23.1.2020 09:51 Kolme nykyistä hallituksen jäsentä sekä varajäsen ovat erovuoroisia kevään liittokokouksessa. Tule mukaan varmistamaan koripalloyhteisön myönteisen kehityksen jatkuminen ja strategian edellyttämä seuraava kehitysloikka.
Esityksiä Koripalloliiton liittohallituksen jäseniksi ja varajäseniksi voi tehdä kirjallisesti sähköpostitse 29.2.2020 mennessä Koripalloliiton ehdollepanotoimikunnalle.
Liittohallituksessa erovuoroisia ovat hallituksen jäsenistä (1.7.2019-30.6.2020): Kirsi Eräkangas, Kaisa Forsström ja Tiina Sten sekä toinen varajäsen Markku Larkio.
Lue lisää esityksen laatimisesta >
Linkistä löytyy infokirje, josta käy ilmi, miten esitykset laaditaan ja minkälaista osaamista tarvitaan hallituksessa. Liitteenä on myös malli ansioluettelosta (CV), jota voi hyödyntää.
Aiemmin Koripalloliitossa päätöksentekovaltaa käyttivät 32 valtuutettua kaksi kertaa vuodessa kevät- ja syyskokouksessa. Tämän lisäksi seurat käyttivät valtaansa joka toinen vuosi pidetyssä liittokokouksessa.
Marraskuussa 2018 pidettiin Vantaalla Koripalloliiton liittovaltuuston viimeinen kokous. Näin ollen valtuuston 40-vuotinen taival päättyi, ja aiemmin valtuuston päättämät asiat siirtyivät seurojen päätettäväksi kaksi kertaa vuodessa pidettäviin liittokokouksiin. Hallintorakenne keveni ja päätöksenteko tuotiin lähemmäksi Koripalloliiton jäsenseuroja.
Uuteen toimintamalliin siirryttiin huhtikuun 2019 kevätliittokokouksessa, kun noin 200 jäsenseuralla oli mahdollisuus päättää muun muassa liittohallituksen puheenjohtajasta, liittohallituksen jäsenistä sekä strategiasta ja toiminnan tavoitteista seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Samassa tehtiin päätös liiton tilintarkastusyhteisön valinnasta, seuroilta kannettavista jäsenmaksuista ja kannatusjäsenmaksusta sekä liiton luottamusmiehille maksettavien palkkioiden ja matkakorvausten perusteista.
Ehdollepanotoimikunta toivoo, että jäsenseurat käyttävät aktiivisesti päätöksentekovaltaansa kevätliittokokouksessa.
Vimpelin Vedon yhteisö menetti reilu viikko sitten liikuntahallin tulipalossa peli- ja harjoituspaikan sekä harjoitusvälineet aina palloja myöten. Seura kerää nyt lahjoituksia tukirahastoon. Tavoite on hankkia uusia peli- ja harjoitusvälineitä ja palauttaa harjoittelu- ja peliolosuhteet mahdollisimman nopeasti.
Tämän kesän koripallon EM-kotikisat ovat mukana WWF:n urheilu- ja tapahtuma-alan vastuullisuusmerkin pilottihankkeessa. Elokuun kisat saavat ensimmäisenä Suomessa WWF:n vastuullisuusmerkin.
Koripalloliitto kannustaa kaikkia toimijoita vastuulliseen, eettiseen ja muita lajin parissa toimivia seuroja kunnioittavaan toimintaan niin pelaajasiirtoihin kuin muuhunkin toimintaan liittyvissä asioissa.
Suomen Koripalloliitto kutsuu koripalloseurat ja koulut mukaan yhteisiin korintekotalkoisiin. Tavoitteena on heittää yhdessä miljoona koria elo-syyskuussa Tampereella järjestettävien miesten koripallon EM-kisojen hengessä.
Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2025–2026. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä.
Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.
Tamperelainen koripallovalmentaja Kari Kilpinen sai yhden kolmesta tänä vuonna jaettavasta Alfred Kordelinin säätiön lasten ja nuorten valmentajapalkinnosta. Hän on tehnyt poikkeuksellisen merkittävän elämäntyön lasten ja nuorten koripallon parissa.
Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 17.5. Kulttuurikasarmilla Helsingissä. Liittohallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Elo. Lisäksi liittohallitukseen saatiin uusi jäsen, kun Timo A. Järvinen valittiin jäseneksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle.
Suomen Koripalloliiton kevätliittokokous järjestetään koripalloperheen Superlauantain yhteydessä 17. toukokuuta.
Suomen Koripalloliitolla on kevätliittokokouksen päättämä määrä alueita, joiden toimintaa ohjaa kunkin alueen aluekokous, johon on osallistumisoikeus kaikilla kyseisellä alueella toimivilla seuroilla. Alueet toimivat liiton alueellisina rekisteröimättöminä yhteistyöeliminä.