Himki viimeisteli jännitysnäytelmän Bisonsia vastaan, Koponen loisti ”kotiyleisön” edessä

28.2.2015 Susijengin ykköstähti Petteri Koposen johdattama, VTB-liigan ykkössijalla majaileva, BC Himki vei Vantaan Energia Areenalla jännitysnäytelmän Bisons Loimaata vastaan niukasti 84-87 (37-46). Koposen käsi kävi kuumana 19 pisteen arvoisesti, kun moskovalaiset ratkaisivat pelin vasta viimeisellä minuutilla.

"Petsku" Koponen heitti kovilla prosenteilla 19 pistettä, kun Himki voitti Bisonsin Vantaalla.

Maajoukkuekaveri Tuukka Kotin kokosi 10 pistettä Bisonsille.

Koponen ja Himki jatkavat VTB-liigan kärjessä...

... Bisons taas kärkkyy pudotuspelipaikkaa kahdentenatoista. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Avausneljänneksen ensimmäiset viisi minuuttia etenivät tasaisesti, kunnes Koponen (19/3/4 syöttöä) johdatti Himkin 0-7-juoksuun, jolla moskovalaiset kerryttivät noin viiden pisteen etumatkan.

Ensimmäisten kymmenen minuutin suvereeni herra ja hidalgo oli vantaalaisyleisöä huudattanut Koponen, joka viimeisteli yhdeksän pistettä lähinnä ”leipäheitollaan” eli suoraan kuljetuksesta hypärillä.

19-25-takaa-ajoasemassa Bisons lähti sähäkästi toiselle neljännekselle kuroen eron minuutissa kahteen. Himki kuitenkin vastasi nopeasti käyttäen kokoeroaan hyväkseen Marko Popovicin (3/2/3 syöttöä) johtaessa peliä.

Vaikka Himki pelasi ensimmäisellä puoliajalla parhaimmillaan erittäin laadukasta ja viihdyttävää koripalloa, niin Bisons ei tyytynyt katsojan osaan, vaan pysyi sinnikkäästi kannoilla. Erityisesti Anthony Hilliard (22/4/6 syöttöä) kuritti vieraiden puolustusta tekemällä 11 pistettä ensimmäiseen puoliaikaan, joka kirjattiin moskovalaisille 37-46.

Bisonsin toisen puoliajan ”momentum” ei kestänyt loppuun asti

Bisons näytti jo toisen puoliajan ensiminuuteista lähtien, että loimaalaisten suunnitelmiin kuuluu hurja takaa-ajo, jonka pääarkkitehteinä toimivat Hilliard ja Martin Zeno (12/2). Loimaalaisyleisön suosikki Zeno tasoitti vapaaheittoviivalta pelin tilanteeseen 59-59, mutta Himki ei vähästä säikähtänyt, vaan nappasi kolmen pisteen eron kolmannen neljänneksen päätteeksi 63-66.

Jälleen sisukas Bisons palasi peliin: Zenon ja Ian Hummer (19/10/3 syöttöä/3 riistoa) aloittivat päätösneljänneksen donkeilla, joiden myötä kotijoukkue eteni pisteen johtoon. Bisons piti valtaosan neljännestä neljänneksestä ottelua hallussaan – edeten parhaimmillaan viiden pisteen johtoon.

Himki kuitenkin piti rutiininomaisesti itsensä iskuetäisyydellä. Viimeisellä kahdella minuutilla Ruslan Pateevin (16/3) hyppyheitto vei vieraat pisteen johtoon, mutta toisessa päässä Hummer kalasti itselleen vapaaheitot ja käänsi johdon Bisonsille.

Himkin eleetön, mutta salamannopea Tyrese Rice (21/4/4 syöttöä/3 riistoa) nosti vaikean veivin Bisons-puolustuksen keskeltä ja jälleen johtoasema vaihtui vieraille. Bisonsin valmistellessa voittokoria Himkin puolustus haki riiston, joka soi välittömästi toisessa päässä.

Loimaalaisille jäi aikaa 2,7 sekuntia tasoitukseen, mutta moskovalaisten vankka puolustus pakotti Hilliardin vaikeaan heittoon, joka jäi vajaaksi ja pisteet lähtivät Himkin mukana Moskovaan.

Gibson: ”Saimme energiaa tästä yleistöstä”

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson oli lopputulokseen ymmärrettävästi pettynyt, mutta ylpeä joukkueensa esityksestä VTB-liigan kärjessä porskuttavaa Himkiä vastaan.

- Pitää muistaa, että Himki on yksi parhaimmista joukkueista koko Euroopassa. Saimme kovaa kannustavasta kotiyleisöstä energiaa kolmannella neljänneksellä takaa-ajoon. Kokonaisuudessaan energiamme oli kohdallaan, mutta menetykset ja vastustajan hyökkäyslevypallot satuttivat meitä.

- Himki on, samalla tavalla kuin muutkin joukkueet tässä sarjassa, huomattavasti meitä isompia. Meidän teemamme on ollut tänä vuonna, että olemme erilainen joukkue VTB-liigassa. Olemme pienempiä, nopeampia ja pelaamme suuremmalla intensiteetillä kuin muut.

19 pistettä (2p 4/8, 3p 3/4, 1p 2/2), 3 levypalloa ja 4 syöttöä kerännyt ”Petsku” Koponen oli Himki toiseksi paras pistemies heti Tyrese Ricen jälkeen.

- Olihan tämä spesiaalipeli. Aika jännäksi meni matsi, mutta varmasti todella viihdyttävä peli yleisölle. Ihan hyvä peli itselle – heitto upposi hyvin, mutta muutama menetys jäi harmittamaan, Koponen kommentoi vaatimattomasti ottelun jälkeen.

- Bisons pelasi erinomaisesti ja on kasvanut silmissä kauden aikana. Ei ole sattumaa, että he ovat ottaneet kovia voittoja tässä sarjassa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga