Honka vierasvoittoon 26 pisteen takaa

12.2.2011 Espoon Honka nousi 26 pisteen takaa täpärään 94-91 (40-56)-vierasvoittoon lauantaisessa Korisliigan taistossa Kouvolan Kouvoja vastaan. Lauantain muista voitoista vastasivat kierroksen ennakkosuosikit Kauhajoen Karhu, Tampereen Pyrintö ja Joensuun Kataja.

Jukka Matinen upotti tärkeitä kolmosia, kun Honka kiri 26 pisteen takaa vierasvoittoon Kouvoista.

Jeremiah Woodin Karhu mylläsi Lahden nurin.

Kenneth Lowe ja Pyrintö kellistivät ToPon kevään finaalien "uusintaottelussa".

Darren Fellsin Kataja kukisti kotonaan liigajumbo Tarmon. Kuvat: Francois Perthuis ja Matti Koskinen.

Kouvojen ja Hongan välisen ottelun alkupuolisko enteili kaikkea muuta kuin Hongan voittoa. Kouvot johti kamppailua 15 minuutin jälkeen jo 51-25. Espoolaiset aloittivat kuitenkin hurjan kirin ja käväisivät ensimmäisen kerran johdossa 33. peliminuutin kohdalla.

Honka ehti lopulta johtaa peliä suurimmillaan jo kymmenellä pisteellä, kunnes taas Kouvot piipahti johtoasemassa. Ratkaisu nähtiinkin näin vasta viimeisellä minuutilla.

- Tällä kaudella on tapahtunut vähän kaikenlaista. Olimme esimerkiksi Porvoota vastaan reilusti tappiolla vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta käänsimme senkin pelin eduksemme. Nämä pelaajani ovat aika kovia kavereita, kiitteli Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

- Kouvot heitti alussa todella hyvin, mikä toi joukkueelle itseluottamusta. Muutimme sen jälkeen puolustusta, ja se toimi. Ratkaisevinta oli kuitenkin tuoreiden pelaajien panos.

Neljännen perättäisen voittonsa ottaneen Hongan näkyvimmät onnistujat olivat Jamar Wilson (23/6/5s), John Williamson (20/8) ja Jukka Matinen (16/8).

Levypallot selvästi hävinneestä Kouvoista parhaiten esillä olivat Josh Gonner (25/3), Antto Nikkarinen (16/4) ja Ville Kaunisto (11/11).

Kauhajoki vankisti otettaan pudotuspelipaikasta

 

Kauhajoen Karhu otti lauantaina erittäin tärkeän 107-80 (48-40) -kotivoiton Namika Lahdesta.

Joukkueet ovat Korisliigassa peräkkäin sijoilla 8. ja 9. Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän Karhun etumatka Lahteen kasvoi nyt neljään pisteeseen.

Pohjalaisten aseena oli tarkka heittopeli. Kakkoset upposivat sisään peräti 76-prosenttisesti, ja kolmosissakin tarkkuus oli 44 prosenttia.

Kotijoukkueen suurin sankari oli Jeremiah Wood (28/11/6s). Myös Walter Baxley (27/2) ja Vesa Mäkäläinen (21/7) olivat oivalla pelipäällä.

Neljännen perättäisen tappionsa kärsineen Namikan ykkönen oli Roope Suonio (23/4).

Pyrintö ei antanut ToPon yllättää

 

Korisliigaa johtava Tampereen Pyrintö otti lauantain ottelussaan kotivoiton helsinkiläisestä Torpan Pojista pistein 104-89 (49-47).

Pyrintö ratkaisi kamppailun edukseen kolmannella neljänneksellä, jonka se voitti 28-16. Muun aikaa pelistä Pyynikin palloiluhallissa väännettiin hyvin tasaisesti.

Vastustajaansa tarkemmin heittäneen Pyrinnön pistekärkenä hääri Kenneth Lowe (26/3). Levypalloissa ykkönen oli vuorostaan Antti Nikkilä (15/13).

ToPon selvästi paras sekä pisteissä että levypalloissa oli LaVell Blanchard (27/15).

Tarmo kiusasi Katajaa

 

Korisliigassa nyt jo 11 ottelua perätysten hävinnyt Porvoon Tarmo teki sarjan kärkiryhmiin kuuluvan Katajan illasta yllättävän vaikean. Joensuulaiset ottivat kuitenkin kotonaan rutiinivoiton lukemin 104-90 (56-43).

Kataja vääntäytyi johtoon avausjakson lopulla, mutta Tarmo pysyi loppuun saakka sitkeästi 10-15 pisteen päässä vielä jonkinlaisissa iskuasemissa.

Kotijoukkueesta parhaassa vireessä olivat Darren Fells (21/5), Petri Virtanen (17/1/10s) ja Sami Lehtoranta (15/10).

Koko kaudella vain neljä ottelua voittaneen Tarmon paras oli Aubrey Conerly (26/3).

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia