Daniel Bejarano täydentää Kataja Basketin kokoonpanon

7.9.2017 Kauden ensimmäiset harjoitusottelunsa tulevana viikonloppuna pelaavan joensuulaisen Kataja Basketin miehistö on tuoreen sopimuksen myötä kasassa.

Katajan viimeinen kiinnitys on 25-vuotias amerikkalaispelaaja Daniel Bejarano, joka valmistui Colorado State -yliopistosta vuonna 2015. Kahdella ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan 193-senttinen kakkospaikan pelaaja on esiintynyt Meksikossa, Georgiassa ja Ukrainassa. Bejaranon sopimuksessa on koeaika.

Ammattilaisuransa käynnistyi syksyllä 2015 Meksikon LNBP-liigassa (9,3p./3,8 lp.), josta tie vei loppukaudeksi Georgiaan. VITA Tbilisi -joukkue pelasi venäläistä VTB United -liigaa (14,0 p./6,8 lp.), jossa se kohtasi muun muassa Kataja-käskyttäjä Greg Gibsonin tuolloin valmentaman Bisons Loimaan.

Viime kaudella Bejarano nähtiin myös Joensuussa, kun Kataja kamppaili Mestarien liigassa ukrainalaista Khimikiä vastaan. Kaikkiaan 11 BCL-ottelussa hän sai peliaikaa keskimäärin 17 minuuttia ja tilastoihin jäivät merkinnät 6,7 pisteestä, 2,5 levypallosta sekä 46 prosentin tarkkuudella uponneista kolmen pisteen heitoista.

Huhtikuussa takamies piipahti Meksikossa maan CIBACOPA-liigassa, jossa auttoi kahdeksassa ottelussa myöhemmin kesällä mestaruuden voittanutta Rayos de Hermosilloa.

- Daniel on todella hyvä heittäjä ja häneltä löytyy urheilullisuutta esimerkiksi ponnistusvoiman muodossa. Tämä näkyy hänen kyvyssään taistella levypalloista. Sekä pallollisen että pallottoman pelaajan puolustaminen sujuu. Pelitapamme tulee kaudella olemaan nopea ja uskon, että Daniel sopeutuu tähän hyvin, Gibson sanoo.

Kataja Basket pelaa harjoitusotteluja 8. ja 9. syyskuuta Kauhajoella. Vastassa ovat Ruotsin mestari Luleå sekä Jämtland.

Mestarien Liiga -karsinnan ensimmäinen vaihe pelataan 24. ja 26. syyskuuta. Korisliiga-kausi käynnistyy joensuulaisten osalta 4. lokakuuta.

Sekä Bejarano että kotonaan Yhdysvalloissa käymässä oleva Alex Murphy saapuvat Joensuuhun tämän viikon lopulla.

Kataja Basket 2017-18

Takamiehet (5): Daniel Bejarano (USA)*, Emil Djeen, Johannes Lasaroff, Damier Pitts (USA), Ilari Seppälä

Pienet laiturit/yleispelaajat (3): Alex Marzette (USA)*, Jesse Niemi, Wesley Saunders (USA)

Isot laiturit/sisäpelaajat (6): Matthew Hezekiah (USA)**, Tommi Huolila, Mikael Kauhanen, Alex Murphy, Atte Perttu, Vesa Mäkäläinen

Valmentajat: Greg Gibson, Tuomas Oja

* Koeaika 3.10.2017 saakka
** Koeaika 27.9.2017 saakka

Asiat

 
22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

Näytä lisää vastaavia