Hongalle Korisliigan kolmossija

13.4.2009 Korisliigan viimeisellä runkosarjakierroksella pääsiäismaanantaina olivat panoksena enää runkosarjan sijat kolme ja neljä. Espoon Honka otti kolmossijan haettuaan Forssasta selvän vierasvoiton FoKoPosta 55-81 (29-37) -tuloksella.

Honka kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KTP:n. Muut otteluparit ovat Kataja-ToPo, Kouvot-Pyrintö ja Namika Lahti-Korihait.

Honka karkasi Forssassa jo toisen neljänneksen alkupuolella 22 pisteen johtoon. FoKoPo kavensi kolmannella jaksolla eron kuuteen pisteeseen, mutta loppua kohti vierasjohto palautui taas reilummaksi.

- Minulle on sama olemmeko toisia, kolmansia vai neljänsiä. Minua kiinnostaa vain ykkössija ja on turha kysyä mikä on loppukauden tavoitteemme, tokaisi Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic.

Hongan tehokkaimpia olivat Jukka Matinen 17:llä ja Tuukka Kotti 14 pisteellä.
FoKoPosta pääsivät Nick Wallery ja Ronald Yates tehokkaimmiksi 13 pisteillä.

Namika Lahdelle selkäsauna Joensuussa

Namika Lahdella oli mahdollisuus runkosarjan kolmanteen sijaan, mutta mahdollisuus meni paitsi Hongan voiton, myös Joensuussa kärsityn tappion myötä, kun Kataja antoi lahtelaisille selkäsaunan 101-70 (46-28) -tuloksella.

Kotivoitto ratkesi kolmannella neljänneksellä, kun Katajan 18 pisteen taukojohto kasvoi jo 30 pisteeseen. Lahtelaiset hukkasivat voiton kirjaimellisesti tuhrittuaan peräti 29 pallonmenetystä.

Petri Virtanen heitti Katajalle 18 pistettä ja Larry Blair sekä Quinnel Brown 16 pistettä mieheen. Kataja pelasi edelleen ilman nivusvaivaista Jeremiah Woodia.

Vieraatkin jäivät pieniin pisteisiin, kun Vesa Mäkäläinen ja Ville Vesala tekivät kumpikin 14 pistettä. Lahtelaisten ulkomaalaispelaajat tekivät vain kolme pistettä. Heistä Jason Conley oli sivussa.

Pyrinnölle tusina täyteen

Tampereen Pyrintö täytti peräkkäisten voittojensa määrän tusinaan otettuaan 78-72 (45-30) -kotivoiton Kouvoista.

Viimeksi helmikuussa hävinnyt Pyrintö karkasi toisella jaksolla jo 22 pisteen johtoon, mutta Kouvot kuroi kolmannella jaksolla eron umpeen ja meni päätösjakson alussa johtoonkin. Kouvot keikkui vielä toiseksi viimeisellä minuutilla kahden pisteen päässä, mutta Pyrintö teki kaksi viimeistä koria.

Damon Williams pussitti Pyrinnölle 21 pistettä ja Chris Hester 19.

Kouvoista Calvin Walls teki 20 ja Samu Kaaresvirta 18 pistettä.

Korihaille voitto Kotkasta

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Uudenkaupungin Korihait jatkoi kuudenneksi sijoittuneen KTP:n alamäkeä haettuaan Kotkasta 66-80 (30-37) -voiton.

KTP voitti runkosarjan kymmenestä viimeisestä pelistään vain yhden.
Korihaitakin vastaan KTP oli läpi pelin alakynnessä. Peli ratkesi viimeisen jakson alussa Korihaiden karattua 19 pisteen johtoon.

KTP:n vaisuudesta kertoo tilastopoiminta, jonka mukaan joukkue pääsi heittämään vain neljä vapaaheittoa ja nekin kaikki ohi.

Josh Gonner heitti Korihaille 21 pistettä ja Jussi Kumpulainen 17.

Robert Owens keräsi KTP:lle 18 pistettä ja 16 levypalloa. Durell Vinson päätyi 16 pisteeseen.

ToPolle yllätystappio

Helsinkiläinen ToPo kärsi yllätystappion, kun putoamiskarsintaan joutuva Team Componenta haki Helsingistä voiton 66-75 (37-36) -numeroin.

ToPo johti peliä koko ajan kolmannelle jaksolle, mutta 41-41 -tilanteen jälkeen Componenta piti johtoa loppuun asti.

Edellisestä 14 pelistään vain yhden voittaneen Componentan sankariksi nousi peräti 41 pistettä rohmunnut takamies Frank Richards.

Jean Francois teki ilman James Allenia pelanneelle ToPolle 26 pistettä.

Tarmo katkaisi pitkän putkensa

Toinenkin peräpään joukkue voitti päätöskierroksella, kun runkosarjan viimeiseksi jäänyt Porvoon Tarmo katkaisi peräti 21 pelin tappioputkensa Lappeenrannan NMKY:n kustannuksella. Tarmo hyvästeli Korisliigan 94-89 (53-48) -kotivoitolla.

Pelin tasaisuudesta kertoo peräti 20 johtoaseman muutosta. LrNMKY nousi 21 sekuntia ennen loppua 90-89 -tilanteeseen, mutta Raheem Moss pääsi heittämään Tarmolle neljä viimeistä pistettä vapaaheitoilla ja donkilla.

Moss teki Tarmolle yhteensä 22 pistettä ja Victor Morris 18. Tarmo pelasi taas ilman DeWayne Richardsonia.

Adrian Penland heitti LrNMKY:lle 22 pistettä ja Demitrius Brown 20.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.