Karhu Basket nousi kotiluolassaan väkisin paikallisvastustaja Kobrien ohi

27.3.2019 21:28 Uralla ja Korihailla on lauantaina edessään taistelu suorasta sarjapaikasta.

Bojan Sarcevic ja Karhu Basket kaatoivat paikallisvastustaja Kobrat runkosarjassa kolmesti. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket nappasi keskiviikkona sarjapisteiden lisäksi myös Pohjanmaan herruuden, vaikka Lapuan Kobrat haastoikin aluksi hyvin voittoputkessa tallustelevan hallitsevan Suomen mestarin. Karhu Basketin vahva päätösjakso kuitenkin käänsi ottelun kotivoitoksi 94–77 (36–47).

Karhu Basketille voitto oli nyt kaikkinensa seitsemäs peräkkäinen ja 11. putkeen kotisalissa. Kobrat onnistui kauden neljästä paikallisväännöstä voittamaan ainoastaan ensimmäisen.

Kobrat aloitti paikallistaistelun suorastaan loistavasti. Avausjaksolla kertaalleen Karhu Basket jo kiri vierasjohdon tasoihin, kunnes Kobrat kiihdytti ensimmäiselle neljännesten väliselle tauolle peräti 14 pisteen etumatkalla.

Toisella jaksolla Karhu Basket sai heti hyvän pisteputken aikaiseksi. Kotijoukkue kävi Kobrien kannoilla jo kolmen pisteen päässä, kunnes lapualaiset venyttivät johdon takaisin kaksinumeroiseksi.

Toisella puoliajalla Kobrat repäisi eron parhaimmillaan jo 16 pisteeseen. Hiljalleen Karhu Basket sai kuitenkin heittopelin uomiinsa ja hiipi vierailijoidensa kannoille. Päätösneljännes olikin jo kotijoukkueen yksipuolista näytöstä, kun Karhu Basket voitti viimeisen kympin 19 pisteellä.

Karhu Basketin voimakolmikkona toimi Greg Mangano (22/9), Cameron Jones (21/7/3s) ja huimat 19 levypalloa repinyt ikitaistelija Rene Rougeau (18/19).

Kobrien ykköstykki oli kuusi kolmosta upottanut 206-senttinen Zane Waterman (28/5). Kobrien kapteeni Lauri Toivonen (14/11/3s) ahkeroi joukkueensa ainoan tupla-tuplan.

Karhu Basketin kausi jatkuu sunnuntaina Joensuussa. Kobrat saa jo perjantaina tärkeään pudotuspelipaikkataistoon vieraakseen BC Nokian.

Ottelutilasto

Kataja Basket otti jälleen niukan kotivoiton

Joensuun Kataja Basket otti lyhyen ajan sisään toisen nippa nappa kotivoiton, kun tällä kertaa Kouvolan Kouvot kaatui yhden pisteen turvin 79–78 (41–38). Maanantaina Kataja juhli LähiTapiola Areenassa kahden pisteen voittoa Tampereen Pyrinnön kustannuksella.

Kataja nousi voittonsa turvin jo tasapisteisiin KTP-Basketin kanssa kiinni viimeiseen kotietuun pudotuspeleissä takaavaan paikkaan.

– Tämä oli meiltä suhteellisen ehjä esitys. Ottelu oli mielestäni koko ajan hallussamme, vaikka (David) Gonzalvez olikin lopussa liekeissä ja teki kovia koreja, mikä teki pelistä tiukan lopussa. Olen todella tyytyväinen voittoon ja siihen, että pystyimme tänään peluuttamaan kymmentä pelaajaa, Katajan päävalmentaja Juha Sten iloitsi.

Keskiviikkoisessa trillerissä voittopisteiksi jäivät Vincent Simpsonin kolme vapaaheittoa reipas minuutti ennen loppua. Kouvot onnistui vielä kahdesti korinteossa, mutta aika loppui kirin kannalta kesken.

Katajan parhaat pistemiehet olivat Simpson (22/5/6s), Ilari Seppälä (14/3/5s) ja Kevin Bracy-Davis (13/8). Katajalta olivat sivussa tositoimista Tommi Huolila, Topias Palmi ja Daniel Mullings.

Kouvojen pistetehtailusta vastasi pitkälti amerikkalaisnelikko. David Gonzalvezin (23/3) panos oli vaihtopenkiltä erinomainen. Jeremy Morgan (17/4), Thomas Gipson III (12/12/4s) ja Brian Asbury (13/8) tukivat tehoillaan Gonzalvezia kiitettävästi.

– Ekalla puolikkaalla otin Morganin vaihtoon. Hän oli puolustanut Seppälän aivan pimentoon. Seuraavan minuutin aikana Seppälä teki kahdeksan pinnaa ja meidän hyökkäyksemme ei toiminut. Siinä tuli ensimmäinen runi. Neljännessä erässä tuli sitten toinen, kun Kataja juoksi nopeita pisteitä, kun me emme onnistuneet hyökkäyspäässä. Olimme hieman jäljessä koko ajan, Kouvojen käskyttäjä Jyri Lehtonen kertasi.

Kataja isännöi sunnuntaina Karhu Basketia. Kouvot matkaa keskiviikkona Ura Basketin vieraaksi.

Vilpas piti Korihait takanaan

Korisliigan runkosarjan piikkipaikkaa hiljalleen varmisteleva Salon Vilpas voitti myös Uudessakaupungissa Korihaiden kotiparketilla lukemin 81–93 (44–45). Voitto oli Vilppaalle jo kauden 30.

Korihaille tappio tiesi jännityksen tiivistymistä, sillä sarjan hännillä oleva Ura Basket hengittää vain yhden voiton etäisyydellä. Juuri Korihait ja Ura lyövät yhteen lauantaina Turussa todellisessa taistelussa suorasta sarjapaikasta.

Korihait haastoi sarjakärjen hyvin, mutta lopulta rutinoitunut Vilpas piti sarjapisteistä väkisin kiinni.

– 13 hyökkäyslevypalloa meidän päässä on liikaa. Vilpas on niin hyvä joukkue, että jokainen meidän virhe maksaa aina paljon. Meillä oli hyviä hetkiä, muttei riittävästi, Korihaiden valmentaja Pedro Monteiro harmitteli.

Uusikaupunkilaisten parhaat olivat tutut pelurit Bryan Coleman (16/2) ja Brandon Conley (16/4). Pelintekijä Mario Edwars (12/5/5s) täytti tilastosarakkeitaan tasaisesti.

Vilppaan ykkönen oli helmikuun pelaajaksi kruunattu Antonio Ballard (20/9). Teemu Rannikko (6/3/8s) jakoi ottelussa tukun namupasseja. Jack Gibbs (15/0/4s) jatkoi kolmella kolmosellaan tarkkaa kaukoheittotyöskentelyään.

Korihailla on siis edessään kauden tärkein ottelu lauantaina Turussa. Vilpas saa samaisena päivän vieraakseen huimassa lennossa liitävän Seagullsin.

Seagulls jo seitsemän voiton putkessa

Vielä muutama viikko sitten paikastaan pudotuspeleissä taistellut Helsinki Seagulls on jo seistemän ottelun voittoputkessa, kun Tampereen Pyrintö hävisi Töölön Kisahallissa koriluvuin 82–77 (43–39).

Kotiedusta kamppaileva Pyrinnölle tappio oli sen sijaan jo neljäs peräkkäinen. Seagulls nousi voitollaan yksinään sarjataulukon sijalle kuusi.

Tasainen ottelu ratkesi Seagullsin eduksi vasta viimeisillä minuuteilla. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa hetkensä. Pyrintö käväisi parhaimmillaan kahdeksan pisteen karkumatkalla, Seagulls taas 11 pisteen johdossa.

Seagullsin sankari oli jälleen Wayne Blackshear (24/7), joka ratkaisi edellisessä ottelussa perjantaina komealla kolmosellaan vierasvoiton Lapualta. Chris Ortiz (19/13/4s) näytti parketilla monipuolisuuttaan.

Lukuisista poissaoloista kärsineen Pyrinnön tasaisin oli tupla-tuplan jälleen nakuttanut Kevin Johnson Jr. (17/11/4r). Aloitusviisikkoon kuuluneet Justus Kilpinen (12/3) ja Osku Heinonen (12/0/3s) kasasivat 12 pistettä mieheen.

– Ei tämä kaunis koripallopeli ollut. Pieniä asioita ne ovat, mihin tällaiset pelit ratkeaa. Olimme 11 pistettä takana ja sitten menimme paikkaan. Sitä kautta saimme niitä asioita mitä halusimme siihen asti, kun oma hyökkäys alkoi pettämään. Neljäs tappio tuli tänään putkeen. Jos ei mitään ihmeitä tapahdu, niin ensi viikolla saamme Antero Lehdon ja Lassi Kilpisen ainakin takaisin. Kenties Joonas Cavenin, Pyrintö-luotsi Sami Toiviainen paljasti.

Seagulls yrittää venyttää voittoputkeaan lauantaina Salossa. Pyrintö saa keskiviikkona vieraita Kauhajoelta.

BC Nokia murskasi vajavaisen Uran

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kiivaasti kiinni pitävä BC Nokia otti helpot sarjapisteet, kun Kaarinan Ura Basket vieraili palloiluhallilla. BC Nokian voittolukemat kirjattiin 104–78 (60–33).

Uran lähtökohdat otteluun olivat enemmän kuin haastavat. Sivussa olivat pitkäaikaispotilaiden lisäksi muun muassa Avery Woodson, Stephen Croone, Fiifi Aidoo ja Ville Hänninen.

BC Nokia lähtikin otteluun ehdottomana ennakkosuosikkina. Päävalmentaja Tero Vasell nosti avauskokoonpanoon juuri 18 vuotta täyttäneen nokialaiskasvatin Antti Ahosen.

BC Nokia varmisteli ottelun voiton jo ensimmäisellä puoliajalla. Toinen puoliaika oli enemmän ja vähemmän päätössummerin odottelua.

– Kaikella rehellisyydellä ei tästä ottelusta hirveästi saa irti. Totta kai on hienoa, että junnut saa peliaikaa ja onnistumisia. Tätä peliä ei voi jäädä hirveästi miettimään. Paitsi, että kun kolmannella neljänneksellä pistettiin nuoret pelaajat kentälle, niin peli oli parempaa, Uran valmentaja Kristian Palotie sanaili.

BC Nokian parhaat pistemiehet olivat Dragan Labovic (21/6), Juan Davis Jr. (18/11/3t) ja komeasti ennätyksiään takonut Ahonen (18/10).

– Ensimmäinen puoliaika pelattiin tosi hyvä peli joukkueena. Tuli heittopaikkoja ja niistä oli kiva vedellä. Puoliajalla kävi se, että nostettiin jalkaa kaasulta, vaikka peli ei ollut ohi. Kerättiin itsemme neljännelle, Ahonen tuumi.

– Olen onnellinen silloin kuin ihminen, jolla on paloa ja sitä kautta valtavaa halua kehittyä urheilijana ja koripalloilijana, saa onnistumisen. Nämä on hienoja asioita. Jos olisi joukkueellinen täynnä anttiahosia, niin valmentaminen olisi koko ajan mielekästä. Nytkin se on mielekästä valtaosan, Vasell kuvaili.

Uran tehokkain oli jälleen takapelaaja Trey Niemi (21/2/3r). Myös Joona Airenne (15/6) esiintyi lupauksia antavasti.

BC Nokia matkaa perjantaina Lapualle, jossa joukkueella on jo mahdollisuus varmistaa paikkansa pudotuspeleissä. Ura isännöi lauantaina erittäin tärkeässä ottelussa suoran sarjapaikan kannalta Korihaita.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.