FoKoPo yllätti ToPon

4.10.2009 Korisliigan sunnuntaikierroksen suurin yllätys koettiin Forssassa, kun putoajakandidaatiksi povattu Forssan Koripojat kukisti mestarisuosikiksi ennakoidun ToPon pistein 72-68 (39-39).

Jarno Nissisen edustama FoKoPo kurotti voiton ToPosta.

Samu Kaaresvirran käsi kävi kuumana, kun Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta.

Carl Elliot vastasi voittokorista Hongan kaataessa Namika Lahden.

Ville Kauniston komea tuplatupla (24/13) oli liikaa Karhulle.

Arizona "AZ" Reidin Korihait on kahden kierroksen jälkeen yksi sarjan kolmesta puhtaan pelin joukkueesta. Kuvat: Francois Perthuis & Vilpas & Matti Koskinen & Kai Kilappa.

FoKoPo johti tasaista peliä suurimman osan ajasta, mutta ToPo nousi kaksi minuuttia ennen loppua johtoon 66-64. FoKoPo teki kuitenkin Ashley Championin johdolla ratkaisevat korit ja otti yllätysvoiton.

- Tämä oli todella hieno ja meille tärkeä voitto. Puolivälin jälkeen otimme käyttöön riskitaktiikan, jossa jätimme osan ToPon pelaajista vähemmälle vartioinnille ja keskityimme pariin pelaajaan. Taktiikka onnistui hyvin, myhäili FoKoPon valmentaja Ari Mikkola.

Champion teki FoKoPolle 17 pistettä ja Durell Vinson 14. Pelinrakentaja Rodrick Stewart kahmi 13 levypalloa.

ToPon teho jäi liiaksi 26 pistettä heittäneen takamies Obie Trotterin varaan. Samuel Haanpää teki 12 pistettä, mutta sai 17 pelitilanneheitostaan vain kaksi koriin.

ToPolta puuttui akillesjännevaivainen Hanno Möttölä ja Corey Smithin peli päättyi viidessä minuutissa polvivammaan.

Vilppaallekin yllätysvoitto

Kierroksen toinen yllätys koettiin Joensuussa, jossa nousijajoukkue Salon Vilpas avasi pistetilinsä Katajan kustannuksella 88-72 (41-42) -voitolla.

Kataja vei alkupeliä, mutta Vilpas meni johtoon jo toisella neljänneksellä ja piti johtoaan kolmannen jakson alusta asti. Kolme minuuttia ennen loppua Kataja nousi kolmen pisteen päähän, mutta Vilpas vei viimeiset minuutit 15-2.

Samu Kaaresvirta pohjusti salolaisvoiton upotettuaan kahdeksan kolmen pisteen koria ja kaikkiaan 27 pistettä. Charlie Burgess heitti 24 pistettä.

Katajasta Davis Daviin teki 17 ja Kendall Chones 15 pistettä.

Honka täpärästi lahtelaisia parempi

Puolustava mestari Namika Lahti pisti Espoossa Hongan koville, mutta kotivoitto merkittiin lukemin 67-66 (40-34).

Namika Lahti johti tasaista peliä lähes kuusi viimeistä minuuttia, kunnes Carl Elliot teki 13 sekuntia ennen loppua Hongalle voittokorin.

Elliot teki kaikkiaan 16 pistettä ja Tuukka Kotti sekä Jukka Matinen 14.

Roope Suonio heitti Namika Lahdelle 18 pistettä ja Tyrone Riley 16.

Kouvot vahva kotona

Kouvot pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä vahvasti kaadettuaan Kauhajoen Karhun lukemin 99-73 (53-45).

Vieraat pysyivät pelissä mukana ja johdossakin ensimmäisen vartin, kunnes Kouvot vei puoliajan molemmin puolin seitsenminuuttisen peräti 22-4. Tuon jälkeen Karhu ei päässyt enää voittokamppailuun.

Ville Kaunisto nosteli voittajille 24 pistettä ja vei 13 levypalloa. Ross Neltner nakkasi 19 pistettä.

Karhusta Jesse Smith keräsi lukemat 25/12 ja Aleksi Huuskonen sekä Eldar Skamo 13 pistettä.

Pyrintö ylivoimainen Lappeenrannassa

Kierroksen suurimman voiton haki Tampereen Pyrintö, joka voitti Lappeenrannassa LrNMKY:n 91-64 (46-29).

Pyrintö pohjusti voittonsa jo ensimmäisellä neljänneksellä voitettuaan sen 27-9. Kotijoukkue ei päässyt enää iskuetäisyydelle jo suurin osa pelistä palloiltiin vierasjoukkueen näytöksenä.

Kenneth Lowe heitti Pyrinnölle 26 pistettä ja Pekka Setälä 14.

Kaikkiaan 25 pallonmenetystä kärsineestä kotijoukkueesta Robert Turner keräsi 19 pistettä ja Sami Pekkola 12. Joukkueesta puuttui pohjevammainen Anthony Johnson.

Korihait kova Kotkassa

Uudenkaupungin Korihait haki vakuuttavan vierasvoiton Kotkasta, jossa KTP-Basket kaatui 88-72 (42-44) -tuloksella.

KTP johti peliä ensimmäisen vartin, mutta kolmannen jakson lopulla peli alkoi kääntyä vieraille. Korihait voitti kuusiminuuttisen 18-2 ja karkasi ratkaisevasti 18 pisteen johtoon.

- Pystyimme pitämään pelin intensiteetin korkealla koko ajan ja KTP jotenkin vain jäi kyydistä kolmannen jakson puolivälin jälkeen, analysoi Korihaiden valmentaja Jyri Lehtonen.

Arizona Reid teki voittajille 23 ja Ray Cunningham 22 pistettä.

KTP:stä pääsi yli kymmenen pisteen vain Isaac Spencer 21 pisteellä.

(STT)

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.