Vilma Kesänen heitti sarjajumbon voittoon Helmi Tulosen sarjakärjestä – ”Aika hyvä fiilis kyllä”

4.11.2019 22:29 Espanjan Liga Femenina 2:ssä nähtiin melkoinen yllätys, kun Vilma Kesänen pisti voittoheiton sisään johdattaen alkukauden voitoitta pelanneen Barakaldon voittoon tappioitta kauden aloittaneesta Helmi Tulosen Celta de Vigosta. Elina Koskimies väläytteli myös jälleen osaamistaan tehokkaasti, Sofia Pelander merkkautti tupla-tuplan ja Anissa Pounds heitti taas kovat pistelukemat.

Vilma Kesänen oli Barakaldon sankari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesäsen Barakaldo oli hävinnyt neljä ensimmäistä otteluaan, kun taas Tulosen Celta Vigon voittotili näytti täyttä neljän kierroksen jälkeen. Celta joutui kuitenkin tunnustamaan Barakaldon paremmakseen 53-51 (25-33). Kesänen heitti ottelun ainoat pisteensä tärkeään paikkaan, kun hän nosti Barakaldon voittokorin summerin soidessa.

- Oli kyllä tosi makea voitto. Meille kauden ensimmäinen voitto ja kotona, tähän mennessä voittamatonta sarjan kärkijengiä vastaan, ja pääsin nappaamaan voittokorin summerin soidessa viimeisellä sekunnilla. Aika hyvä fiilis kyllä, Kesänen hehkutti ottelun jälkeen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kesäsen mukaan Barakaldon voiton siemen löytyi puolustuspelistä.

- Oli meiltä tosi hyvä puolustuspeli, ja etenkin joukkuepuolustus oli hyvää koko matsin. Celta on tosi hyvä joukkue ja saimme pidettyä heidät 51 pisteessä, joten hyvä suoritus, Kesänen mietiskeli.

Kesänen tilastoi lisäksi levypallon, kolme syöttöä ja riiston. Tulosen tehosaldoksi muodostui neljä pistettä ja viisi levypalloa. Celta on edelleen toisena, mutta Barakaldo nousi pois jumbopaikalta ja hivuttautui parempiin asemiin.
Ottelutilastot

Elina Koskimiehen Ibaizabal urakoi viikonloppuna kaksi ottelua ja jatkaa ainoana Liga Femenina 2:n puhtaan pelin joukkueena voitettuaan ensin lauantaina Leganesin 76-66 (39-28). Koskimies oli vahvassa vireessä heittämällä 17 pistettä, ottamalla kuusi levypalloa ja riistämällä pallon kertaalleen vastustajalta.
Ottelutilastot

Koskimies oli joukkueensa tehopelaajia myös 70-52 (42-24) päättyneessä ottelussa Pozueloa vastaan. Koskimies tehoili monipuolisesti 10 pistettä, kolme levypalloa ja kolme riistoa ollen myös joukkueen +/- -tilaston kärkinimenä lukemalla 26. Ibaizabal on voittanut kaikki kuusi otteluaan.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen Ferrol hävisi kärkiottelussa Real Canoelle kirvelevästi 62-67 (40-36). Äijänen auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, viidellä levypallolla ja kahdella syötöllä. Tappio oli Ferrolille toinen viiden kierroksen jälkeen.
Ottelutilastot

Portugalin liigassa Kaisa Kuisman Vitoria SC voitti vieraskentällä Guifoesin 69-52 (30-28). Kuisma tilastoi ottelussa kolme levypalloa. Vitorialla on viidestä ottelusta kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Sofia Pelanderin vahva peli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigan kärkiottelussa Pelanderin A3 Basket Uumaja kärsi kotonaan niukan 66-70 (36-42)-tappion Telgelle. Pelander tilastoi komeasti 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Tilastoihin merkittiin myös yksi syöttö. A3:lla on viiden ottelun jälkeen kolme voittoa.
Ottelutilastot

Belgian liigassa Roosa Lehtorannan Antwerpen jäi Phantoms Basketin vieraana aseettomaksi häviten 53-93 (28-43). Lehtorannan tilastolakanalle kertyi kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Giants on voittanut seitsemästä ottelustaan kolme.
Ottelutilastot

Ranskan Ligue Feminine 2:ssa Annika Holopaisen Reims otti kauden toisen voittonsa kukistaessaan Chartresin 62-60 (29-28). Holopainen kasasi kaksi pistettä ja kolme levypalloa. Ranskan LF2:ta on pelattu kolme kierrosta.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Donau-Riesin hyvä alkukausi sai jatkoa joukkueen kaataessa Hernerin kotonaan 66-56 (34-32). Äijäsen tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa. Donau-Ries on viidellä voitolla ja kolmella tappiolla neljäntenä.
Ottelutilastot

Pounds oli jälleen Bergische Löwenin kantavia voimia, kun "Leijonat" paranteli asemiaan Saksan 2. Bundesliigan kärkitaistelussa 88-80 (48-46)-voitolla Neuss Tigersistä. Pounds pussitti 20 pistettä, joista 18 tuli kolmen pisteen viivan takaa. Tehotilastoihin merkittiin myös yksi levypallo. Löwenillä on tilillään kuuden ottelun jälkeen kolme voittoa.
Ottelutilastot

 
11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

Näytä lisää vastaavia