Catzin huikea voittoputki jatkuu, nyt kaatui Alku

3.12.2011 Lappeenrannan Catzin uskomaton voittoputki naisten SM-sarjassa jatkuu jatkumistaan. Hurjassa vireessä oleva Catz myllytti lauantaikierroksella Forssan Alkua kotonaan 106-81 (59-32) merkiten jo kahdennentoista perättäisen voittonsa. Kierroksen muut voittajat olivat Peli-Karhut, HoNsU ja Huima.

Hanna Vapamaa ja Catz pommittivat Alun nurin lauantaina.

Marraskuun pelaaja Rashanda McCants johdatti Peli-Karhut voittoon Keravalla.

Charlee Underwoodin HoNsU yllätti Espoo Teamin.

Kenya Robinson oli rautaa Kisahallissa. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa.

Catzin ja Alun välinen ottelu alkoi olla selvää kauraa jo avausjakson päätteeksi, jonka Catz vei murskaten 32–14. Toisella kymmenminuuttisella Catz lisäsi vettä myllyyn entisestään ja porhalsi jo 59–32-johtoon. Ottelun jälkipuolisko oli silkka muodollisuus, kun Catz tyylitteli kahdenteentoista perättäiseen voittoonsa lukemin 106–81 (59–32).

 

Catz-päävalmentaja Mika Haakana sai iloita koko ryhmänsä onnistumisista. Pirteimmät Alun kaadossa olivat Jelena Reshetko (24/13), Dionne Pounds (22/7/3 syöttöä), Kirby Copeland (18/8/3 riistoa) ja Hanna Vapamaa (16/5). Alun paras oli kaikki kuusi kolmosyritystään upottanut Henna Salomaa (25/2).

 

Catz johtaa SM-sarjaa kahdentoista voiton sarjallaan. Alku on voittanut samasta ottelumäärästä kuusi.

 

McCants ja Peli-Karhut veivät pisteet Keravalta

 

Myös Keravan Energia Teamille tuli lauantaina tusina täyteen, tosin tappiosarakkeeseen: pirteän marraskuun pelannut hallitseva mestari Peli-Karhut ei yltänyt parhaimpaansa, mutta haki rutiinisuorituksellakin 70–90 (28–43)-voiton Keravan Energia Teamista.

 

Peli-Karhut johti jo avausjakson jälkeen yli kymmenellä pisteellä, ja vaikka Kerava jaksoi taistella taukoa edeltäneellä kymmenminuuttisella, kolmannella jaksolla kotkalaiset kasvattivat johtonsa jo 26 pisteeseen.

 

Naisten SM-sarjan marraskuun pelaajaksi valittu Rashanda McCants (22/8/3 syöttöä/3 blokkia) oli Peli-Karhujen tehokkain Keravalla. McCantsin lisäksi Becca Bruszewski (19/11/3 syöttöä/2 blokkia) ja Linda-Lotta Lehtoranta (14/5/3 syöttöä/4 riistoa) viimeistelivät hyvät iltapuhteet. Keravan parhaat olivat Maiju Heikkilä (15/3) ja Centhya Hart (11/12/3 syöttöä/2 blokkia).

 

Kerava on kahdellatoista tappiollaan SM-sarjan hännillä. Peli-Karhut pysyttelee kolmannella sijalla kahdeksalla voitollaan ja neljällä tappiollaan.

 

HoNsU yllätti Espoo Teamin

 

Lauantaikierroksen yllätys nähtiin Jyväskylässä, jossa kotijoukkue HoNsU tukahdutti Espoo Teamin puolustuksellaan ja haki kauden kolmannen voittonsa pistein 61-53 (32-26).

 

Vain kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ollut Espoo Team kompasteli korinteossaan läpi ottelun ja upottikin pelitilanneheittonsa vaatimattomin prosentein (kakkoset 26%, kolmoset 25%). HoNsU johti koko ottelun jälkipuoliskolla 4-8 pisteen marginaalilla.

 

HoNsUn voiton hahmo oli Charlee Underwood (23/5), espoolaisista tasolleen ylsi Venlakaisa Hölttä (13/5).

 

HoNsU on voittanut kahdestatoista ottelustaan kolme, aiemmat kaksi voittoa tulivat Keravan Energia Teamista. Espoo Team on voittanut kuusi ja hävinnyt kuusi ottelua.

 

Huima karkasi ToPolta Helsingissä

 

Äänekosken Huimalla oli helppo työ kaataa Helsingissä ToPo, joka oli liikkeellä ilman amerikkalaissentteriään Kaihla Szunkoa. Äänekoskelaiset vahvistivat asemiaan SM-sarjan toisella sijalla 52–72 (24–37)-voitollaan.

 

Huiman liikkuva joukkuepuolustus pakotti ToPon kehnoihin heittoratkaisuihin ja helsinkiläiset upottivatkin pussin pohjalle vain 25% pelitilanneheitoistaan. Kun Huima dominoi myös levypalloja lukemin 59–45, ei ollut ihme, että ottelu ratkesi jo hyvissä ajoin kolmannen jakson alussa.

 

Huiman tehopakkaus oli ikinuori Kenya Robinson (15/19/4 riistoa/3 blokkia), jota komppasi Patrice Holmes (17/7/3 blokkia). ToPolta pirteimmät olivat Meriem Eerikinharju (15/5) ja Laura Saarinen (7/10/3 syöttöä/4 blokkia).

 

Huima on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kolme ottelua. Neljä voittoa ottaneelle ToPolle tappio oli kahdeksas.

 

 

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia