Dennis Rodman Torpan Poikiin marraskuussa

22.8.2005 Helsinkiläinen Torpan Pojat ja ex-NBA-tähti Dennis Rodman ovat päässeet sopimukseen. ToPon ja Rodmanin sopimus kattaa ainakin yhden ottelun. Mahdollisesta jatkopestistä keskustellaan Rodmanin saapuessa Suomeen. Ottelun pelipäivä on kuudes marraskuuta ja pelipaikkana mitä todennäköisimmin Helsingin Jäähalli.

ToPon toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori on syntyneestä sopimuksesta luonnollisesti onnellinen. Hieman yli vuodessa ToPo on nostettu divisioonan varjoista takaisin suomalaisen koriksen parrasvaloihin.

Hetken mielijohteesta on lähtenyt käyntiin huippuluokan tapahtuman järjestäminen. Sopimuksen syntyminen näet sai alkunsa Valavuoren törmättyä sattumalta Rodmaniin helsinkiläisessä ravintolassa.

- Kävelin Rodmanin luokse ja kysyin onko hän kuullut ToPosta ja kerroin, että haluan hänet pelaamaan joukkueeseen. Siitä kaikki sitten lähti, kertaa Valavuori.  

- Nimet laitettiin paperiin viikonloppuna. Onhan tässä kyseessä kenties kaikkien aikojen paukku suomalaisessa koriksessa. Jos olisin hieman yli vuosi sitten ToPoon tullessani höpissyt samaan aikaan noususta korisliigaan, Jäähallista ja Rodmanista, moni olisi varmaan kutsunut valkotakkiset paikalle. Onneksi en höpissyt ja nyt liigapaikka, Jäähalli ja Rodman ovat totisinta totta, heittää värikkäänä persoonana tunnettu Valavuori.

Ottelu tulee olemaan normaali sarjaottelu, jossa panoksena ovat kaksi pistettä. Liigan sarjaohjelma vahvistetaan 31.8. mutta vastustajaksi näillä näkymin tulee naapuriseura Honka.

- Tästä ei olla tekemässä pelkästään näytösottelua, vaan pelataan normaali sarjapeli, josta ToPo hakee kahta pistettä, kertoo Valavuori.

ToPon päävalmentaja Pekka Salminen on maajoukkueen kanssa matkatessaan huomannut ToPon olevan iso puheenaihe ympäri Eurooppaa. Sloveniassa maajoukkueen kanssa oleva Salminen näkee Rodmanin tulossa paljon positiivista.

- ToPon pelaajille tämä on varmasti hieno asia. Harva pääsee urallaan pelaamaan tällaisen supertähden kanssa. Rodmanista puhuttaessa tähden saavutukset tahtovat jäädä välillä taka-alalle. Rodmanin saavutukset ovat uskomattomia ja voittajatyyppi on aina voittaja. Pelilliset yksityiskohdat selviävät miehen saapuessa Suomeen, kommentoi päävalmentaja Salminen.

Rodman on todellinen supertähti

Torpan kolossimainen sentteri, 211-senttinen amerikkalaispelaaja Phil Hickey on myös varsin tohkeissaan Rodmanin saapumisesta samaan joukkueeseen. Hickey ymmärtää amerikkalaisen Rodmanin todellisen arvon.

- Rodman on jenkeissä todellinen supertähti. Mies on samalla viivalla rokkitähtien ja suurimpien julkkisten rinnalla. Kaverin saavutukset ovat historiallisia ja miehen pelitapa on melko ainutlaatuinen. Rodmanin kanssa pelaaminen on upea juttu jota moni ei pääse kokemaan, iloitsee Hickey.

Hickey uskoo myös, että tulevaan otteluun ToPo pystyy lähtemään normaalisti tapahtuman ainutlaatuisuudesta huolimatta.

- Pelaajilla on jalat maassa ja ympärillä pyörivät asiat eivät tule haittaamaan otteluun keskittymistä, sanoo Hickey

Aleksi Valavuori ei epäile Rodmanin saapumista, vaikka arvaamattomasta NBA-tähdestä onkin kyse.

- Rodman tulee päivää aikaisemmin Suomeen ja lähtee mahdollisesti seuraavalla viikolla. Hän on pelannut useita samantyyppisiä otteluita maailmalla, eikä ole kertaankaan jättänyt tulematta, toteaa Valavuori, joka samalla paljastaa, että sopimukseen on kirjattu Rodmanin pelaavan vähintään 15 minuuttia.

- Muutoin hänen peluuttamisensa on päävalmentaja Pekka Salmisen päätettävissä, lisää Valavuori.   

Kaikkien aikojen väriläiskä ja viisinkertainen NBA-mestari

Isiah Thomas, Bill Laimbeer, Joe Dumars, Scottie Pippen ja Michael Jordan. Siinä muutama nimi keiden kanssa Rodman on mestaruuksia napsinut. Kolme viimeistä tuli Michael Jordanin rinnalla vuosina 1996-1998.

Erikoisista kampauksistaan ja tatuoidusta kehostaan tunnettu "The Worm" lempinimeä kantava Rodman ei ole jättänyt parketilla ketään kylmäksi. Miehen pelityyliä on kuvailtu kaikkien aikojen omintakeisimmaksi.

- Hän on ainoa pelaaja, jonka tiedän, joka ei tee pisteitä, mutta tekee silti joukkueestaan paljon paremman ja auttaa voittamaan otteluita, sanoo Hickey.

Rodman pitää hallussaan mm. lukuisia levypalloennätyksiä ja mies on tunnettu duunarimaisesta pelityylistään. Rodman arvostettiin kaksi kertaa NBA:n parhaaksi puolustajaksi sekä nimettiin liigan puolustusviisikkoon peräti seitsemän kertaa. NBA:n All-Star pelissä Rodman on nähty kahdesti.

 

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia