Jurgita Kausaite takaisin EBT:n riveihin

22.4.2002 Suomen mestaruuden Panttereiden kanssa voittanut liettualaispeluri Jurgita Kausaite on solminut yksivuotisen sopimuksen naisten SM-sarjassa kuudenneksi sijoittuneen Espoo Basket Teamin kanssa. Kausaite on EBT:lle tuttu ennestään, sillä hän pelasi joukkueessa kaudella 2000-01.

Panttereiden mestaruusjuoksussa 180-senttisellä ja 32-vuotiaalla Kausaitella on suuri rooli. Pelaamassaan runkosarjan 26 ottelussa Kausaite takoi pisteitä 24,0 ottelukohtaisella keskiarvolla, jonka lisäksi hän riuhtoi 15,5 levypalloa. Kausaite voitti sarjan levyritilaston ja sijoittui korintekijätilastossa kakkoseksi.

Kausaiten sopimuksen myötä EBT:llä on jo hyvä peruskokoonpano koossa hyvissä ajoin. Aiemmin jatkostaan ensi kaudeksi ovat sopineet omat kasvatit Heidi Adler, Katja Glumow, Hanna Junnila ja Pauliina Oksanen sekä EM-kisoihin tiensä raivanneen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kapteeni Eva Mäkelä. EBT:n valmentajana jatkaa Jurate Lill, jonka kanssa seura teki tammikuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia