17-vuotiaille kovaa kyytiä Kaunasissa

16.6.2003 Nuorten Pohjois-Euroopan liigan (NEYBL) lopputurnauksessa Kaunasissa pelannut 17-vuotiaiden poikien maajoukkue koki kovia kolmessa pelaamassaan ottelussa. Suomi hävisi viikonvaihteessa kaikki pelinsä jääden näin kauden 2002-2003 NEYBL:n kuudennelle sijalle. Arvidas Saboniksen koulun isännöimässä lopputurnauksessa nähtiin kovatasoista nuorten koripalloa. Turnauksen voitto meni Valko-Venäjälle.

Hyvää kevättä pelannut 17-vuotiaiden poikien maajoukkue lähti toiveikkaana lopputurnaukseen Liettuan Kaunasiin. Totuus Suomen joukkueen menestymismahdollisuuksista selvisi jo ensimmäisessä ottelussa, kun ponneton joukkue hävisi paikan finaalipeleihin. Suomi pelasi latvialaista BC Ridzeneä vastaan ja kärsi niukan tappion lukemin 78-82 (37-46). Suomi nousi 35 sekuntia ennen ottelun loppua pisteen johtoon, mutta tämän jälkeen Ridzenen pelinjohtaja heitti kylmähermoisen kolmen pisteen heiton sisään. Suomi sai vielä mahdollisuuden, mutta menetti pallon ja joutui rikkomaan vastustajaa. Näin ottelun lopputulos sinetöityi vapaaheittoviivalta.

Turnauksen toisessa pelissään lauantaina Suomi pelasi pääsystä pronssiotteluun. Ottelu latvialaista BS Ogrea vastaan oli kuitenkin kaikkea muuta kuin sitä, mitä 17-vuotiaiden poikien maajoukkueelta on totuttu näkemään. Joukkue menetti palloja luvattoman paljon ja heitti ohi jopa 1-0 -tilanteissa. Vaikka Suomen joukkue taisteli ottelun voitosta viimeisiin sekunteihin saakka, taipui se lopulta 51-54 (18-28).

- Kiilto silmistä puuttui. Kaikesta tekemisestä näki, että pelaajat olivat väsyneitä eivätkä olleet valmiita pelaamaan. Ogre-ottelu oli valitettavasti projektimme tähänastisista peleistä heikoin. Silti hävisimme vaín kolmella pisteellä, joukkueen päävalmentaja Jarmo Laitinen pohti turnauksen jälkeen.

Suomen viimeinen peli sijoista 5-6 alkoi lupaavammin kuin kaksi edellistä. Suomi johti puoliajalla latvialaista BC Valmieraa vastaan 45-37. Tämän jälkeen kuitenkin kone hyytyi ja Valmiera meni ohi. Näin ottelun lopputulos 90–79 kirjattiin BC Valmieralle.

- Kyllähän kuudes sija sinällään on hyvä saavutus edelleen. Toisaalta, tapa jolla se tuli, jäi harmittamaan. Onneksi tällaiset pelit tulivat nyt, sillä vielä on kaksi kuukautta aikaa EM-karsintoihin Haapsaluun, Laitinen ynnäsi.

Voitto Valko-Venäjälle, Vanttaja All Star -viisikkoon

Turnauksen taso oli korkealla. Jokainen peli oli hyvää mainosta juniorikoripallolle. Myös järjestelyorganisaatio hoiti tehtävänsä niin kuin Saboniksen tasoiselle huippukoripallokoululle sopiikin.

Finaalissa kohtasivat Lahden osaturnauksessa joulukuussa mukana olleet RTI Minsk Valko-Venäjältä sekä Saboniksen koripallokoulun vuonna 1986 syntyneet pojat. Televisioitu loppuottelu oli hyvätasoinen ja tiukka. Lopussa valkovenäläisten fyysisyys tuli esille ja mestaruus matkasikin kotiyleisön harmiksi Valko-Venäjälle. Pronssille sijoittui BS Ogre ja neljänneksi BC Ridzene.

- Ennalta arvioitu fyysinen ero meidän poikien ja vastustajien välillä tuli esille. Finalistijoukkueet olivat omaa luokkaansa, joten Lahdessa nähtiin joulukuussa kaksi sarjan parasta joukkuetta, Laitinen kertoi.

Lopputurnauksessa valittiin myös turnauksen ja koko kauden sarjan All Star -viisikko. Tähän kovaan viisikkoon valittiin Suomen joukkueesta ansaitusti Tapiolan Hongan Jari Vanttaja.

- Tällainen huomionosoitus on tietysti aina kiva saada, mutta kyllä pelaaminen oli väsynyttä, Jari Vanttaja kommentoi turnauksen jälkeen.

Muutama viikko takaperin Vanttaja oli Pohjois-Tapiolan koulun joukkueessa pelaamassa koululaisten MM-kilpailuissa Brasiliassa. Siellä joukkue sijoittui kymmenenneksi.

- Eivät ne pelaajat siellä sen kovempia olleet kuin Kaunasissakaan. Hyviä yksiköitä tietysti näkyi molemmissa turnauksissa, Vanttaja kertoi vertaillessaan tapahtumia.

Kulunut kevät on ollut 17-vuotiaille pojille valmistautumista elokuun EM-karsintoihin. Neljä NEYBL-turnausta ovat antaneet joukkueelle paljon. Suomen nuorukaiset ovat päässeet pelaamaan kovia joukkueita vastaan ja saaneet tuntumaa kansainväliseen koripalloon. Tämän lisäksi selviytyminen lopputurnaukseen oli lupauksia antava voiman osoitus.

17-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa EM-karsinnoissaan Haapsalussa 6.-10.8. Englannin, Latvian, Ruotsin, Saksan ja Viron. Turnauksen kolme parasta selviytyy EM-jatkokarsintaan.

Suomi – BC Ridzene, LAT 78 – 82 (37-46)

Jari Vanttaja

 

25

pistettä

Joonas Suotamo

 

9

 

Antti Virta

 

-

 

Vesa Mäkäläinen

 

8

 

Ville Liimo

 

8

 

Henri Vihavainen

 

5

 

Mikko Koivisto

 

11

 

Jesper Blomster

 

1

 

Ilkka Vuori

 

3

 

Eero Levä

 

8

 

Suomi – BS Ogre, LAT 51 – 54 (18-27)

Jari Vanttaja

 

16

pistettä

Joonas Suotamo

 

2

 

Antti Virta

 

-

 

Vesa Mäkäläinen

 

2

 

Ville Liimo

 

9

 

Henri Vihavainen

 

2

 

Mikko Koivisto

 

6

 

Jesper Blomster

 

2

 

Ilkka Vuori

 

-

 

Eero Levä

 

12

 

Suomi – BC Valmiera, LAT 79 – 90 (45-37)

Jari Vanttaja

 

20

pistettä

Joonas Suotamo

 

4

 

Antti Virta

 

4

 

Vesa Mäkäläinen

 

9

 

Ville Liimo

 

9

 

Henri Vihavainen

 

9

 

Mikko Koivisto

 

2

 

Jesper Blomster

 

12

 

Ilkka Vuori

 

8

 

Eero Levä

 

2

 

 



Lisätietoja: /maajoukkueet/poikien_maajoukkueet/17-vuotiaat_pojat/

Asiat

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

21.1.2020 11:17 Maajoukkue

MU15-maajoukkueen leirille kutsutut pelaajat

Suomen Koripalloliitto on kutsunut nuoria koripalloilijoita Suomen alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen leirille Kisakallion Susi Training Centeriin 20.-23.2.2020.

3.9.2019 12:52 Maajoukkue

Oletko kiinnostunut nuorten maajoukkueiden valmennus- tai tukitehtävistä?

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia nuorten maajoukkuetoimintaan. Haku koskee niin valmentaja- kuin tukitehtäviä.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

Näytä lisää vastaavia