Huffin Forli, Mirolybovin Mitteldeutscher ja Muurisen Skyliners voittoihin sunnuntaina

11.4.2011 Shawn Huffin Forli, Anton Mirolybovin Mitteldeutscher sekä Kimmo Muurisen, Carl Lindbomin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners olivat sunnuntain "suomalaisvoittajat" koripallon europarketeilla. Skyliners puristi 69-61 (36-43)-voiton Trieristä ja Mitteldeutscher 83-76 (44-41)-voiton Artland Dragonsista Saksan Bundesliigassa ja Huffin Forli päihitti Pistoian 86-84 (51-41) Italian kakkosliiga LegaDuessa.

Kimmo Muurisen Skyliners puristi voiton Trieristä.

Anton Mirolybovin Mitteldeutscher yllätti Artland Dragonsin.

Shawn Huffin Forlin voittoisa vire jatkuu.

Gerald Lee jr. takoi 16 pistettä LegaDuen kärkiottelussa.

Teemu Rannikon Varesen kolmen ottelun voittoputki katkesi.

Petteri Koposen Virtus Bologna hävisi neljännen perättäisen kerran. Kuvat: Tomi Kaminen, Tuomas Venhola & Ville Vuorinen.

Bundesliigan pudotuspelipaikkaa havitteleva Trier hallitsi ottelua Skylinersia vastaan 30 minuuttia, mutta hyytyi päätösjaksolla kotiyleisönsä edessä täydellisesti Skylinersin pelätyn joukkuepuolustuksen kynsissä. Trier sai viimeisen kymmenen minuutin aikana aikaiseksi vain neljä vaivaista pistettä, kun Skyliners jylläsi toiseen päähän 17 pistettä.

Virhevaikeuksista kärsinyt Kimmo Muurinen pelasi Trierin illassa runsaat kahdeksan minuuttia kahden pisteen (kakkoset 1/3), kolmen levypallon ja kolmen virheen edestä. Carl Lindbom ei ollut joukkueen kokoonpanossa.

DaShaun Wood (18/2/5 syöttöä) oli tuttuun tapaan Skylinersin tehokkain. Trieristä komeimmat tilastot keräsi Barry Stewart (14/6).

Skyliners pysyy tukevasti Bundesliigan toisella sijalla 24 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Mirolybovin Mitteldeutscherille elintärkeä voitto

Anton Mirolybovin Mitteldeutscher ansaitsi komean sulan hattuunsa kukistamalla Bundesliigan sarjanelosen Artland Dragonsin kotonaan pistein 83-76 (44-41). Voitto oli Mirolyboville toinen Mitteldeutscherin päävalmentajana.

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin päätösjaksolla, jonka Mitteldeutscher vei nimiinsä suvereenisti 24-15. Mitteldeutscherin selkäranka oli huimat pistelukemat nakuttanut Ronald Ross (29/4/3 syöttöä/4 riistoa), jota tuki Radenko Pilcevic (19/1/3 syöttöä). Tyrese Rice viimeisteli Artlandille 22 pistettä ja viisi syöttöä.

Mitteldeutscher jakaa Bundesliigan 15.-17. sijat Giessenin ja Bayreuthin kanssa kahdeksalla voitolla 31 ottelusta. Keskinäisten otteluiden perusteella Mitteldeutscher on sekä Giesseniä että putoamisviivan alapuolella olevaa Bayreuthia edellä. Saksan Bundesliigan runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

Huffin Forli jatkaa voittojaan

Kovaa vauhtia Italian kakkosliiga LegaDuen pohjalta nouseva Shawn Huffin Forli jatkoi voittojaan sunnuntaina, kun se päihitti kotonaan Pistoian 86-84 (51-41). Voitto oli Forlille viides kuudesta ottelusta.

Tauolla kymmenellä pisteellä johtanut Forli hallitsi ottelun toista puoliskoa hienokseltaan, mutta Pistoia pääsi vireeseen ja rynnisti ex-NBA-takamies Joseph Forten ratkaisuilla pisteen päähän, 76-77, kun ottelua oli pelaamatta kolme minuuttia. Forli kuitenkin käänsi ottelun itselleen Mitchell Polettin, Leemire Goldwiren ja Bobby Jonesin perättäisillä koreilla.

Huff jatkoi hyvää työtään Forlin aloitusviisikosta käsin ja heitti 35 minuutissa 10 pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 2/6, vapaaheitot 2/3). Suomalaislaituri keräsi myös seitsemän levypalloa, jakoi kolme korisyöttöä ja riisti pallon kolme kertaa. Huffille merkittiin myös yksi pallonmenetys ja kaksi virhettä.

Kotijoukkueen tehotrion muodostivat Leemire Goldwire (20/2/6 syöttöä), Bobby Jones (19/8/4 riistoa) ja Mike Nardi (17/1/8 syöttöä). Forte tykitti Pistoiaille 25 pistettä ja Jarvis Varnado keräsi 22 pistettä ja 12 levypalloa.

Forli jatkaa LegaDuen toiseksi viimeisellä sijalla voitettuaan 27 ottelustaan yhdeksän.

Leelle 16 pistettä kärkiottelussa

Gerald Lee jr. esiintyi edukseen, kun Italian LegaDuen sarjakolmonen Snaidero Udine matkusti sunnuntaina sarjajohtaja Monferraton vieraaksi. Leen hyvistä otteista huolimatta Udine joutui palaamaan kotiinsa 76-89 (26-46)-tappio niskassaan.

Monferrato osoitti iskukykynsä jo avausjaksolla, joka päättyi kotijoukkueen 23-12-johtoon. Toisella kymmenminuuttisella isännät löivät lisää pökköä pesään ja karkasivat tauolle jo 20 pisteen johtoon. Toisella puoliajalla Monferrato kasvatti johtonsa parhaimmillaan 25 pisteeseen ennen kuin Udine sai Leen johdolla juonesta kiinni. Udine nousi viisi minuuttia ennen loppua kymmenen pisteen tuntumaan, mutta ei päässyt enää lähemmäksi.

Lee pelasi ottelussa 34 minuuttia viimeistellen 16 pistettä (kakkoset 7/12, vapaaheitot 2/2). Lisäksi suomalaislaituri tarrasi kaksi levypalloa, antoi yhden syötön, riisti pallon kerran, blokkasi yhden vastustajan heiton, menetti pallon kolmasti ja rikkoi vastustajaa neljästi.

Kentän tehokkain oli Monferraton pelinrakentaja, viime kaudella Korisliigassa Namika Lahden paidassa esiintynyt Ricky Hickman (22/5/7 syöttöä/4 riistoa). Clint Harrison urakoi Udinelle 18 pistettä.

Udine tipahti tappionsa myötä LegaDuessa jaetuille 4.-5. sijoille Scafatin kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 27 ottelustaan 17.

Teramo katkaisi Rannikon Varesen voittoputken

Teemu Rannikon Cimberio Varesen kolmen ottelun voittoputki Italian Serie A:ssa katkesi sunnuntaina, kun putoamista vastaan taisteleva Banca Tercas Teramo päihitti Varesen kotonaan 81-76 (42-35).

Varese sai shokkihoitoa jo pelin avausjaksolla, kun Teramo latoi kymmenestä pelitilanneheitostaan kahdeksan koriin ja karkasi 28-16-johtoon. Varese kiri kotijoukkueen taukojohdon seitsemään pisteeseen, mutta kolmannella jaksolla kotijoukkue kunnostautui jälleen latoen kaikki neljä kolmostaan sisään ja karkaamalla taas kymmenen pisteen päähän. Varese onnistui vielä päätösminuutilla kuromaan eron kolmeen pisteeseen, mutta kotijoukkueen Drake Diener viimeisteli pelin vapaaheittoviivalta.

Rannikko aloitti ottelun Varesen pelinrakentajana ja urakoi 15 minuutissa viisi pistettä (kakkoset 1/3, vapaaheitot 3/3), yhden syötön, yhden riiston, yhden menetyksen ja kolme virhettä. Varesen ahkerin oli Phil Goss (17/3/3 syöttöä), ja Teramon voiton takuumiehet olivat Drake Diener (17/3/4 syöttöä/4 riistoa), Ivan Zoroski (15/4/4 syöttöä) ja Rodrigo De La Fuente (15/3).

Koposen Bolognan vaikeudet jatkuivat Milanon vieraana

Petteri Koposen Virtus Bologna kärsi jo neljännen perättäistappionsa Italian Serie A:ssa. Bolognan vaikeuksia jatkoi tällä kertaa sarjakolmonen Armani Jeans Milano, joka kaatoi Bolognan kotikentällään 71-64 (36-34).

Tasaisen avauspuoliskon jälkeen Milano alkoi karata bolognalaisvierailtaan amerikkalaistakamiehensä Ibrahim Jaaberin kahdeksan pisteen turvin. Milano johti päätösjakson alussa parhaimmillaan 11 pisteellä lukemissa 62-51, mutta Bologna sai vielä kirin aikaiseksi. Kelvin Rivers ja Kennedy Winston toivat Bolognan vielä viiden pisteen päähän kolme minuuttia ennen loppua, mutta Milano kasvatti eron nopeasti takaisin kymmeneen.

Bolognan avausviisikon pelinrakentajana pelin aloittanut Koponen tuskaili heittonsa kanssa ja keräsi 28 minuutissa vain yhden pisteen (kakkoset 0/3, kolmoset 0/3, vapaaheitot 1/2). Koponen haki myös yhden levypallon, jakoi kaksi korisyöttöä, menetti pallon kahdesti ja rikkoi vastustajaa kahdesti.

Milanon ehdoton tehopelaaja oli David Hawkins (23/1/3 syöttöä/4 riistoa), jonka lisäksi Ibrahim Jaaber (14/5) nakutteli kaksinumeroiset pisteluvut. Bolognasta tasolleen ylsi vain Jared Homan (14/10).

Koposen Virtus Bologna ja Rannikon Cimberio Varese jakavat Serie A:n 5.-9. sijat Avellinon, Casertan ja Rooman kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 25 ottelustaan 12.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.