Kaminen luotsaamaan uusiutuvaa ToPoa

15.5.2007 Tomi Kaminen siirtyy uusiutuvan helsinkiläisjoukkue ToPon peräsimeen kahden vuoden sopimuksella Porvoon Tarmon penkin päästä. ToPo julkaisi tiistaina myös kolme uutta pelaajasopimusta. ToPon tähtipaidan vetävät ylleen ensi kauden kattavilla sopimuspapereilla Pussihukista siirtyvät Timo Heinonen ja Panu Majala sekä Helsingissä uraansa jatkava Jukka Hemdahl.

37-vuotias Kaminen toimi ToPon päävalmentajana jo kaudella 1999-00, jolloin joukkue saalisti hopeaa. Sitä ennen Kaminen saalisti kaksi SM-kultaa ToPon apuvalmentajana. Sittemmin hän on valmentanut kauden Namika Lahtea, kolme kautta Pussihukkia ja vuoden Saksassa, kunnes siirtyi Porvooseen viime kesänä.  

- Tuntuu hienolta palata kotiin, kommentoi Kaminen, jonka valmennusura lähti käyntiin ToPon junioreiden parissa. 

- Henkilökohtaiset tavoitteet ovat aina tietenkin tapissa. Paineita emme kasaa kenenkään niskaan, vaan pyrimme nostamaan suoritustasoamme hyvällä joukkuehengellä ja jakamaan vastuuta tasaisesti. 

- Halusin Heinosen ja Majalan joukkueeseen. Oltiin kundien kanssa mitaleilla kahtena vuotena peräkkäin ja tiedän tarkalleen mitä he tekevät. Hemdahlin Jukkaa olen aina arvostanut uutterana työmyyränä, jonka rooli joukkueelle on tärkeä, Kaminen jatkoi.  

Aiemmin ToPo on julkaissut parhaan ulkomaalaisvahvistuksen tittelin napanneen Jerald Fieldsin siirron KTP Basketista sekä nuorten maajoukkuepelaaja Roope Ahosen värväyksen Salon Vilppaasta.  

- Ahonen on lupaava tulevaisuuden nimi. Fieldsin peliä ihailin koko viime kauden, vaikka hän vastustajajoukkueen riveissä pelasikin, kuvaili Kaminen.  

Haluja vastuunkantoon 

Timo Heinonen on pelannut koko uransa Vantaan Pussihukissa ja siirtyy nyt siis ensimmäistä kertaa uuteen seuraan. 198-senttinen Heinonen tiedetään urheilullisena pelaajana, jolla on tilillään jopa kahdeksan maaottelua. Kuluneella kaudella Heinonen heitti 7,6 pistettä ja otti 2,4 levypalloa kohden.  

- En joutunut kolikkoa heittämään päätöksestä Vantaan ja Helsingin välillä. Ilmapiirin vaihdos tekee 25 vuoden jälkeen varmasti hyvää ja halu menestyä on kova. Toivottavasti Vantaalla ymmärretään päätökseni eikä liikaa lähiökritiikkiä satele, vinkkasi Heinonen Vantaan suuntaan. 

Sekä Heinonen että Majala pelasivat SM-finaaleita kaksi kautta sitten, kun Kaminen luotsasi joukkonsa kaikkien yllätykseksi aina finaaleihin saakka. 203-senttinen ja 113-kiloinen Majala heitti Korisliiga-kaudella 9,8 pistettä ja napsi 5,1 levypalloa ottelua kohden. 27-vuotias jässikkä on mielissään paluustaan Kisahalliin, jonka parketilla hän esiintyi ToPo-paidassa kaudet 1998-00. 

- Hyvä organisaatio, hyvä valmentaja ja muutin juuri Munkkiniemeen. Ikääkin on jo 28 ja mestaruus saavuttamatta, listasi Majala siirtonsa syitä.  

- Fields tulee viemään paljon vastustajien huomiota, joka avaa varmasti minullekin mahdollisuuksia iskeä.  

Kasvavaa hyökkäyspään roolia janoaa myös Jukka Hemdahl, joka on viimeisten liigakausien aikana lähinnä puolustuspään tekemisistään.  

- Aion tehdä paljon töitä kesällä sen eteen, että roolini hyökkäyspäässä kasvaisi.  

”Positiivinen ilme ja talous tärkeimmät” 

FIBA EuroCupiin ensi kaudella pyrkivä ToPo haluaa palauttaa 1990-luvun mestaruusvuosista tutun yleisöönmenevän hurlumhei-hengen takaisin Kisahalliin. Toinen selkeä tavoite ToPolle löytyy talouspuolelta.  

- Menemme talouspää edellä, viivan alle pitää jäädäkin jotain. Kilpailullinen menestys tulee heti siinä perässä. Tuomme iloisuuden ja positiivisen tekemisen yhä voimakkaammin esiin toiminnassamme. Taustoissa on mukana tahoja isolla ToPo-sydämellä, joka sekin helpottaa tulevaisuutemme rakentamista, kertoi ToPon toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori.  

- Yleisöllemme haluamme tarjota parempia ottelutapahtumia sekä vauhdikkaampaa peliä. Kaminen tuo varmasti meille hyvin viihdyttävän pelityylin. 

Tiistaisessa tiedotustilaisuudessa Valavuori ennakoi ToPon ensi kauden joukkueen olevan koossa, ainakin pääosin, juhannukseen mennessä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia