Himki ja Koponen veivät Bisonsia VTB-liigassa

16.11.2014 Bisons Loimaa kärsi tappion VTB-liigan vierasottelussa Petteri Koposen edustamalle moskovalaiselle BC Himkille loppunumeroin 94-73 (44-37). Bisons pysyi pelissä mukana pitkään, mutta kolmannella neljänneksellä Himki repäisi eroksi selvät lukemat. Susijengin ykköstähti Koponen sai runsaasti vastuuta, mutta huonon heittoillan myötä tilastosarakkeeseen kerääntyi vain 4 pistettä.

Bisons ja Ian Hummer kärsivät häviön VTB-liigassa vieraskentällä...

... Petteri Koposen johdattamalle BC Himkille. Kuvat: Tytti Nuoramo & Ville Vuorinen.

Bisons kontrolloi ottelun tempoa avausneljänneksellä ja erityisesti Ian Hummer (18/7/3 riistoa) oli oivalla pelipäällä keräten ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kahdeksan pistettä.

Avausneljänneksen loppupuolella kotijoukkue Himki alkoi kuitenkin heräämään ja otti toisella neljänneksellä pelin näppeihinsä. Bisons kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä ja selvisi vaikeista hetkistä epäitsekkään hyökkäyspelinsä ansiosta.

Puoliajan jälkeen loimaalaiset pääsivät Hummerin johdolla kolmen pisteen päähän, mutta kotijoukkue heitti 15 pistettä kolmannen neljänneksen neljällä viimeisellä minuutilla ja repäisi eron kymmeneen pisteeseen.

Kotijoukkueen Marko Popovic (19/7/3 syöttöä) vei loistavilla suorituksillaan Himkin 15 pisteen johtoon päätösneljänneksen alkuun, minkä jälkeen kotijoukkue ei enää katsonut taakseen, vaan jylläsi selvään voittoon.

Hummerin lisäksi Bisonsilta yli kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät Travis Nelson (18/5), Aaron Johnson (11/2/7 syöttöä), Matti Nuutinen (11/5/3 syöttöä) ja Anthony Hilliard (10/2).

Koponen sai runsaasti peliaikaa, pelaten reilut 26 minuuttia, mutta hänen heittonsa menivät pääsääntöisesti ohitse. Lopputuloksena Koponen sai kasaan 4 pistettä (2p 2/8, 3p 0/4), 3 levypalloa, 1 syöttöä ja 1 riisto.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

13.3.2024 15:58 Susi All Star

Tyttöjen ja poikien SUSI All Stars -leirin ilmoittautuminen on alkanut

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuonna 2024 leiritykseen osallistuvat 2010-2011 syntyneet pelaajat.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

12.3.2024 08:15 Yhteistyökumppanit

WSOY jatkaa Susiladiesin kumppanina monivuotisella sopimuksella

Suomalaisen kirjallisuuden kustantaja WSOY:n ja Susiladiesin vuonna 2021 alkanut yhteistyö jatkuu pitkällä, vuoteen 2027 ja EM-kotikisoihin asti solmitulla sopimuksella.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.