Honka suvereeni kotonaan, HyPo yllätti Catzin, Huima ja ViVe voittoihin

10.10.2015 Naisten Korisliigassa nähtiin lauantaina neljän ottelun kierros, kun Tapiolan Honka murskasi Forssan Alun lukemin 86-59, Hyvinkään Ponteva järjesti kierroksen suurimman yllätyksen kaataessaan kotonaan Catzin 68-64, Äänekoskella Huima nipisti jatkoaikavoiton Peli-Karhuista (91-84) ja Espoossa Vimpelin Veto haki vieraspisteet luvuin 62-69.

Ulriikka Latvala oli iskussa, kun ViVe haki vieraspisteet Espoosta.

Iina Salmenkivi esiintyi edukseen muun Hongan joukkueen tavoin.

Kaisa Kuisman heitto putosi jatkoaikavoitossa. Kuvat: Francois Perthuis, Oma Design.

Puolustuspään kautta vakuuttavan esityksen antanut Tapiolan Honka oli forssalaisia askeleen edellä heti ottelun startattua ja ensimmäinen puoliaika kirjattiin kotijoukkueelle 44-21, eikä FoA onnistunut enää nousemaan takaa.

- Hyvä startti otteluun ja koko joukkueen panos puolustustyöskentelyssä olivat tänään voiton avaimet, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu myhäili.

Voittajien ykkönen oli jälleen tupla-tuplan kerännyt Heta Korpivaara (18/15). Taustatukea antoivat hyökkäyspäässä Dionne Pounds (17/8) sekä Iina Salmenkivi (13/7). Vieraiden tilastokärki oli Crystal Leary (11/11).

Hyvinkäällä vaihderikas ottelu

Pontevan ja Catzin välinen kamppailu aaltoili puolelta toiselle jaksoittain. Kotijoukkue aloitti tervämmin, mutta Catz kiipesi mukaan kyytiin toisella jaksolla. Puoliajan jälkeen kentälle marssi sisuuntunut kotijoukkue, jonka komennossa ja 12 pisteen johdossa lähdettiin viimeiselle neljännekselle.

Vieraat nousivat voittotaisteluun vielä tosissaan mukaan, mutta joukkueen johtajan Elena Reshetko (12/5) viides virhe vei lopulta mehut ratkaisevasta loppukiristä ja HyPo pääsi juhlimaan voittoaan.

- Pirteä 40 minuuuttinen. Takana viimeinkin ehjä harjoitusviikko ja se näkyi pelaamisessa tänään. Bria Goss (24/3/7) pelasi huippupelin ja kaikki kentällä käyneet täyttivät hienosti ruutunsa. Tästä saa nauttia, mutta vielä on pitkä kausi edessä, hyvinkääläisten päävalmentaja Tero Niskanen kommentoi.

Peli-Karhujen toisen puoliajan kiri ei riittänyt voittoon asti

Huima jätti Peli-Karhut telineisiin alkuminuuttien tunnustelun jälkeen ja karkasi ensimmäisen 20 minuuttisen aikana parhaimmillaan 21 pisteen johtoon. Vierasjoukkue palasi kentälle tauon jälkeen sisukkaana ja kuroi eron umpeen kori korilta.

Erinomaisen ottelun pelannut Kaisa Kuisma (18/5) vei emännät kolmosellaan 75-72 -johtoon vain seitsemän sekuntia ennen loppua. Aikalisän jälkeen vieraiden Syessense Davis (25/12/6) kuittasi tämän ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla leveämmän kokoonpanon turvin operoinut Huima rykäisi nopeasti kymmenen pisteen johtoaseman, eikä PeKa kyennyt nousemaan enää voittoon.

Viimeinen neljännes siivitti Vimpelin vierasvoittoon

Sarjan nousijajoukkue Espoo Basket Team emännöi Vimpelin Vetoa ja yritti pitää vieraiden tapaan voittosarakkeensa puhtaana. ViVe hallitsi hienoisesti ottelua aina ensimmäiset 23 minuuttia, jolloin EBT rykäisi yhdeksän pisteen takaa kuuden pisteeen johtoasemaan ennen viimeistä kymppiä.

Veto käänsi puolustusvaihteen päälle ja jätti kotijoukkueen vain yhdeksään pisteeseen päätösneljänneksellä, samalla mättäen espoolaisten koriin 22 pistettä ja vahvan viimeisen jakson turvin Vimpeli jatkaa sarjassa tappiottomana.

EBT:ltä korisukkaa ahkerimmin heilutti 16 pisteen edestä Lotta Aaltonen ja vimpeliläisten tehokkain oli Ulriikka Latvala (17/4).

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.