Huffin Forli on kääntänyt kurssinsa

13.3.2011 Kreikan pääsarjasta Italian kakkosliigaan siirtynyt Shawn Huff on auttanut kääntämään uuden joukkueensa Forlin kurssin täysin. Huff säkitti sunnuntaina 16 pistettä toisessa ottelussaan Forlin paidassa, kun joukkue haki toisen perättäisvoittonsa kymmenen tappion putken jälkeen.

Kimmo Muurisen Skyliners jatkoi kotivoittojaan.

Anton Mirolybovin pesti Mitteldeutscherin ruorissa jatkuu. Kuvat: LegaDue Pictures, Ville Vuorinen ja Tuomas Venhola.

Sunnuntaina Forli kukisti LegaDuen pudotuspeleihin kotietua hakevan Sigma Barcellonan kori-iloittelussa lukemin 98-89 (55-44). Kakkosensa 54,8% ja kolmosensa 47,6% tarkkuudella säkittänyt Forli karkasi vierailtaan jo toisella kymmenminuuttisella, eikä Barcellona saanut Forlin hyökkäysarsenaalista ottelun toisella puoliskollakaan, vaikka pystyi parhaimmillaan kuromaan piste-eron viiteen.

Shawn Huff jatkoi erinomaista työtään Forlin avausviisikosta käsin upottamalla 35 minuutissa 16 pistettä (kakkoset 3/7, kolmoset 3/7, vapaaheitot 1/1). Huff kunnostautui myös pelin muilla osa-alueilla keräten neljä levypalloa, riistäen pallon kolmasti ja jakaen yhden korisyötön. Forlin tehokkain oli amerikkalainen Leemire Goldwire (32/5/5 syöttöä). Barcellonaa tahdittivat Joe Crispin (21/4/4 syöttöä/3 riistoa) ja Ryan Bucci (21/5).

Forli saavutti voittonsa myötä San Severon. Joukkueet jakavat nyt LegaDuen jumbosijan kuudella voitolla ja 17 tappiolla. Reggio Emilia on saalistanut yhden voiton Forlia ja San Severoa enemmän.

Kotin Ferraralle dramaattinen voitto

Tuukka Kotin Naturhouse Ferraran taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu. Ferrara kukisti sunnuntain trillerissä Reggio Emilian jatkoajan jälkeen 88-87 (35-42, 76-76).

Reggio Emilia sai peliin hyvän alun ja nousi kolmen pisteen heitoillaan avausjakson jälkeen 15-26-johtoon. Ferraran puolustus alkoi kuitenkin purra ottelun edetessä, ja varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla joukkueen tehomies Klaudio Ndoja tippasi hyökkäyslevypallosta Ferraran tasoihin. Jatkoajalla ratkaisevan heiton upotti Ferraran kapteeni Valerio Mazzola summerin soidessa.

Tuukka Kotti urakoi 31 minuutissa kahdeksan pistettä (kakkoset 3/7, vapaaheitot 2/9), seitsemän levypalloa, kolme riistoa, neljä menetystä ja kolme virhettä. Joukkueidensa parhaat olivat Ferraran Klaudio Ndoja (29/5) ja Reggio Emilian Dawan Robinson (28/5/3 riistoa).

Ferrara on voittanut 23 ottelustaan kymmenen ja on voiton päässä LegaDuen viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Udinelle voitto, Lee sivussa

Gerald Lee jr. sai katsoa lauantaina kuumeisensa sivusta, kuinka Snaidero Udine päihitti Italian LegaDuessa Veronan kotonaan pistein 84-78 (37-44).

Avausjakson jälkeen kymmenellä pisteellä johtanut Udine kompasteli pahasti toisella jaksolla, joka päättyi Veronan hyväksi 26-9. Toisella puoliajalla Udinen Clint Harrison (33/2, kolmoset 8/14) ja Jason Williams (21/4) piiskasivat joukkueensa voittoon kovilla yksilösuorituksillaan.

Udine jatkaa LegaDuen kakkossijalla 16 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Skyliners vahva kotonaan

Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue Frankfurt Skyliners osoitti jälleen vahvaa kotikuntoaan kaatamalla lauantaina 4,500 katsojan edessä Göttingenin pistein 88-82 (49-43).

Ottelun alku oli kotijoukkueen kannalta surkea, mutta toisella kymmenminuuttisella Skylinersin joukkuepuolustus tiivistyi ja huippuvireessä ollut pelinrakentaja DaShaun Wood piiskasi ryhmänsä koritalkoisiin. Tauon jälkeen Göttingen pysyi Skylinersin tuntumassa, mutta kotijoukkue onnistui säilyttämään johtoaseman summerin sointiin asti.

Kimmo Muurinen tahkoi Göttingeniä vastaan 23 minuuttia keräten joukkueelleen kuusi pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 0/1, vapaaheitot 2/2), kolme levypalloa, yhden syötön, yhden blokin ja neljä virhettä. Skylinersin ykkönen oli DaShaun Wood (25/7/12 syöttöä), ja Göttingenin kärkipelaaja Dwayne Anderson (16/6).

Skyliners pysyttelee vankasti Bundesliigan 2. sijalla 20 voitolla ja kuudella tappiolla.

Mirolybovin Mitteldeutscherilla vaikea ilta

Anton Mirolybovin päävalmentajapesti Saksan Bundesliigan Mitteldeutscherissa venyi jo viidenteen otteluun lauantaina. Mitteldeutscher oli ottelussa vastaantulijan asemassa, kun Ulm vyörytti kotivoiton lukemin 99-79 (52-44).

Tasaiselta Ulmilta seitsemän pelaajaa ylsi 10-17 pisteen saldoon, pistekuninkaana Lee Humphrey (17/1). Wayne Bernard nakkeli Mitteldeutscherille 16 pistettä.

Mitteldeutscher on kerännyt 26 kierrokselta seitsemän voittoa ja on voiton edellä Bayreuthia Bundesliigan kolmanneksi viimeisellä sijalla.

Haanpään Palencia kaatui kotonaan

Samuel Haanpään Palencia menetti sunnuntaina teoreettisetkin mahdollisuudet selvitä Espanjan kakkosliiga Adecco Oron pudotuspeleihin, kun Lobe Huesca haki vieraspisteet Palenciasta lukemin 72-78 (29-36).

Huesca hallitsi ottelua puolustuksellaan kolmatta jaksoa lukuun ottamatta, jonka aikana Palencia upotti 25 pistettä. Päätösjakson loppuhetkillä Huesca piti Palencian selkänsä takana onnistuneilla vapaaheitoillaan.

Palencian avaukseen kuulunut Samuel Haanpää heitti 20 minuutissa viisi pistettä (kakkoset 2/5, vapaaheitot 1/1), noukki kahdeksan levypalloa, antoi yhden syötön ja rikkoi vastustajaa kolmasti. Palencian tehokkain oli Ronnie Clark (22/9), ja Huescasta esille nousi Jeffrey Bonds Jr (13/6).

Palencia jakaa Adecco Oron toiseksi viimeisen sijan Alcazarin kanssa yhdeksällä voitolla ja 19 tappiolla. Jumbojoukkue Ourense on voittanut vain kuusi ottelua.

Salinin Olimpija romahti Belgradissa

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kärsi sunnuntaina suurinumeroisen tappion Adrianmeren liigan ottelussa Belgradin Punaista Tähteä vastaan. Adrianmeren liigan toiseksi viimeisellä sijalla majailevat serbialaiset rökittivät Olimpijan murskalukemin 92-70 (43-28).

Punaisen Tähden tehokkain oli 30 pistettä kerännyt Ricardo Marsh. Kenny Gregory upotti Olimpijalle 15 pistettä. Sasu Salin rekisteröi 12 minuutissa kolme pistettä (kolmoset 1/3) ja yhden virheen.

Olimpija tipahti tappionsa myötä Adrianmeren liigan kolmannelle sijalle. Joukkue on voittanut 16 ja hävinnyt yhdeksän ottelua.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.