Catz tarjoili Vedolle sen ensimmäisen tappion, FoA ja HyPo vierasvoittoihin

24.10.2015 Naisten Korisliigan lauantai piti sisällään kolme ottelua. Kierroksen ehdoton huippuottelu, Catzin ja Vedon kohtaaminen Lappeenrannassa, päättyi kotijoukkueen vakuuttavan esityksen jälkeen Catzin 85-61 (46-27) –voittoon. Kotkassa HyPo oli PeKaa etevämpi lukemin 85-75 (44-39), ja Forssan Alku haki sarjapisteet Äänekoskelta numeroin 72-63 (33-32).

Elena Reshetko oli jälleen kerran oivalla pelipäällä, kun Catz voitti kotonaan Vimpelin Vedon.

Maajoukkueympyröistäkin tuttu Laura Saarinen viihtyi kentällä vajaat 20 minuuttia, kun HyPo otti vierasvoiton PeKasta.

Juta Jahilo ja Forssan Alku jatkoivat nousujohteisia esityksiään kaatamalla Äänekosken Huiman vierasparketilla. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis

Vimpelin Veto oli ollut Naisten Korisliigan alkukauden kenties kuumin joukkue ennen lauantain ottelua Catzia vastaan. Vakuuttavan 3-0 alun kauteen ottanut Veto kohtasi kuitenkin Lappeenrannan urheilutalolla parempansa, kun Catz juoksutti jo ottelun avauspuolikkaalla Vedon ongelmiin molemmissa päissä parkettia.

Ottelun avausneljännes kulki heti ylösheitosta lähtien Catzin hallinnassa, eikä Veto tuntunut löytävän keinoja murtautuakseen Catzin puolustuksen sisälle ottelun avausminuuttien aikana. Avausjakso joukkueet kävelivät hallitsevan mestarin 19:n pisteen johtoasemassa.

Ottelun toinen puoliaika kulki sekin kotijoukkueen hallinnassa, joskin pykälää rauhallisemmassa vauhdissa. Catzin kokonaisvaltaisesta onnistumisesta lauantain kamppailussa kertovat 42-28 –etu levypalloissa, sekä 16-7 –etu koriin johtaneissa syötöissä.

- Jokaiselta oikein hyvä suoritus, suurin osa ajasta erittäin hyvää tekemistä. Etukäteen paljon puhuttu levypallopeli onnistui erinomaisesti ja hyökkäystilan käyttö oli loistavaa, iloitsi Catzin pääkäskijä Mika Haakana ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen kokoonpanosta pirteimmin esiintyivät takamies Jennifer Schlott (15 pistettä/4 levypalloa/4 syöttöä), sekä monipuolinen laituri Elena Reshetko (14/7).

Vedon pelaajista vakuuttavimmin suoriutuivat Alexyz Vaioletama (23/15) ja Wilesia Hardy (18).

Ottelutilastot: Catz - ViVe

Hyvinkään Ponteva vierasvoittoon Kotkassa

Kotkan Steveco Areenan yleisö joutui pettymään pahasti, kun Hyvinkään Ponteva haki sarjapisteet PeKan vieraana vakuuttavan neljännen jakson esityksen jälkeen. Ottelun avauspuolikkaan jälkeen HyPo oli ehtinyt karkaamaan viiden pisteen karkumatkalle, mutta kolmannella jaksolla kotijoukkue kuroi eron pisteeseen.

PeKa tasoitti ottelun vielä lukemiin 61-61, kunnes HyPo polkaisi kaasupolkimen pohjaan ottelun ratkaisun arvoisesti. Ottelun viimeiset noin kahdeksan minuuttia edellämainitun tasatilanteen jälkeen kulkivat vierailijoiden näkökulmasta kuin unelma, HyPon repäistessä eron saavuttamattoman suuruiseksi, voittaen nuo kahdeksan minuuttia luvuin 24-14. Päätössummerin soidessa tulostaululla seisoivat vierailijoiden 85-75 (44-39) –voittonumerot.

Vierailijoista kovimmat näytöt lauantaina antoi vakuuttavan tupla-tuplan kirjauttanut Bria Goss (27/14/5 syöttöä/3 riistoa), sekä tehokkaat 28 minuuttia urakoinut Anni Mäkitalo (13/6/2).

PeKan parhaimmistoon lukeutuivat 25 pistettä ja 9 levypalloa tililleen saalistanut laituri Dominique Mosley, sekä 19 pistettä pussittanut takamies Lexie Nelson.

Ottelutilastot: PeKa - HyPo

Alku Huimaa etevämpi Äänekoskella

Forssan Alku jatkoi piristyneitä otteitaan lauantain kierroksella Äänekosken Huiman vieraana. Catzia vastaan ajoittain nautittavaa koripalloa esittäneet forssalaiset onnistuivat pelisuunnitelmassaan loistavasti, eikä Huima pystynyt loppuun asti laittamaan kampoihin Alulle.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli kaksijakoinen, vierailija Alun voittaessa avausjakson ja Huiman toisen, mutta yhtenäisenä tekijänä toimi FoAn tiivis puolustus. Joukkue onnistui kontrolloimaan ottelun tempoa hyvin, eikä Huima päässyt siirtymään parkettia päästä toiseen sillä tempolla joka sille parhaiten sopii.

Kamppailun kolmas jakso päätettiin Alun pisteen johtoasemassa, mutta viimeisellä jaksolla forssalaisten puolustus nousi jälleen ratkaisevaan rooliin. FoA onnistui pitämään Huiman nopeat hyökkäykset kurissa, eivätkä äänekoskelaiset onnistuneet kartuttamaan pistetiliään kuin reilun tusinan verran. Kun samalla Alku pussitti tulostaululle 21 pistettä, karkasivat vierailijat lopulta komeaan 72-63 (33-32).

Alun riveistä kovimmat tehot kirjauttivat peräti 35 pistettä pussittanut Candice Warthen, sekä tupla-tuplaa lähennellyt Precious Bridges (10/7/3 syöttöä).

Vakuuttavinta jälkeä Huima-leiristä tekivät joukkueen pistekärki Noora Lakaniemi (14/7), sekä ikinuori laituri Kenya Robinson (10/8/3).

Ottelutilastot: Huima - FoA

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.