Heta Korpivaara Seton Hallin viikon urheilija

17.11.2006 Maajoukkuelaituri Heta Korpivaara on aloittanut yliopistokautensa vahvasti. Neljättä ja viimeistä kauttaan Seton Hallissa opiskeleva Korpivaara on toiminut joukkueensa avainpelaajana kauden molemmissa otteluissa. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Yhdysvalloista.

Yliopistokoriksen (NCAA) korkeimmalla sarjatasolla I divisioonassa pelaa yhteensä 12 naispelaajaa. Ensimmäistä vuottaan yliopistoissa pelaavat Kira Kojola, Erica Latimer ja Minna Sten.

Seton Hall kärsi kauden avauksessa tappion Kansasille. Korpivaara heitti ottelussa 18 pistettä (heitot 7/12) ja otti viisi levypalloa. Seuraavassa kohtaamisessa Korpivaara johdatteli opinahjonsa 62-55-voittoon Missouri Statesta. Maajoukkuelaituri pussitti ottelun toisen puoliajan ratkaisuhetkillä kolme kovaa koria johdatellen Seton Hallin turvalliseen johtoon ja voittoon.

Korpivaara tehtaili 35 peliminuutissaan komeat 22 pistettä ja kauhoi seitsemän levypalloa. Sihti oli kohdallaan kakkosten upotessa tarkasti 8/11.

Seton Hallin päävalmentaja Phyllis Mangina odottaa etenkin Korpivaaralta johtajan roolia alkaneella kaudella ja alkukauden tehot ovat osoittaneet maajoukkueen runkopelaajan vastaavan huutoon päättäväisesti. Hyvät otteet poikivat heti kauden alkuun Athlete of the Week –kunniamaininnan Seton Hallissa.

Binghampton luottaa suomalaiskaksikkoon

Suomalaisittain yliopistokenttien menestynein kaksikko, nykyään Espanjan pääsarjaa samassa joukkueessa tahkoavat maajoukkuepelaajat Taru Tuukkanen ja Reetta Piipari ovat saamassa seuraa. Alkavalla kaudella nähdään kahdessa eri yliopistossa suomalaiskaksikko.

Maajoukkueessa kesällä esiintynyt Laura Sario ja loukkaantumisesta toipunut Juta Jahilo ovat vakiinnuttaneet Binghamptonin aloitusviisikon paikat. Kauden avausottelussa Sacred Heartia vastaan Binghampton kärsi 53-57-tappion.

Sario pussitti 35 minuutissa kymmenen pistettä ja otti kolme levypalloa. Kakkoset osuivat tarkkuudella 2/5. Vapaaheittoviivalta suomalainen keräsi loput pisteensä heittäen seitsemästä yrityksestä kerran ohi.

Jahilo ei saanut yhtään pelitilanneheittoaan sisään, mutta vapaaheittoviivalta syntyi kaksi pistettä. Pelaamassaan 18 minuutissa Jahilo kartutti tiliään lisäksi viidellä levypallolla.

Saint Maryn yliopistossa pelaa toinen suomalaiskaksikko Kira Kojolan aloittaessa yliopistouransa Maija Lähteen seurassa. Saint Maryn aloitusviisikkoon kuuluva Lähde on aloittanut kolmannen kautensa hyvin. Urallaan 13 naisten maaotteluakin pelannut Lähde pelasi kauden avausottelussa 30 minuuttia kirjauttaen joukkueensa toiseksi parhaat tehot 13/4.

Yliopiston alokasvuoden rutiineja läpikäyvä, peliaikaa tulevaisuudessa lisää hakeva Kojola pääsi kokeilemaan yliopistokenttiä Saint Maryn viimeisessä harjoitusottelussa. Kojola heitti viisi pistettä ja otti levypallon kahdeksassa peliminuutissaan. Aloituksessa ollut Lähde heitti samassa ottelussa 22 minuutissa 11 pistettä ja poimi kaksi levypalloa.

Terävää kiusaa rasitusvamma

Naisten maajoukkueen pelintekijää Riikka Terävää ei ole vielä nähty tositoimissa yliopistokentillä. Terävä kärsii jalan rasitusvammasta. Terävän opinahjo Oakland kärsi reippaan tappion Green Bayta vastaan luvuin 68-90, joten suomalaisen apuja kaivataan kipeästi. Florida Intenational -yliopistossa pelaava Eva Mäkelä on myös sivussa loukkaantumisen takia.

St. John’sin yliopistoa edustava maajoukkuepelaaja Tiina Sten on joutunut urakoimaan alkukaudesta loukkaantumisista kärsivän joukkueensa riveissä. Kauden virallisessa avauksessa Sten pelasi 39 minuuttia tehden 15 pistettä, poimien kuusi levypalloa ja riistäen kahdesti. St. John’sin viimeisessä harjoituspelissä Sten tehtaili teholuvut 12/6 pelattuaan täydet 40 minuuttia.

Tiinan sisko Minna Sten edustaa Long Islandia, mutta ei saanut peliminuutteja avausottelussa. Seuraavassa ottelussa Lehighia vastaan Sten avasi pistetilinsä pussittamalla ainokaisen heittonsa kolmessa minuutissa. Ottelu päättyi Lehighin voittoon luvuin 57-36.

Lamarin Dionne Pounds ei ole esiintynyt joukkueensa kauden avausotteluissa.

Maineikasta UCLA–yliopistoa edustava Erica Latimer on saanut vastuuta alokaskaudellaan pelaamalla 14 minuuttia voitto-ottelussa Santa Barbaraa vastaan. Latimer kokeili korirautoja neljän heittoyrityksen edestä. Pistetili jäi vielä avaamatta, mutta Latimer hankki joukkueelleen kaksi levypalloa sekä antoi kaksi syöttöä.

Naisten maajoukkueessa kesän mukana ollut Sanna Helenius heitti Valparaisolle kahdeksan pistettä ja otti yhden levypallon joukkueen hävitessä kauden avausottelunsa Nortwesternin yliopistolle. Helenius pelasi 18 minuuttia.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/pelaajat_usa_ssa/

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.