Bisons voitti ensi kertaa Kauhajoella

19.1.2013 21:00 Puolustava miesten Suomen mestari Nilan Bisons voitti seurahistoriansa ensimmäisen kerran Kauhajoella kaatamalla lauantaina vajaamiehisen Karhun pistein 77–86 (41–47). Myös kilpailu liigan tyvipäässä koveni, kun Forssan Koripojat ja Lapuan Korikobrat ylsivät voittoihin.

Jeb Iveyn Bisons nautiskeli seurahistorian ensimmäisen voiton Kauhajoelta.

Markus Molenius oli liekeissä FoKoPon piiskatessa Lappeenrannan Namikaa.

Chris Hesterin Kouvot jätti Namika Lahden yksin jumbosijalle.

Samuel Haanpään Korikobrat nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle voittamalla Salossa. Kuvat: Tytti Nuoramo, FoKoPo, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Ilman Ilkka Vuorta ja Niko Mattilaa pelannut Karhu jäi takaa-ajajaksi toisella jaksolla ja pysyi tässä roolissa loppuun asti. Troikka Jeb Ivey-Martin Zeno-Mikko Koivisto johdatti Biisonit parhaimmillaan kymmenen pisteen johtoon.

 

Karhu sai kuitenkin vielä neljännellä jaksolla pelinsä kasaan. Nuori Kristofer Clement (6/2) piiskasi joukkueensa taistelumielialaan uhrautuvaisella pelillään ja nelisen minuuttia ennen pelin päättymistä Karhu nousi pisteen päähän 77–78-tilanteessa. Jeb Ivey vapautti kuitenkin loimaalaiset kolmosellaan ja Bisons vei loppuminuutit 8-0.

 

– Suurin huolemme oli pitkän pelaamattomuuden jälkeen oikean rytmin löytämisessä. Onnistuimme siinä hyvin. Pelimme ei ollut täydellistä, mutta siinä oli paljon sydäntä, kehui Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

 

Zenon (25/13/8 syöttöä), Iveyn (19/0/3 syöttöä) ja Koiviston (16/3) lisäksi vierailta onnistui hienosti Kimmo Muurinen (10/9). Karhusta J’Nathan Bullock (22/6) ja Giordan Watson (18/6/4 syöttöä) naulasivat kaksinumeroiset pisteet.

 

Bisonsin voiton myötä tunnelma liigan kärjessä tiivistyi. Bisons, Tampereen Pyrintö, Joensuun Kataja ja KTP-Basket ovat kukin voittaneet 18 ottelua. Viidennellä sijalla jatkavalle Karhulle voittoja on siunaantunut 15.

 

FoKoPo taas LrNMKY:a parempi

 

Forssan Koripojat nousi putoamisviivan yläpuolella voittamalla toisen kerran tällä kaudella kotipelissään Lappeenrannan Namikan, nyt pistein 79–71 (41–23).

 

Miikka Sopasen valmentaman FoKoPon peliajatus toimi avauspuoliskolla täydellisesti. Lisäksi forssalaiskasvatti Markus Molenius oli ilmiliekeissä ennen taukoa upottamalla kaikki pelitilanneheittonsa ja keräten 19 pistettä.

 

Viimeisellä neljänneksellä LrNMKY aloitti takaa-ajonsa. 25 pisteen kotijohto kaventui kahdeksaan pisteeseen, mutta lopulta sarjapisteet jäivät Forssaan.

 

– Ison johdon pitäminen oli meille uusi asia, mutta en ole sen menettämisestä kovin murheissani, kun voitto tuli ja ensimmäisellä puoliskolla pelimme sujui molemmissa päissä hienosti, FoKoPo-luotsi Sopanen kommentoi.

 

Isännistä Markus Molenius (20/6), Jahmar Thorpe (20/9) ja Charlie Burgess (12/13/6 syöttöä/3 riistoa) ylsivät korkeimmille tehoille.

 

Vieraiden tehomiehet Matthew Gibson (22/4/3 syöttöä/4 riistoa) ja Jason Conley (16/8) löysivät tehonsa vasta loppuvaiheilla.

 

Kouvoille helpot pisteet

 

Kouvolan Kouvot otti lauantain ratoksi helpon kotivoiton liigan jumboksi jääneestä Namika Lahdesta lukemin 80–56 (34–25).

 

Jo ottelun alku ennakoi pelitapahtumia, kun Namika Lahti sai aikaiseksi vaivaiset viisi pistettä. Lahtelaiset ryhdistäytyivät toisella jaksolla, mutta tauon jälkeen Kouvot rallatteli iloisesti 20 pisteen voittoon.

 

Kouvoista Chris Hester (19/5), Ilari Seppälä (18/0/3 syöttöä) ja Gilberto Clavell (17/9) takoivat tahtirumpua ahkerimmin. Namikasta vain Louis Johnson (16/10/4 syöttöä) ja Emmanuel Holloway (13/3/3 riistoa) nousivat hetkittäin tasolleen.

 

Korikobrat jatkoi Vilppaan tappioputkea

 

Salon Vilppaalle merkittiin jo viides perättäinen tappio, kun Lapuan Korikobrat hiljensi Salohallin 68-70 (29-29)-vierasvoitollaan.

 

Tasainen, kiihkeätunnelmainen ottelu edettiin lähes alusta loppuun kori korista. Vilpas johti päätösjaksolla seitsemällä pisteellä, mutta Korikobrat palasi vielä peliin mukaan.

 

Vieraiden Dominique Coleman pääsi tekemään ratkaisupisteet vajaat puoli minuuttia ennen loppua. Vilpas pääsi yrittämään vielä kolmesti heittoa, mutta tuloksetta.

 

– Mahtava voitto! Salohallissa ei ole ikinä helppo pelata ja saimme hyvän hengen päälle heti alusta. Halusimme voittaa ja teimme kaikkemme sen eteen, vieraiden Jussi Turja iloitsi.

 

Lapualaisista Dwight Tolbert (18/0/3 riistoa), Samuel Haanpää (14/4), Dominique Coleman (12/8/4 syöttöä/3 riistoa) ja Trey Hampton (10/11/2 blokkia) veistelivät vahvimmat tehot. Kahdella amerikkalaispelaajalla pelanneesta Vilppaasta Troy Barnies (25/10) oli ylhäinen yksinäinen.

 

Korikobrat nousi voitollaan pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksannelle sijalle. Korikobrat, Vilpas ja Korihait ovat kukin voittaneet seitsemän ottelua.

 

(STT-Basket.fi)



Lisätietoja: Korisliiga
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia