Anni Jämsä vauhdittaa Pontevaa myös tulevalla kaudella

15.6.2017 Kevään HyPon Suomen Mestarijoukkueen pointti ja Pontevan oma kasvatti Anni Jämsä aloittaa syksyllä neljännen kautensa Hyvinkään Pontevan pelintekijänä. Kaikkiaan 123 ottelua naisten Korisliigassa pelannut 21–vuotias Jämsän koripalloperheen kuopus aloittaa yhteensä jo kuudennen kautensa naisten pääsarjatasolla.

HyPo solmi tuoreet sopimukset myös Meri Damoiseauxin ja Veera Puustisen kanssa. Kuva: Hyvinkään Ponteva.

Ponteva–kausien lisäksi 169-senttisellä Anni Jämsällä on kokemusta Forssan ja Äänekosken liigaryhmistä. Keskimääräiset tehot nuorukaisella korisliigassa ovat 6,2 / 2,2 / 2,0 (mestaruuskeväänä parhaimmillaan 6,8 /2,8 / 2,8s). Kun lisäksi kokemusta on myös puolen kauden verran Saksan pääsarjasta, sai Ponteva kokeneen ja arvokkaan sopimuksen takakentälleen iloitaan Hyvinkään Pontevan tiedotteessa.

 

Anni Jämsä on Pontevan menestyksen tae jo juniorivuosiltaan. Keväällä 2011 Jämsä johdatti HyPon B-tytöt seuran ensimmäiseen SM-mitaliin, kun Ponteva nappasi SM-hopeaa. Äänekosken kaudelta Annilla on plakkarissaan naisten liigapronssia ja kruununa viime kevään Korisliigan kultamitali Pontevassa. Jämsä on liigakokemusten lisäksi edustanut Suomea kaikkiaan 98 maaottelussa, joista naisten maaotteluja jo 11. Jämsä kuuluu tälläkin hetkellä yhdessä seurakavereidensa Taru Tuukkasen ja Henna Salomaan kanssa Pekka Salmisen ja Miikka Sopasen luotsaamaan naisten maajoukkueeseen.


 


 

Meri Damoiseauxille ja Veera Puustiselle jatkosopimukset
 

Kolmanteen korisliigakauteensa lähtevä Meri Damoiseaux (16) on Pontevalle todellinen takuumitalipelaaja, sillä Merin ensimmäinen esiintyminen Pontevan liigajoukkueessa (finaalit toissa keväänä) toi mukanaan hopeamitalin toissa kaudella ja viime keväänä juniorin kaulaan pujotettiin jo kultainen. Pontevan naisten mitalien lisäksi Merillä on pronssia TikS-HyPo yhteistyöstä B-tytöissä toissa kaudelta. 162–senttiselle pelintekijälupaukselle on otollinen paikka päästä päivästä toiseen treenaamaan Pontevan huippupelaajien kanssa.
 

 

Pontevan kasvateista Veera Puustinen (20) aloittaa toisen kokonaisen kautensa HyPossa, joten myös hänen aikansa Pontevan naisten ryhmässä on melkoisen menestyksekäs. Mestaruuskaudella 174–senttinen Puustinen, Henna Salomaan (3.) ja Bria Gossin (2.) takana, nakutti kolmen pisteen heitot tarkkuudella 33,9 %. HyPon ohella Veeralla on puolen kauden verran liigakokemusta myös Forssan Alun joukkueesta toissa kaudelta. Veera oli myös nostamassa viime kaudella lahtelaisen SBG:n naisten 1-divisioonaan – hän pelaa tulevallakin kaudella Lahdessa rinnakkaislisenssillä. Veeralla on myös juniorimitali, sillä hän kuului kevään 2011 B-tyttöjen hopeajoukkueeseen.
 


Pontevalla on sopimukset myös valmentajien Miikka Sopasen ja Besim Maxhunin kanssa. Nyt julkaistujen pelaajien lisäksi myös Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ovat ensi kauden Pontevan paidassa.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia