Final Fourissa esiintynyt Moye korvaa Kouvoissa Golsonin

18.9.2009 10:00 Korisliigassa pelaava Kouvolan Kouvot on solminut sopimuksen 193–senttisen ja 98–kiloisen amerikkalaislaiturin A. J. Moyen kanssa. Nykyisin 27-vuotias Moye pelasi yliopistoaikanaan legendaarisessa Final Fourissa Indiana Hoosiersin paidassa.

Huipputasoisessa Big Ten –konferenssissa Moye oli viimeisellä pelikaudellaan 2003-04 Indianan yliopiston paras levypalloissa 6,4 keskiarvollaan ja kolmanneksi paras pisteissä viimeistellen tasan 10 pistettä 32 minuutissa.

Viimeiset kolme kautta Moye on edustanut kovatasoisessa Saksan Bundesliigassa Walter Tigers Tübingenia. Kaudella 2006-07 hän oli liigan kuudenneksi paras pistemies 15,4 pisteen keskiarvolla. Viime kaudella Moye teki keskimäärin 8,5 pistettä ja poimi 3,8 levypalloa 24 peliminuutissaan.

Suomikin on tullut tutuksi Moyelle, sillä hän pelasi Lappeenrannan Namikaa vastaan kaudella 2005-06 FIBA Eurocup Challengessa ollen lohkon paras pistemies keskiarvolla 25,8. Lisäksi hän kahmi 10,2 levypalloa ja antoi 2,5 koriin johtanutta syöttöä keskimäärin 35 minuutissa.

Kouvojen kokoonpanossa Moye korvaa Reggie Golsonin.

- Golsonin kanssa totesimme molemmin puolin, että meidän on syytä purkaa tehty sopimus saman tien. Kyseessä oli hyvä pelaaja, mutta hän ei vaan sopeutunut joukkueeseen. Golsonin sopimusta tehtäessä emme vielä tienneet Villen (Kauniston) saamisesta joukkueeseen, joten nyt haimme hiukan erityylistä pelaajaa. Haimme monipuolista pelaajaa, joka pystyy olemaan samalla henkinen johtaja nuorelle joukkueellemme. Kyseessä on pelaaja, joka laittaa itsensä taatusti likoon molemmissa päissä kenttää. Moyen taisteleva pelityyli tulee olemaan varmasti mukavaa katsottavaa kannattajillemme ja ikävä asia vastustajille, kertoo Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala Savonlinnan leiriltä.

- Jotain kuvaa ehkä myös se, että Moyelle oli erittäin tärkeää päästä harjoittelemaan kolmesti päivässä. Uskomme saaneemme loistavan pelaajan lisäksi persoonan, joka tuo johtajuutta pelikentälle, arvioi Kouvojen toimitusjohtaja Jukka Kyöstilä.

Seuraava Kouvojen kotiottelu on ensi keskiviikkona, kun vastaan asettuu Suomen cupissa Salon Vilpas. Korisliiga alkaa Kouvojen osalta vierasottelulla perjantaina 2.10. Tampereen Pyrintöä vastaan.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia