HoNsU ja Huima kotivoittoihin Keski-Suomessa, Peli-Karhuille pisteet vieraissa

20.10.2013 18:59 Naisten Korisliigan sunnuntaikierroksella kaksikko HoNsU Jyväskylä ja Äänekosken Huima suojelivat kumpikin kotikenttäänsä pitäen sarjapisteet Keski-Suomessa. Peli-Karhut puolestaan ottivat toisen voittonsa tänä kautena.

Kaisa Lindin viisi kolmosta siivittivät HoNsUn voittoon.

Reetta Piipari jakoi Honkaa vastaan 8 koriinjohtanutta syöttöä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

HoNsU vei voiton keravalaisten nenän edestä 80-69 (34-42). Puoliajan jälkeen jyväskyläläiset saivat Rosetta Adzasun kiinni ja samalla heidän pelinsä piristyi merkittävästi. Kolmas neljännes meni HoNsUlle 24-11.

- Saatiin hyvin kasattua peli toiselle puoliajalle. Ensimmäinen puoliaika oli vähän hengetöntä, mutta kopissa saatiin henki päälle ja mentiin menojamme, HoNsUn valmentaja Samuli Oja kommentoi.

Kaisa Lind (23/6) kohahdutti Monitoimitalon yleisöä viidellä kolmosella, Titta-Riina Lepistö (10/13) haki tärkeitä levypalloja sekä Nikki Speed (10/4/11 syöttöä) toimi hyökkäyksen kapellimestarina.

Keravalaisilta Rosetta Adzasu (24/6/5 syöttöä) teki ensimmäisellä puoliajalla peräti 18 pistettä. 19-vuotias Henrika Suhonen (17/3) oli myös positiivinen yllätys.

Huima ratkaisi lopullisesti toisella puoliajalla

Äänekoskella Huima hallitsi levypalloja sekä samaan aikaan painosti Riennon takakentän lukuisiin menetyksiin, joten pisteet menivät kotijoukkueelle 93-76 (43-36).

Vahvistukset Lonniya Bragg (17/11) ja Kenya Robinson (19/8/7 riistoa) pitivät Huiman pystyssä ensimmäisen puoliajan vaikeilla hetkillä. Toisella puoliajalla äänekoskelaiskatsomon iloksi myös Jordan Madden (15/9) ja Sanna Jämsen (19/4/6 syöttöä) heräsivät ja varmistivat kotivoiton Huimalle.

Riennolta Sofia Pelander (16/6) pelasi erinomaisesti, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Hyökkäyksen kulmakiveksi turkulaisilta nousi Danisha Corbett (20/6).

Peli-Karhuilta puhdas viikonloppu

Peli-Karhut voivat olla tyytyväisiä viikonloppuunsa. Lauantaina pamahti ylivoimainen voitto Forssan Alusta ja nyt sunnuntaina kaatui vakuuttavasti Tapiolan Honka 62-83 (36-40).

Kotkalaiset pystyivät ottamaan jo alussa vankan johdon vahvalla levypallopelillään, jossa varsinkin Taru Tuukkanen (15/17) kunnostautui toden teolla. Tukea levypallopeliin Tuukkanen sai Juta Jahilolta (12/12) ja Krystal Vaughnilta (19/11).

Peli-Karhun laajasta materiaalista kertoo se, että myös Andrea Barbour (20/8/5 riistoa) ja Reetta Piipari (10/4/8 syöttöä) pääsivät myös kaksinumeroisille pisteluvuille.

Hongan väripilkku pelissä oli Henna Koponen (18/8).

Lisätiedot: Naisten Korisliiga

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.