Bisons lunasti välieräpaikkansa, Karhu ja Kataja voiton päässä mitalipeleistä

18.4.2013 Hallitseva mestari Nilan Bisons joutui kolmannessa puolivälieräottelussa Salon Vilpasta vastaan tiukoille kotonaan Loimaalla, mutta onnistui lopulta kuittaamaan välieräpaikkansa 81–75 (36–45)-voitollaan. Tampereella Henri Hirvikosken tahdittama Karhu varasti Pyynikiltä 71–74 (29–29)-voiton Pyrinnöstä ja Joensuussa Kataja makseli 107–75 (60–40)-voitollaan kalavelkoja LrNMKY:lle.

Martin Zenon Bisons selvitti välieräpaikkansa suoraan kolmessa ottelussa.

Henri Hirvikoski oli piikki Pyrinnön lihassa, kun Karhu siirtyi välierissä johtoon otteluvoitoin 1-2.

Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara kiitteli omiensa henkeä ja intensiteettiä.

Dan Coleman kietoi tupla-tuplan, kun Kataja antoi LrNMKY:lle kyytiä Mehtimäellä. Kuvat: Eveliina Toivola, Tytti Nuoramo & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Salon Vilpas löysi kolmanteen puolivälieräotteluun taisteluilmeensä ja iski sutena loimaalaishyökkäyksen jokaiseen heikkoon kohtaan. Toisessa päässä kenttää Marcus Relphorden onnistumisten kannattelema ”viikinkilaiva” hyökkäsi hyvällä itseluottamuksella ja johti ottelua parhaimmillaan lukemissa 28–41.

Kolmannen jakson alussa Bisons iski kuitenkin ison vaihteen silmään ja vei vajaan viisiminuuttisen Jeb Iveyn kolmen kolmosen kannattelemana 18-2. Bisons kävi parhaimmillaan yhdeksän pisteen johdossa, jonka Vilpas kuitenkin kuroi umpeen ja vaihtoi omaksi pisteen johdokseen neljännen jakson puolivälissä.

Ottelu ratkesi kaksi minuuttia ennen loppua, kun numeroissa 73–71 Jeb Ivey ja Mikko Koivisto onnistuivat perättäisissä kolmosissaan. Salolaiset eivät enää päässeet neljää pistettä lähemmäs. Bisons haki kolmannen puolivälierävoittonsa pistein 81–75 (36–45).

– Sanoin puoliajalla pelaajilleni, että edessä on kauden rankin 20-minuuttinen. Emme olleet lähelläkään Salon Vilppaan energiatasoa, emmekä keskittyneet olennaiseen. Tulimme peliin kolmannella jaksolla aivan eri joukkueena, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson arvioi.

– Uskon tämän pelin ja koko ottelusarjan olleen meille todella tärkeä oppitunti jatkon kannalta. Nostan hattuani päävalmentaja Tupamäelle ja Vilpas Vikingsille, jotka antoivat kaikkensa jokaisessa puolivälieräottelussamme, jatkoi Gibson.

Välieriin edenneen Bisonsin tilastonikkarit olivat Jeb Ivey (20/3/6 syöttöä) ja levypallorohmu Ryan McDade (4/17). Myös Martin Zeno (19/4/3 syöttöä/3 riistoa), Mikko Koivisto (14/3/3 syöttöä) ja Matti Nuutinen (11/6) onnistuivat myös toisella puoliajalla.

Vilppaan parhaat olivat Marcus Relphorde (25/10), Shawn Atupem (18/8/2 blokkia) ja Jukka Kataja (13/4).

Hirvikoski hiljensi Pyynikin, välieräpaikka katkolla Karhulle

Tampereen Pyrintö ja Kauhajoen Karhu pelasivat jälleen kiihkeätunnelmaisen ja tasaisen trilleriottelun Pyynikin Palloiluhallilla. Karhu käväisi jo puolivälierien ensimmäisessä ottelussa viittä vaille voitossa kiinni, ja onnistuivat tänään kolmannessa ottelussa hakemaan tuiki tärkeän vierasvoiton pistein 71–74 (29–29).

Aina yhtä ärhäkkä Karhu sai otteluun hyvän lähdön, kun pohjanmaalaisten heitot upposivat korirenkaasta huikein prosentein, Henri Hirvikoski sai Damon Williamsin satimeen ja J’Nathan Bullock piti LaMonte Ulmerin kaukana pallosta. Tauon lähestyessä Pyrintö sai kuitenkin puolustuspäässään rivit suoriksi, ja nousi irti päässeen Ulmerin ansiosta tasoihin.

Pyrintö käväisi kolmannen jakson alussa viiden pisteen johdossa, kunnes vierasvoitto alkoi kuplia. Karhu alkoi taas upottaa kaukoheittojaan kuusi kolmosta naulanneen Hirvikosken johdolla samalla, kun Pyrintö sai omassa hyökkäyksessään edes kohtuullisia heittopaikkoja aikaiseksi vain harvakseltaan.

Karhu piipahti viisi minuuttia ennen ottelun loppua 54–64-johdossa, mutta Pyrintö tuli vielä. Damon Williams riisti pallon omalla kenttäpuoliskolla, kun pelikellossa oli aikaa enää neljä sekuntia, mutta Williamsin puolesta kentästä lähtenyt kaukoheitto osui levyyn ja läpi ottelun tunteella omiensa kanssa elänyt pohjanmaalaisfanijoukkue sai tuuletella Karhun siirtyessä puolivälieräsarjassa johtoon otteluvoitoin 1-2.

– Puhuimme ennen peliä siitä, että emme luovu puolustuspään intensiteetistä, mutta samalla yritämme löytää oikean rytmin heittopeliimme. Joukkue pelaa kovalla hengellä ja sykkeellä juuri nyt, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara iloitsi.

Kentän hahmo oli tukun hurmoskolmosia nakannut ja Damon Williamsin (6/6/4 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia) tehokkaasti paimentanut Henri Hirvikoski (20/1). Tremaine Ford (15/9) ja J’Nathan Bullock (14/5) pelasivat väkevästi korin alla ja Giordan Watsonin (17/3/5 syöttöä) nopeudelle Pyrintö ei löytänyt lääkettä.

Pyrinnön ykkönen oli LaMonte Ulmer (29/2/5 riistoa).

Välieräpaikka on katkolla Karhulle lauantaina Kauhajoella.

Kataja pääsi playoff-tasolle

Tiistaina yllätystappion Lappeenrannassa kärsinyt Joensuun Kataja palasi tavalliseen päiväjärjestykseen rökittämällä lappeenrantalaisia torstaina Mehtimäen Jäähallissa murskapistein 107–75 (62–40).

Katajan hyökkäyspeli rullasi alusta alkaen kuin unelma. Vieraat piipahtivat toisella jaksolla kymmenen pisteen päässä, jonka jälkeen Kataja sai tilkittyä myös puolustuspäänsä ja jatkoi eron kasvattamista vieraisiinsa tasaisella tahdilla.

Kataja upotti 15 kolmosta 54% tarkkuudella, hankkiutui hurjat 30 kertaa vapaaheittoviivalle, kiskoi ottelun levypallot 41-32 ja menetti pallon koko ottelussa vain kahdeksaa kertaa.

– Puhuimme tiistain ottelun jälkeen siitä, että playoffsit ovat alkaneet, emmekä olleet tunne- tai työtasolla ollenkaan pudotuspelien edellyttämässä tilassa. Tänään tunnetaso oli sellainen kuin piti, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala totesi.

– Hävisimme edellisessä pelissämme pahasti muutamissa asioissa, joita aloimme tänään voittaa. Tällainen tunnetaso meidän on pystyttävä rakentamaan myös seuraaviin peleihin, sillä se ei synny itsestään.

Tasaisesta Katajasta Jonte Flowers (20/3), Petri Virtanen (19/0/5 syöttöä), Dan Coleman (12/13), Antti Kanervo (15/3) ja Juho Lehtoranta (12/3) ylsivät kaksinumeroisille. LrNMKY:sta Matt Gibson (19/2/4 syöttöä) ja Jason Conley (19/3) pussittivat korkeimmat pisteet.

Puolivälieräsarja jatkuu lauantaina Lappeenrannassa URHOtv:n televisioimassa ottelussa.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.