Honka katkaisi Pyrinnön voittokulun

8.12.2010 Korisliigan mestaruutta puolustavan Tampereen Pyrinnön lähes kaksi kuukautta ja 11 peliä jatkunut voittokulku katkesi keskiviikkona Espoossa, jossa Honka otti komean 92-67 (42-40) -voiton. Keskiviikon täyden kierroksen muut voittajat olivat KTP, ToPo, Korihait, Kataja ja Kouvot.

Hongan John Williamson oli hurjassa vireessä Pyrintöä vastaan.

Jerald Fields ja KTP palasivat voittojen tielle.

Eero Lehtinen ja ToPo avasivat vieraskenttien voittotilinsä.

Korihait ja Lawrence Wright jatkoivat vahvoja kotiotteitaan.

Jared Newsonin Kataja puski voittoon Salossa.

Antto Nikkarisen Kouvot teki tuloksekkaan visiitin Porvooseen. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa & Tytti Nuoramo & Matti Koskinen.

Honka karkasi ensimmäisellä jaksolla 11 pisteen johtoon peräti 14 pistettä jaksolla keränneen John Williamsonin johdolla. Toisella jaksolla Pyrintö kavensi eron kahteen pisteeseen, mutta kolmannella jaksolla Hongan johto kasvoi nyt 12 pisteeseen. Pyrintö ei saanut enää viimeisellä jaksolla kirivaihetta päälle ja kotijohto kohosi suurimmillaan 28 pisteeseen.

Ratkaiseva piste-ero syntyi kolmen pisteen heitoilla, joita Honka upotti kymmenen, mutta Pyrintö vain yhden. Lisäksi Pyrintö missasi yli puolet vapaaheitoistaan lukemin 41/20.

- Pelissä oli meille ylimääräistä latinkia, kun vastassa oli puolustava mestari. Olimme kovilla, mutta onnistuimme loistavasti. Olemme leventäneet peluutustamme ja mielestäni ratkaisu tulikin vaihtopenkiltä, josta tulleet pelaajat täyttivät paikkansa hyvin, kehui Hongan valmentaja Pekka Salminen.

Ilman sairasta Ville Mäkäläistä pelanneesta Hongasta Williamson heitti ennätyspisteensä 31 ja vei 15 levypalloa. Jamar Wilson säesti 15 pisteellä.

- Hyvin heittävä Williamson on vastustajille todellinen painajainen saatuaan rytmistä kiinni. Moni joukkue tulee vielä olemaan hänen kanssaan liemessä, Salminen vakuutti.

Damon Williams teki Pyrinnölle 18 ja Antero Lehto 15 pistettä. Reisivammainen Antwine Williams oli sivussa.

KTP kaatoi Karhun

Edellispelissään pitkästä aikaa tappion kärsinyt sarjajohtaja KTP-Basket palasi voittokantaan Kotkassa kaadettuaan Kauhajoen Karhun 92-76 (43-45).

Karhu piti johtoa vielä kolmannen jakson lopulla, mutta KTP otti viimeisen jakson alussa ohjat lopullisesti.

50 prosentin tarkkuudella 13 kolmosta upottaneesta KTP:stä Jerald Fields teki 27 pistettä ja Jeb Ivey 19.

Karhusta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain isot miehet Vesa Mäkäläinen ja Jeremiah Wood, jotka tekivät kumpikin 21 pistettä.

ToPolle ensimmäinen vierasvoitto

Torpan Pojat haki vihdoin kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se aiheutti Lappeenrannassa LrNMKY:lle neljännen peräkkäisen tappion. Kahdeksan ensimmäistä vieraspeliään hävinnyt ToPo voitti nyt 94-85 (44-42).

LrNMKY keikkui vielä kolmannen jakson lopulla 61-65 -lukemissa, mutta ToPo vei seuraavat minuutit 20-2 ja johti päätösjakson puolivälissä jo 22 pisteellä.

ToPo esitteli uuden yhdysvaltalaispelurinsa, 29-vuotiaan parimetrisen LaVell Blanchardin, joka pelasi viime kaudella Ukrainassa ja Bosniassa, mutta aiemmin myös Euroopan suursarjoissa, kuten Italiassa ja Ranskassa. Blanchard aloitti ToPossa 19 pisteen teholla. Eero Lehtinen heitti 16 pistettä.

Myös kotijoukkueen tehokkain oli uusi vahvistus, tässä vaiheessa joulutaukoon asti pestattu takamies James Lewis, joka heitti avausottelussaan 27 pistettä. Malik Moore teki 18 pistettä.

Korihait taas vahva kotona

Vain kerran tällä kaudella kotipelinsä hävinnyt Uudenkaupungin Korihait esiintyi vahvasti Namika Lahtea vastaan ottaen neljännen peräkkäisen voittonsa 99-77 (53-40) -lukemin.

Peli pysyi tasaisena toisen neljänneksen puoliväliin, jonka jälkeen Korihait nykäisi 13 pisteen taukojohdon. Vieraat pääsivät vielä kolmannen jakson lopulla kahdeksan pisteen päähän, mutta Korihait vei viimeisen jakson ratkaisevasti 25-13.

Lawrence Wright heitti Korihaille 27 pistettä, joista 20 jo puoliväliin mennessä. Korihaiden yhdysvaltalaistrio oli tehokas, kun James Reaves ja Nigel Moore tekivät 20 pistettä mieheen.

Namikasta Ryan Ayers keräsi 20 ja Todd Hendley 15 pistettä.

Uusi takamies ei auttanut Vilpasta

Salon Vilpas kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Joensuun Kataja haki voiton 66-59 (38-23) -tuloksella.

Kataja johti peliä koko ajan ja pohjusti voittonsa pian puolivälin jälkeen venytettyään johtonsa 54-28 -lukemiin. Vilppaalle tuo kolmas jakso oli sysimusta, kun se sai aikaan vain viisi pistettä.

Jared Newson teki Katajalle 19 ja Darren Fells 16 pistettä.

Vilppaan vierasvahvistukset päätyivät kaikki 11 pisteeseen. Joukossa oli uusi takamies Nick Okorie, joka ei siis pystynyt johdattamaan isäntiä voittoon.

Kouvot kaatoi Tarmon

Kouvolan Kouvot haki Porvoosta voiton Tarmosta 100-82 (58-41) -tuloksella.
Kouvot johti peliä koko ajan. Se ratkaisi pelin kolmannella jaksolla, jolloin 17 pisteen taukoero kasvoi jo 24 pisteeseen.

B.A. Walker heitti voittajille 24 pistettä ja Antto Nikkarinen 21.

Tarmon tehokkaimpia olivat Aubrey Conerly 22:llä ja Jonathan Heard sekä Jerrah Young 16 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.