Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

26.1.2023 09:16 Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

Laitahyökkääjä Jeffrey Carrollilla on syytä hymyillä. 28-vuotias yhdysvaltalainen pokkasi juuri joulukuulta 2022 Korisliigan Kuukauden vahvimman tittelin, ja hänen joukkueensa Helsinki Seagulls viimeisteli runkosarjansa taulukon toisella sijalla.

Joulukuun aikana Seagulls voitti viidestä ottelustaan neljä. Ainoan tappionsa lokit kärsivät runkosarjan voittanutta Kauhajokea vastaan. Marraskuu puolestaan oli joukkueelle silkkaa juhlaa; silloin voittosarakkeen puolelle päästiin merkitsemään täydet kuusi kuudesta.

– Minulla on erittäin hyvä tunne mahdollisuuksistamme voittoon. Parista tiukasta tappiosta huolimatta runkosarjan lopussa pelaamme parhaillaan erittäin korkeatasoista palloa. Konseptissamme oli aluksi huomattavasti opettelemista kaikille, ja työ on ollut kovaa elokuusta asti. Sen vaikutukset alkavat nyt kunnolla näkyä, Carroll toteaa.

Laiturin omat tilastot palkintoon oikeuttaneelta joulukuulta olivat 23,8 pistettä, 7,6 levypalloa ja tasan kolme syöttöä ottelua kohden. Koko runkosarjan ajalta vastaavat luvut olivat 19,1, 6,8 ja samainen kolme.

Helsinki Seagullsilla on kieltämättä sujunut vahvasti. Seuralla on ollut kauden aikana kaksi pitkää voittoputkea – ensin seitsemän ottelun, sitten kuuden – joista olisi voinut kehittyä peräti 14 pelin yhtenäinen voittorivi, ellei eurokentilläkin menestynyt sarjakärki Kauhajoki olisi katkaissut lentoa puolessavälissä.

Mutta menestys runkosarjassa ei vielä takaa kenellekään mestaruutta. Sen on oppinut kantapään kautta Seagullskin.

Jeffrey Carroll saapui ulkomaalaisvahvistuksena seurassa varsin mielenkiintoiseen tilanteeseen. Hän sai nopeasti kuulla, kuinka pääkaupungin nuoressa palloseurassa oli panostettu voittoon kovan luokan kokoonpanoilla ja kuinka lähellä patsas oli useana vuonna käynyt. Matka oli kuitenkin kerta toisensa jälkeen tyssännyt ennen loppuottelua.

– Tarina tuli kyllä tutuksi, mutta en ole ottanut siitä painetta itselleni. Olemme koko joukkueen kanssa käyttäneet sitä enemmänkin motivaationa. Suhtaudumme jokaiseen peliin omana koitoksenaan niin kauan, kunnes olemme viimeiset jäljellä.

Carroll on nähnyt haastavia tilanteita ennenkin. Ennen Korisliigaan saapumistaan hän pelasi Oklahoma Staten yliopistossa, NBA:n kehitysliigassa eli G Leaguessa sekä useissa eri joukkueissa Italiassa. Erilaiset tavat pelata ovat tulleet siis tutuiksi.

– Onhan koripallo hieman erilaista riippuen siitä, missä sitä pelaa. Erityisesti G-liigan ja Euroopan välillä yleisesti on iso ero. Täällä se on huomattavasti joukkueorientoituneempaa. Ei ole päämääränä vain laittaa yhtä tai kahta kaveria voittamaan peli viiden puolesta. Ehkä siksi Korisliiga on niin kilpailullisesti tasapainoinen ja tasoltaan korkea sarja.

Runkosarja 2022–23 on nyt lopullisesti ohi, ja lauantaina 28. tammikuuta käynnistyvät jatkosarjat. Helsinki Seagulls aloittaa oman jatkotaipaleensa ylemmän jatkosarjan toiselta sijalta, edellään ainoastaan Kauhajoki.

Tulevia koitoksia varten Carrollilla on selkeä käsitys siitä, mitä hänen joukkueensa täytyy vielä kehittää.

– Puolustuksemme ei ole huonoa, mutta meidän täytyy löytää uudelleen sitä aggressiota, joka meiltä runkosarjan lopussa hieman katosi. Edes jatkoajalla voittoa jahdatessamme emme saaneet vastustajan hyökkäystä pysäytettyä. Asia ei ole kiinni mistään taidosta, jota nyt pitäisi opetella. Kyse on pelkästään asenteesta ja energiasta.

Henkilöt

 
19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia