Catz haki naisten Korisliiga-kauden avausvoiton

29.9.2017 Lappeenrannan Catz voitti kuluvan kauden ensimmäisen naisten Korisliiga-koitoksen HBA:ta vastaan vieraskentällä.

Lappeenrannan Catzin Valencia McFarland iski naisten Korisliigan avausottelussa tehot 12/2/7 syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen


Naisten Korisliiga polkaistiin käyntiin torstai-iltana Helmi Basket HBA:n ja Lappeenrannan Catzin välisellä ottelulla. Catz tuli kauden avausotteluun valmpiimpana ja haki Mäkelänrinteen uintikeskuksella pelatusta ottelusta selkeän 94–69 (49–24) -voiton.

Catzin hyvä puolustustyöskentely puri ottelun avauspuolikkaalla erinomaisesti, eikä HBA päässyt juurikaan korintekoon. Tauon jälkeen HBA:n peli alkoi sujua, mutta Catz jatkoi tasaista pistetehtailua, eikä kotijoukkue päässyt enää kunnon takaa-ajoon.


Vierasjoukkueen amerikkalaisvahvistukset olivat torstai-iltana terässä. Kentän tehokkain oli Natalie Day (29/11/4 syöttöä). Myös Aleighsa Welch (18/10) ja Valencia McFarland (12/2/7 syöttöä) olivat liekeissä. Veera Pirttinen (10/3/3) ja Elena Reshetko (10/4/1) pelasivat pirteästi.

HBA:n riveistä onnistujia olivat Sara Bejedi (22/8/4), Anna Kahelin (13/1/3) ja Lotta-Maj Lahtinen (11/6/7).

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen kentän tapahtumiin.

– Olen erittäin tyytyväinen uusiin pelaajiimme, he ovat fiksuja ja nopeita oppimaan, siksi peli varmaan näyttää jo näinkin hyvältä. Yhteisharjoitteluaikaamme nähden (3 viikkoa) peli oli hyvännäköistä ja puolustuspeli ottelun ensimmäisellä puoliskolla jopa erinomaista.
Catzin Aleighsa Welch uskoo, että koko ottelun läpi pelaaminen paranee hiljalleen.
– Pelissämme oli tänään hyvää ja huonoa. Aloitimme vahvasti, mutta puoliajan jälkeen emme enää pelanneet niin hyvin. Jatkossa pitää saada peli toimimaan koko ottelu, 40 minuuttia.

HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen ylisti ottelun jälkeen vastustajaa, mutta jakoi kehuja nuorelle kaartilleen.
– Tänään oli laatujoukkue vastassa, Catz oli jopa hämmentävän hyvä. HBA pystyi kamppailemaan aina, kun keskittyminen oli kohdallaan, mutta liikaa tuli siinä notkahduksia. Sen takia pelaamme liigassa, jotta nuoret pelaajamme oppisivat haastamaan itseään ja vastustajia.

– Positiivisia esityksiä näimme esimerkiksi Anna Kahelinilta, Elina Arikelta, Nea Kuismalta ja Sara Bejediltä, mutta haasteita on.
Sara Bejedi näkee vielä tekemistä puolustuspäässä.

– Ei ollut paras päivämme puolustuspelissä, mikä on ollut vahvuutemme harjoitusotteluissa. Hyökkäyksessä onnistuimme hetkittäin. Korisliigassa on kovia joukkueita, joten pitää pysyä henkisesti vahvana, vaikka tappioita tuleekin, ja keskittyä siihen, mitä itse osaamme.


 

Lisätietoja: Ottelutilastot 
 
17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

Näytä lisää vastaavia