Jyväskylä ja Lappeenranta tasoittivat

16.3.2003 Miesten SM-puolivälierissä yksi yö muutti roolit kahdessa otteluparissa, kun BC Jyväskylä ja Lappeenrannan NMKY tasoittivat ottelusarjansa lauantaina 1-1:een. Sen sijaan Honka ja Pussihukat hankkivat toiset voittonsa, kun välieriin pääsyyn vaaditaan kolme voittoa. Kolmannet puolivälierät pelataan maanantaina 17.3.

Jyväskylässä kotijoukkue aloitti hurjalla sykkeellä. Jo avausjakson jälkeen BC Jyväskylä johti lukemin 32-18. Läpi ottelun suurinta murhetta KTP-puolustuksella aiheutti elohiirimäinen Petri Virtanen. Tarkalla heittopelillään ja liukkaalla liikehdinnällään Virtanen kokosi peräti 35 pistettä.

KTP oli altavastaajana koko ottelun. Kolmannella jaksolla KTP sai kurottua hetkeksi muuten tasaisesti 20 pisteessä pysynyttä eroa hieman, mutta todellista uhkaa BC Jyväskylän voitolle kotkalaista ei ollut. KTP menetti ottelussa pallon 19 kertaa, joka tiukassa pudotuspeliväännössä on ehdottomasti liikaa. Lisäksi BC Jyväskylä levypallot 35-29 ja heitti kahden pisteen heittonsa huikealla 67,3 prosentin (35/52) tarkkuudella. Virtasen lisäksi 26 pistettä heittänyt Nat Burton loisti.

Kotkalaisten ykkönen oli 22 pistettä kasannut Roope Mäkelä. Pientä huolenaihetta KTP-leirissä aiheutti James Headin jalka, jonka tuore vahvistus loukkasi neljännen jakson alussa.

BC Jyväskylä korjasi lopulta potin lukemin 104-82.

Mikkola pysäytti Toijalan

Myös Lappeenrannassa toinen puolivälierä pysyi kotijoukkueen hallinnassa alusta loppuun, vaikkakin pienempien erojen turvin. Kun Lappeenranta hävisi perjantaina levypallokahinat, oli se lauantaina huomattavasti nälkäisempi osapuoli. LrNMKY haki kamppailussa 17 hyökkäyspään irtopalloa, joka kertoo asenteesta.

Riihelän veljekset olivat jälleen hyvässä tikissä. Timo teki 20 pistettä ja isoveli Pasi väänsi teholukemat 19/8. Kotijoukkueen sankarina voi kuitenkin pitää Jukka Toijalan pimentänyttä Ari Mikkolaa. Mikkolan tiukoissa pihdeissä Toijala jäi 11 pisteeseen. Andre Foreman (23/9) jäi Katajan yksinäiseksi tähdeksi.

Lukemin 83-72 hankittu voitto Lappeenrannalle kauden ensimmäinen Katajasta. Ennen lauantaita LrNMKY oli hävinnyt joensuulaisille neljä kertaa SM-runkosarjassa, kerran pudotuspeleissä ja kerran Suomen Cupissa.

Pratesi linkosi voittokorin

Kouvojen ja Hongan toinen kohtaaminen oli yhtä tiukka kuin ensimmäinenkin. Samoin kuin perjantaina, johti Kouvot ottelua vielä puolen tunnin pelin jälkeen (67-65). Kaksi minuuttia ennen loppua oli ero espoolaisten eduksi vaivainen piste (77-78). Erinomaisesti perjantaina nilkkansa loukannutta Markus Hemdahli paikannut Aki Ulander nosti tärkeän kakkosen, jonka jälkeen joukkueensa ykköseksi noussut Maurizio Pratesi latasi kolmosen pohjaan kaukaa bonusviivan takaa. Tästä Kouvot ei enää toipunut, vaan hävisi loppuluvuin 81-87.

Pratesi teki selkävaivoistaan huolimatta 18 pistettä 77,8 prosentin tarkkuudella (heitot 7/9). Pisteen pienemmät saldot Honka sai Marcus Grantilta ja Heikki Zittingiltä. Ulander nosteli yhdeksän pistettä. Dan Cross jatkoi vaatimattomia esityksiään jääden kuuteen pisteeseen ja yhteen syöttöön.

Kouvojen paras oli Ville Kaunisto (22/12), jonka kotijoukkue kuitenkin unohti ratkaisuhetkillä.

Vilpas sekosi jälleen PuHu:n paikasta

Salossa Pussihukat venyi jo toiseen voittoonsa, joka heltisi reilulla erolla (86-63). PuHu pääsi viimeiselle neljännekselle yhdeksän pisteen johtoasemassa (64-55), kun Tommi Lyytinen pussitti kolmosen sisään hieman ennen summeria. Päätösneljänneksen alussa PuHu turvautui perjantaina menestyksellisesti toimineeseen paikkapuolustukseen, jonka vaikutus oli jälleen sama - Vilppaan meni täysin tolaltaan. Kotijoukkue hävisi jakson ensimmäiset viisi minuuttia 2-14 ja menetti ottelun.

Vantaalaisista Erron Maxey pyöritti omaa show´taan ja teki 27 pistettä sekä repi 17 levypalloa. Vilppaan vahvistuskaksikosta ei ollut Maxeysta vastusta – Derrick Stroudin ja Donta Brightin yhteissaldokin jäi kahden pisteen päähään Maxeysta. ’Hukkalaumasta’ Tommi Lyytinen (10/3) esiintyi edukseen ja Harri Hohteri puolusti antaumuksella.

Yksi ottelun ratkaisuista oli Vilppaan heittojyvän katoaminen. Vilpas ei osunut toisella puoliajalla kertaakaan kolmen pisteen viivan takaa, vaikka yrityksiä oli 13.

Kolmannet puolivälierät pelataan maanantaina 17.3. Ottelut käynnistyvät Joensuussa, Espoossa, Vantaalla ja Kotkassa klo 18.30.

Asiat

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

Näytä lisää vastaavia