Juha Sten Äänekosken Huiman miesten joukkueen ruoriin

5.4.2016 Keskisen alueen II divisioonaa pelaava perinteikäs Äänekosken Huiman miesten edustusjoukkue on saanut valmentajavahvistuksen suoraan huipulta. Uransa aikana mm. Korisliigassa, Ruotsin Basketliganissa, Espanjassa ja Saksassa pelannut Susijengi-takamies Juha Sten, 32, ottaa Huiman edustusjoukkueen komentoonsa.

Äänekosken Huiman miesten edustusjoukkue lähtee uuteen nousuun Juha Stenin johdolla.

Stenillä on takanaan myös mittava ammattilaisura ja Susijengi-menneisyys. Kuvat: Tytti Nuoramo & Tomi Kaminen.

Suolahdessa opettajana toimiva Sten on allekirjoittanut 2+2-vuotisen sopimuksen Huiman kanssa ja aloittaa miesten joukkueen päävalmentajana 1.5.2016.

– Huiman koripallotoiminnalle on tärkeää säilyttää naisten joukkue Korisliigassa ja vahvistaa toimintaa miesten joukkueen nousulla. Koripallojaosto linjasi tavoitteensa viime syksynä ja miesten joukkueen johto on valmistellut urheilutoiminnan ohella nousuprojektia, Huiman edustuskoripallon puheenjohtaja Simo Salmelin kertoo.

– Pena Ranta sai Juha Stenin kiinnostumaan projektista ja käydyissä neuvotteluissa löytyi yhteinen näkemys tavoitteista, toimintatavoista sekä vastuualueista. Jaosto on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen ja uskoo koripallotoiminnan vahvistuvan Äänekoskella Stenin ja projektin myötä.

Huiman miesten joukkueen päävalmentajan paikalta apuvalmentajaksi siirtyvä Pena Ranta uskoo miesten nousuprojektin saaneen sopimuksen myötä merkittävän nosteen.

– Tavoitteenamme on ollut projektin alusta asti tehdä määrätietoista ja maltillista työtä luottaen siihen, että harjoittelun ja valmennuksen pitkäjänteinen kehittäminen vie meidät tavoitteisiimme. Juhan mukaantulo projektiin nostaa tekemisemme aivan uudelle tasolle, iloitsee Ranta.

– Olen erittäin onnellinen ja ylpeä siitä, että Äänekosken Huima ja miesten joukkueen tekemä työ on huomattu ja sitä arvostetaan myös paikkakuntamme ulkopuolella, enkä malta odottaa, että pääsen aloittamaan uutta pelikautta osana Juhan vetämää valmennustiimiä.

Pallorosvo, puolustusekspertti, susijengiläinen

– Koripallolla on iso merkitys Äänekoskelle. Nyt niin seuran sisällä kuin ulkopuolellakin tuntuu olevan aito halu palauttaa miesten joukkue ylemmäs. Kakkosdivisioonasta nouseminen on pelillisesti haastavaa, mutta Huimalta löytyy hyvä äänekoskelainen runko jo tänä vuonna divarikarsintoihin osallistuneesta, Pena Rannan laadukkaasti valmentamasta ryhmästä, arvioi Sten.

– Myös seuran C-pojat ovat valtakunnan kärkeä, joten tavoitteenamme on nousun lisäksi saada omille nuorillemme mahdollisuus kehittyä tulevaisuudessa mahdollisimman pitkälle Huima-paidassa.

Sten aloitti Korisliiga-uransa kaudella 2004/05 turkulais-kaarinalaisen Aura Basketin paidassa 15,2 pisteen, 2,6 levypallon, 3,6 syötön ja 3,6 riiston ottelukohtaisilla keskiarvoilla ja vei heti nimiinsä Korisliigan vuoden tulokkaan ja vuoden puolustuspelaajan palkinnot.

Vuosien 2005–07 aikana Sten edusti Mitteldeutscheria Saksan 2-Bundesliigassa ennen paluutaan Korisliigaan ja Lappeenrannan NMKY:hyn, jossa Turun NMKY:n kasvatti osallistui myös EuroChallengeen. Sten valittiin kauden päätteeksi toistamiseen Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi.

Kaudella 2008/09 Stenin puolustajan taidot todettiin tulenkestäviksi myös Ruotsin Basketliganissa, kun hänet nimettiin Basketliganin vuoden puolustuspelaajaksi Solna Vikingsissä vietetyn kauden jälkeen. Seuraavalla kaudella Sten edusti Espanjan kolmosliigan Huescaa.

Suomeen palattuaan Sten edusti Joensuun Katajaa vuosina 2010-11 ennen uran katkeamista terveydellisten syiden johdosta. Stenin seurauralle mahtui kolme Suomen cupin mestaruutta, kaksi SM-hopeaa sekä yksi SM-pronssi.

Susijengissä Sten ehti pelata uransa aikana 31 maaottelua.

Pelaajauransa päättymisen jälkeen Sten siirtyi parketin laidalle Lappeenrannan NMKY:n Korisliiga-joukkueeseen Lassi Tuovin rinnalle. Kahden Korisliigassa vietetyn vuoden jälkeen joukkue siirtyi omasta tahdostaan Divisioona A:han, jossa Sten toimi päävalmentajana.

Tällä hetkellä Sten toimii HoNsU:n A-poikien valmennuksessa sekä apuvalmentajana alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa, joka valmistautuu heinäkuussa Helsingissä pelattaviin EM-kisoihin.

Äänekosken Huiman miesten edustusjoukkue on pelannut pääsarjassa vuosina 1975–78, 1981–82, 1986–87 sekä 1996–2005.

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia