Huffilla säkenöivä debyytti uudessa seurassaan

17.3.2013 21:15 Shawn Huff ei tuhlannut aikaansa osoittaessaan kykynsä uudelle työnantajalleen Capo D’Orlandolle, vaan latoi heti kättelyssä 25 pisteen, kuuden levypallon ja kuuden riiston tilastorivin joukkueen löylyttäessä Jesiä Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella 116–91 (69–43). Sarjaporrasta ylempänä Tuukka Kotin Cremona yllätti Milanon vieraissa.

Shawn Huff oli ilmiömäinen debyyttiottelussaan Capo D'Orlandon paidassa.

Tuukka Kotin Cremona nouti vierasvoiton Milanosta. Kuvat: Ville Vuorinen.

Aiemmin kaudella Italian Serie A:n Cremonassa nelospaikalla pelannut Huff pääsi luontaiselle pelipaikalleen pieneksi laitahyökkääjäksi astellessaan sunnuntaina kentälle Upea Capo D’Orlandon aloitusviisikossa.

Huffin ensimmäinen heitto osui rautaan, mutta Susijengi-laituri pisti tuulemaan jakson puolenvälin tuntumassa säkittämällä kaksi perättäistä kolmosta ja donkkaamalla, kun Capo D’Orlando siirtyi 23-11-johtoon tasapisteissä kanssaan olleesta Jesistä.

Huff iski uudelleen toisen jakson alussa kairaamalla kolmoset perättäisissä hyökkäyksissä. Capo D’Orlando johti jo tauolla 26 pisteellä, rikkoi 100 pisteen rajan jo päätösjakson alussa ja nautiskeli lopulta 25 pisteen voiton.

Huff murjoi ottelussa 25 pistettä erinomaisin tarkkuuksin, sieppasi kuusi levypalloa, riisti pallon kuusi kertaa ja jakoi kaksi syöttöä. Capo D’Orlando haki kauden 9. voittonsa ja nousi suoraan LegaDuen pudotuspelitaisteluun, kun runkosarjaa on jäljellä seitsemän kierrosta.

Upea Capo D’Orlando – Fileni BPA Jesi 116–91 (37–17, 69–43, 99–65)
Capo D’Orlando:
Shawn Huff 25/6/6 riistoa, Marco Portannese 22/7/3 syöttöä.
Jesi:
Eric Griffin 26/5/5 riistoa.
S.Huff:
Aloitusviisikossa, Minuutit 31, Pisteet 25 (2p 4-5, 3p 4-8, 1p 5-5), Levypallot 6, Riistot 6, Syötöt 2.

Kotin Cremona jallitti Milanoa

Italian Serie A:ssa nähtiin suuryllätys, kun Euroliigaa tällä kaudella pelannut EA7 Emporio Armani Milano kaatui kotikentällään Tuukka Kotin edustamalle Vanoli Cremonalle 78–81 (43–36).

Milano hallitsi peliä 35 minuuttia, mutta neljännen jakson lopulla Cremona oli terävämpi. Jarrius Jackson toi kolmosellaan Cremonan 76-78-johtoon, kun peliä oli jäljellä kaksi minuuttia, ja Cremona piti Milanon lopussa lukossa puolustuksellaan.

Penkiltä peliin tullut Kotti pelasi 11 minuuttia puolustusvoittoisessa roolissa Milanon kreikkalaissentteri Ioannis Bourousisin päällystakkina. Kotti kauhoi kaksi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kerran.

Cremona on voittanut yhdeksän ottelua ja jakaa Serie A:n yhdeksännen sijan Casertan kanssa.

EA7 Emporio Armani Milano – Vanoli Cremona 78–81 (20–18, 43–36, 58–56)
Milano:
Alessandro Gentile 15/7/3 syöttöä/3 riistoa, Marques Green 13/8/8 syöttöä.
Cremona:
Hrvoje Peric 23/9, Brian Chase 22/2.
T.Kotti:
Minuutit 11, Levypallot 2, Syötöt 2, Riistot 1.

Stenin Wasserburgille 12. voitto putkeen

Tiina Stenin TSV Wasserburg antoi jälleen osoituksen eliittitason eurooppalaisesta joukkuepuolustuksesta kaatamalla Saksan Bundesliigan toiseksi viimeisellä runkosarjakierroksella GiroLive Panthersin 71-60 (41-24).

Panthers ajautui 11 pisteen takaa-ajoasemaan jo ensimmäisen jakson loppuun mennessä, jonka jälkeen Wasserburgilla oli helppo työ pitää vieraansa takanaan. Wasserburg on voittanut nyt 12 ottelua peräjälkeen.

Sten sai peliaikaa 12 minuuttia ja upotti joukkueelleen kaksi vapaaheittoa. Wasserburg päättää ensi viikolla runkosarjansa ottelulla Rhein Main Basketsia vastaan.

TSV Wasserburg – GiroLive Panthers 71-60 (22-11, 41-24, 57-49)
Wasserburg:
Emma Cannon 15/15/3 riistoa, Stina Barnert 15/2/3 syöttöä.
Panthers: Jasmine Byrd 23/4.
T.Sten:
Minuutit 12, Pisteet 2 (2p 0-2, 3p 0-1, 1p 2-4).

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.