Huiman vuoro jyrätä, voitot 1-1

21.3.2003 Naisten SM-finaalit ovat saamassa erikoisia piirteitä. Tiistaina Helsingissä 28 pisteellä Panttereille hävinnyt Äänekosken Huima käänsi asetelmat päälaelleen, kun joukkueet kohtasivat toistamiseen. Huima onnistui kotisalissaan lähes kaikessa, Pantterit ei oikein missään, ja tuloksena oli äänekoskelaisten uskomaton 107-68-voitto.

Kaikesta päätellen oli vaikea uskoa, että kentällä kirmasivat samaiset joukkueet kuin tiistaina. Huima teki jo puoliaikaan mennessä kymmenen pistettä enemmän kuin tiistaina koko ottelussa. Kotijoukkue repäisi ratkaisevan eron jo avausneljänneksellä, jolla se karkasi parhaimmillaan 17 pisteen johtoon. Puoliajalla johto oli 16 pistettä (57-41).

Oli Panttereiden vuoro oli luokaton. Helsinkiläiset esiintyivät aneemisesti, eikä Panttereista ollut minkäänlaista haastetta Huimalle. Pantterit hukkasi pelivälineen peräti 25 kertaa, joista valtaosa askelrikkomuksiin. Levypallokahinoissa Huima oli omaa luokkaansa vieden levyrit nimiinsä 31-17. Mielenkiintoista on se, että Pantterit-luotsi Kyösti Kantakoski varoitteli omiaan tiistain jälkeen Huiman huikeista tasoerojen heittelyistä. Kantakoski puhui 50 pisteen heittelystä koti- ja vieraskentillä. Ilmeisesti pelaajat eivät ottaneet viestiä kuullakseen. Todellisuudessa Huiman tasoeron vaihtelu oli enemmän kuin 50 pistettä kaikilla mittareilla mitattuna.

Huima oli terävä jokaisella osa-alueella. Kun heitto tiistaina ei ottanut kulkeakseen, niin torstaina kulki. Lopullisessa irtiottovaiheessa kolmannella jaksolla kolmosia latoi toinen toisensa perään Minna Myllylä (kolmoset 4/7). Vaihtopelaaja Maiju Pekkarinen tuli loppupuolella kentälle ja latasi viidessä minuutissa kolme kolmosta pohjaan. Saara Lind (16/8) oli vahvalla pelipäällä. Samoin oli Huiman parhaana palkittu Sari Puranen, joka röyhkeillä ajoillaan piti Pantteri-puolustusta pilkkanaan. Puranen kokosi kaikkiaan 25 pistettä. Kenya Robinson (21/15) lämpeni loppua kohden.

Panttereiden peli lepäsi vasta 18-vuotiaan Juta Jahilon ja Susanna Rinnan varassa. Jahilo, joka on kauden aikana harpponut huimin kehitysaskelein eteenpäin, kirjautti teholukemat 17/6. Rinta teki 13 pistettä.

Finaalisarja jatkuu lauantaina (22.3.), jolloin kolmas loppuottelu käynnistyy klo 17.30 Töölön Kisahallissa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Asiat

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

Näytä lisää vastaavia