Foreman ja Robinson tammikuun pelaajat

31.1.2003 Suomen Koripalloliitto on valinnut SM-Koriksen tammikuun Viking-pelaajaksi joensuulaista Katajaa edustavan Andre Foremanin. Naisten puolella kuukauden pelaajan tittelin vei nimiinsä Äänekosken Huiman Kenya Robinson.

SM-Korista johtava Kataja oli tammikuussa omaa luokkaansa. Joukkue voitti kaikki seitsemän pelaamaansa ottelua, vaikka Katajan tukipilareihin lukeutuva Sami Laaksonen oli polvivaivaisena sivussa. Laaksosen poissaollessa Foreman otti lisävastuuta harteilleen ja kantoi sitä kunniakkaasti. Tammikuun otteluissa 198-senttinen Foreman nakutti 24,6 pistettä onnistuen niin läheltä (kakkoset 58,5 %, heitot 55/94) kuin kaukaakin (kolmoset 44,8 %, heitot 13/29). Lisäksi hän poimi 9,6 levypalloa, antoi 3,71 koriinjohtanutta syöttöä ja riisti 3,00 kertaa ottelua kohden.

Kataja isännöi alkavana viikonloppuna (1.-2.2.) Suomen Cupin neljän joukkueen lopputurnausta Final Fouria.

Kenya Robinson puolestaan muodosti yhdessä Minna Myllylän ja Sari Purasen kanssa tehokkaan trion, joka avitti Äänekosken Huiman tammikuussa voittosuhteeseen 5-1. Huiman voiman sai tuta mm. naisten SM-sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvat Pantterit ja EBT. Myllylä, Puranen ja Robinson puursivat kaikki tehokkaasti tammikuun otteluissa, mutta Robinson käänsi vaakakupin puoleensa tasaisuudellaan. 180-senttinen Robinson teki Huimalle tammikuussa keskimäärin 16,8 pistettä, haki haltuunsa 12,8 irtopalloa ja kirjautti 2,50 riistoa. Kahden pisteen heitoissaan hän onnistui 54,8 prosentin (40/73) tarkkuudella.

Foremania ja Robinsonia yhdistää se, että he ovat viihtyneet Suomessa jo usean vuoden ajan. Foremanille käynnissä oleva kausi on Suomessa viides ja Robinsonille peräti kuudes.

SM-Koriksen kuukauden pelaajiksi on aiemmin kuluvalla kaudella valittu porvoolaisen Tarmon Gyasi Cline-Heard (joulukuu), Katajan Sami Laaksonen (marraskuu) ja KTP:n Roope Mäkelä (lokakuu). Naisten SM-sarjassa ei maaottelutauon vuoksi valittu marraskuun pelaajaa. Lokakuun parhaana palkittiin EBT:n Jurgita Kausaite ja joulukuussa Panttereiden Aneta Kausaite.

Asiat

 
10.4.2024 21:31 17-vuotiaiden poikien SM

KTP:lle 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus – Steveco Areenalla 1080 katsojaa todisti jatkoaikatrilleriä

Kotkan Steveco Areenalla oli kerääntynyt käsittämättömät 1080 katsojaa todistamaan, kun KTP juhli 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta voittamalla HNMKY I:n jatkoajan jälkeen loppuotteluiden kolmannessa ottelussa.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

9.4.2024 09:30 3x3

3x3 SM-kiertue uudistuu – näin pelataan Suomen mestaruudesta kesällä 2024

Taistelu 3x3-koriksen Suomen mestaruudesta käynnistyy tänä kesänä jo seitsemättä kertaa. Tulevan kesän SM-kiertueella pelataan finaaliturnauksen lisäksi kolme turnausta. Finaaliturnaukseen joukkueet valikoituvat kokonaisrankingin perusteella. Yksittäisen turnauksien voittajille on jatkossa luvassa rahapalkinnot.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

8.4.2024 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #84: Koripalloperheessä uusia Tähtiseura-tunnustuksia

Raholan Pyrkivälle ja Äänekosken Huimalle myönnettiin maaliskuussa lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Tähtimerkin saaneita seuroja on nyt kaikkiaan 16.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

Näytä lisää vastaavia