Henna Salomaa: ”Kahden viime vuoden finaalitappiot on nollattu”

13.12.2008 Espoo Teamille pelaaminen cupin finaalissa alkaa olla vuotuinen perinne. Viimeisenä kahtena vuotena espoolaiset ovat kuitenkin joutuneet syyskauden huipentumasta tyhjin käsin kärsittyään perättäiset cup-finaalitappiot Äänekosken Huimalle ja Lappeenrannan Catzille.

Viime vuosista huomattavasti uudistunut Espoo Team lähtee sunnuntaina maksamaan Huimalle kalavelkoja vuoden 2006 finaalitappiosta ja toivoo hakemalla kolmannella yrittämällä cup-kullan Espooseen.

- Tämä joukkue on nollannut täysin nuo kaksi cupin finaalia. Edessä on uusi peli ja uudet kujeet. Eipä noista kahtena viime vuonna cup-hopealle taipuneista joukkueista ole enää kuin muutama pelaaja mukana, joten nyt tavoitellaan kultaa uudella taistelumielellä, uhkuu Espoo Teamissa isoja minuutteja kuluvalla kaudella pelannut 177-senttinen, 19-vuotias Henna Salomaa (13,5 pistettä/3,1 levypalloa ottelua kohden).

Salomaan luotto omiin on korkealla siitä huolimatta, että hän itse väänsi nilkkansa viime viikonlopun BC Nokia –ottelussa. Hänen pelaamisensa sunnuntain cup-finaalissa on kysymysmerkki.

Espoo Teamin kokoonpanossa ainoat pelaajat, jotka ovat olleet mukana kahden edellisvuoden cup-tappioissa, ovat alle 20-vuotiaat Kia Ignatius (8,7/1,3), Sandra Välikoski (3,9/2,5) sekä Mette Scheiman (0,9/0,4). Espoolaiskokoonpano onkin kokenut kahdessa vuodessa melkoisen myllerryksen. Marraskuisen loukkaantumisensa johdosta cupin finaalista sivussa olevan Ignatiuksen lisäksi Espoo Teamilla on viime kauden runkopelaajistaan jäljellä vain 188-senttinen Siiri Nuutinen (8,3/4,1).

Helsingin NMKY:sta kesällä saapuneen Salomaan lisäksi uusia kasvoja espoolaisjoukkueessa ovat amerikkalaiset Ashley Haynes (18,3/11,0), Whitney Allen (15,0/7,7) ja Megan Griffith (14,2/3,3), välivuoden jälkeen kentille palannut Eva Mäkelä (6,5/5,0) sekä vasta pelikuntoon kesän maaottelussa tapahtuneesta loukkaantumisesta toipunut Susanna Rinta (9,5/3,0). Uusi espoolaiskokoonpano on esiintynyt vakuuttavasti syyskierroksella voittamalla kolmestatoista ottelustaan kymmenen.

- Loukkaantumisia on ollut paljon ja ihan täydellä kokoonpanolla ei olla päästy kertaakaan pelaamaan, mutta oikein mukavasti tämä kausi on kokonaisuudessaan mennyt. Oma rooli on ollut hieman suurempi kuin alun perin uskoin, mutta mielestäni olen täyttänyt tonttini kohtuullisesti, mittailee Salomaa syyskauden kulkua.

Joulukuussa 2006 Äänekosken Huima ei jättänyt Espoo Teamille pienintäkään voitonmahdollisuutta cupin finaalissa, vaan vei kultaiset mitalit Keski-Suomeen murskaluvuin 87-61. Tuon joukkueen takuupelaajia olivat Kenya Robinson ja Sanna Jämsen, jotka yrittävät kruunata syyskautensa kultamitaleilla Huiman kokoonpanossa myös tällä kaudella. Salomaa vannoo, että sunnuntaina on edessä täysin erilainen ottelu kuin kaksi vuotta sitten.

- Kahden perättäisen cupin tappion jälkeen meidän on viimeistään tuotava mestaruus kotiin. Uskon, että olemme vähän nopeampi ja terävämpi joukkue kuin Huima. Jos hallitsemme levypalloja, olemme vahvoilla.

Salomaa ennakoi sunnuntaista fyysistä, hikistä taistelukoripalloa, jossa voittaja selviää vasta viimeisillä minuuteilla.

- Huima on todella fyysinen joukkue. Jokaisen korin ja pallon eteen pitää taistella. Yleensä Espoo Teamin ja Huiman matseissa nousee esille tahto ja kamppailuhenki. Se pärjää, kellä on enemmän voitontahtoa.

Naisten Suomen cup -finaali käynnistyy Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina (14.12.) klo 14. Miesten cup-finaali pelataan ToPon ja Lappeenrannan NMKY:n välillä klo 17 alkaen samassa hallissa.

Lue myös seuraavat



Lisätietoja: http://www.basket.fi/
 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia