BC Nokia ja Seagulls trillerivoittoihin, myös Vilpas voitokas

25.2.2017 Korisliigan lauantaikierros tarjoili yleisölle jännittäviä vaiheita, kun BC Nokia kukisti kotonaan KTP-Basketin 85-84 (40-34), Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta luvuin 88-89 ja Vilpas siirtyi sarjakärkeen yhdessä Seagullsin kanssa, kaadettuaan Tampereen Pyrinnön 69-55 (24-31).

Okko Järvi johdatti Vilppaan kotivoittoon Pyrinnöstä.

BC Nokia vei jännitysnäytelmän nimiinsä...

...kuten myös Helsinki Seagulls. Kuvat: Francois Perthuis, Erkki Hautaviita.

BC Nokia vei ottelun avausminuutit nimiinsä 9-0, jonka KTP kuitenkin kuroi aikalisän jälkeen nopeasti ja avausneljännes kirjattiin lopulta isäntien hyväksi Javier Durenin (26/8) buzzer-beaterilla 17-14.

Kotijoukkue karkasi heti toisen neljänneksen alkajaisiksi kymmenen pisteen johtoon ja KTP-Basketin onnistumisista huolimatta nokialaisten tarkka viimeistely kasvatti kotijohdon suurimmillaan 14 pisteeseen. Vieraat kavensivat kuitenkin puoliaikatilanteeksi Sherman Gayn (16/10) johdolla 40-34.

- Tämä matsi alkoi jo eilen meidän huonolla valmistautumisessa treeneissä ja näkyi sekä pelin alussa että ennen kuin tultiin edes koripallokentälle, vieraiden päävalmentaja Ray Ailus manasi.

Ero kasvoi kotijoukkueen hyväksi kolmannella neljänneksellä kymmeneen pisteeseen, jossa se säilyi läpi jakson ja kotkalaiset pysyivät pelissä mukana huikeaa heittotyöskentelyä osoittaneen Antwan Scottin (33/3) avulla.

KTP-Basket kipusi päätösneljänneksellä Scottin kolmosilla tasoihin ja jopa johtoon. Daniel Bailey (14/6/6) vei vanhassa kotisalissaan vieraat 83-84 -johtoon 15 sekuntia ennen loppua vapaaheittoviivalta, mutta Duren vei Nokian takaisin johtoon vapaaheittoviivalta kaksi sekuntia ennen loppua, eikä Gayn voittoheitto osunut kohteeseensa.

Durenin lisäksi voittajilta edukseen esiintyivät Daniel Dolenc (16/6) ja 15 pistettä heittänyt Isaiah Wilkerson.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Seagulls katkaisi Karhun kotivoittoputken

Sarjakärki Helsinki Seagulls lähti Kauhajoelle altavastaajan roolissa kuntopuntaria katsottaessa ja toivuttuaan isäntien kolmesta peräkkäisestä kolmosesta heti ottelun kärkeen, Seagulls pisti liigan kuumimman kotijoukkueen ahtaalle.

Toinenkin neljännes eteni tasaisissa merkeissä, kunnes hienoisesti niskan päällä ollut Seagulls repäisi eron kymmeneen osuttuaan kaaren takaa kolmessa perättäisessä hyökkäyksessä. Puoliajalla tulostaululla komeili 37-47 -vierasjohto.

Antto Nikkarinen (14/2/8) vei vieraat 14 pisteen johtoon puoliajan jälkeen ja Seagulls oli vahvasti menossa kohti selkeää voittoa, mutta Austin Hollins (23/6) ja Tate Unruh (18/7/5) piti kotijoukkueen toiveet elossa voitosta ja päätösneljännekselle mentäessä tilanne oli 63-69 vieraille.

Vierasjohto säilyi viimeisen neljänneksen ensimmäiset kuusi minuuttia, kunnes Joonas Lehtoranta (12/2) toi and-onellaan Karhun tasoihin. Raymond Cowels III (21/3) vei Seagullsin 87-89 -johtoon vajaa minuutti ennen loppua. Juho Lehtorannalle (8/5) tarjoitui mahdollisuus viedä ottelu jatkoajalle, mutta ottelu päättyi missattuun vapaaheittoon ja helsinkiläiset pääsivät juhlimaan voittoa.

Vilppaan hurja kolmas jakso voiton avain

Salossa 1507 silmäparia pääsi todistamaan vaihderikasta ottelua, jonka puolustusvoittoinen ensimmäinen kymmenminuuttinen kirjattiin kotijoukkueelle 15-12.

Pyrintö iski isompaa vaihdetta silmään puoliajan lähestyessä J’Nathan Bullockin (11/6/4) parilla onnistumisella ja karkasi Vilppaalta seitsemän pisteen puoliaikajohtoon (24-31).

Toiselle puoliajalle kentälle asteli sisuuntunut kotijoukkue, joka vei kolmannen kymmenminuuttisen puolustaen vieraat aseettomaksi, peräti 25-4. Kolmannella jaksolla Vilppasta vauhdittivat Desmond Williams (18/11) sekä ottelussa 16 pistettä heittänyt Okko Järvi.

Tamperelaiset eivät toipuneet kunnolla kolmannen neljänneksen pyörittelystä, eikä Vilppaalle tuottanut suurempia vaikeuksia pitää johtoaan yllä läpi päätösneljänneksen. Voitolla Vilpas siirtyi tasapisteisiin sarjakärkeä pitävän Seagullsin kanssa.

- Saatiin eka puoliajalla ihan omia heittoja, mutta ei saatu mitään sisään. Pistettiin pari donkkiakin ohi ja viimeisteltiin huonosti. Toisella puoliajalla mentiin enemmän korille ja puolustus piti, voittajien Okko Järvi tiivisti taiston tauottua.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.