Elina Arike palasi vakuuttavasti parketille, kun UTEP nappasi kaksi voittoa kolmesta ottelusta

1.12.2022 14:55 Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon vauhdikkain suomalaispelaaja oli Elina Arike, joka palasi kolmen ottelun tauon jälkeen kentille, kun UTEP nappasi kaksi voittoa kolmesta ottelusta viikon sisään.

Elina Arike palasi hienosti kentille oltuaan sivussa kolme ottelua. Kuva: Ville Vuorinen.

Viime viikon perjantaina UTEP teki ottelun 16 viimeistä pistettä ja nousi 67-54 (26-29) -voittoon San Jose Statesta.  Oltuaan sivussa UTEP:n kolme viimeistä ottelua, Arike palasi kentille vakuuttavasti tilastoiden vaihdosta 13 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä, yhden riiston ja torjunnan 16 minuutissa.

> Ottelutilastot

Lauantaina UTEP joutui tyytymään tappioon, kun Sacramento State oli parempi loppulukemin 50-63 (24-27). Arike pelasi tällä kertaa peräti 31 minuuttia vaihdosta tilastoiden kahdeksan pistettä ja viisi levypalloa.

Tämän viikon keskiviikkona UTEP palasi takaisin voittokantaan, kun ”Miners” pieksi New Mexico Staten 61-65 (27-33). Arike sai peliaikaa tällä kertaa 21 minuuttia, joiden aikana hän keräsi viisi pistettä, viisi levypalloa ja yhden torjunnan.

Hyvinkään Pontevan kasvatti pelaa kolmatta kauttaan UTEP:n yliopistossa, jossa hän on kerännyt neljässä ottelussa nimiinsä 9,5 pistettä ja 5,0 levypalloa ottelua kohden.

UTEP on nyt pelannut seitsemän ottelua, joista joukkue on kerännyt kuusi voittoa.

Kia Vaalavirta, San Francisco

South Calorina State – San Francisco 57-77 (27-34)
Vaalavirta: 3 pistettä, 2 levypalloa, 1 syöttö, 13 minuuttia*

Long Beach State – San Francisco 50-74 (24-37)
Vaalavirta: 5 pistettä, 1 levypallo, 4 syöttöä, 1 riisto, 23 minuuttia*

Emerita Mashaire, Buffalo

Drexel – Buffalo 53-35 (31-21)
Mashaire: 2 pistettä, 1 levypallo, 16 minuuttia*

Janette Aarnio, South Florida

South Florida – Georgia Tech 63-50 (35-26)
Aarnio: 0 pistettä, 7 minuuttia

South Florida – Michigan 58-63 (27-29)
Aarnio: 0 pistettä, 1 syöttö, 7 minuuttia

South Florida – Villanova 50-72 (33-39)
Aarnio: 0 pistettä, 2 levypalloa, 3 syöttöä, 15 minuuttia

Saga Ukkonen, Texas Tech

Texas Tech – Middle Tennessee 72-67 (29-35)
Ukkonen: 0 pistettä, 3 minuuttia

Texas Tech – Mercer 78-66 (35-30)
Ukkonen: 0 pistettä, 1 levypallo, 6 minuuttia

Annukka Willstedt, Texas A&M-Corpus Christi

Nebraska – Texas A&M-Corpus Christi 73-44 (35-20)
Willstedt: 0 pistettä, 4 levypalloa, 12 minuuttia

Texas A&M-Corpus Christi – UTRGV 65-68 (24-36)

* Aloitusviisikossa

Basket.fi seuraa NCAA:n ykkösdivisioonan suomalaispelaajien edesottamuksia ja raportoi niistä kerran viikossa.

Asiat

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

26.2.2024 07:23 NCAA

New Mexico hävisi pisteellä Air Forcelle, Mustapha Amzil 12 pistettä ja 6 levypalloa

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viime viikon suomalaisonnistujiin lukeutui hienoa kautta New Mexicon yliopistossa pelaava Mustapha Amzil.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.