Karhu vahvana Kouvolassa

25.2.2011 Viime viikolla ensimmäisen vieraspelinsä lokakuun jälkeen voittanut Kauhajoen Karhu otti Korisliigan perjantain kierroksella toisen perättäisen vierasvoiton, kun se yllätti Kouvolassa Kouvot lukemin 97-76 (46-36).

Jeremiah Woodin Karhu murjoi Kouvolan Kouvot.

LaVell Blanchardin ToPo katkaisi tappioputkensa.

Jeb Iveyn KTP palasi liigakakkoseksi.

Lawrence Wrightin Korihait ei antanut LrNMKY:lle yllätysmahdollisuutta.

Jamar Wilsonin Honka selviytyi voittajana Porvoon Kokonhallista. Kuvat: Matti Koskinen, Francois Perthuis ja Kai Kilappa.

Sarjataulukossa kuusi pistettä edellä ollut Kouvot johti peliä toiselle jaksolle, mutta sen jälkeen Karhu hallitsi peliä. Kouvot pääsi kolmannen jakson puolivälissä kolmen pisteen päähän, mutta jakson lopulla vierasjohto kasvoi 16 pisteeseen.

- Ensimmäisen kerran vieraspelissä oma pelikonseptimme pysyi koossa lähes täydet 40 minuuttia. Vime viikon vierasvoitolla oli toki silläkin merkityksensä, sillä se putsasi pelaajien takaraivosta vieraspelien kammon, kommentoi Karhun valmentaja Ari Tammivaara.

Jeremiah Wood oli jälleen Karhun tehokkain, nyt 27 pisteellä. Walter Baxley heitti 23 pistettä.

Kouvoista Antto Nikkarinen päätyi 15:een ja Ville Kaunisto sekä Durell Vinson 14 pisteeseen.

ToPo katkaisi tappioputkensa

Torpan Pojat katkaisi neljän pelin tappiojakson kukistettuaan kotipelissä Salon Vilppaan 87-68 (40-43).

Vilpas johti tasaista peliä pitkään, mutta ToPo otti ohjat kolmannen jakson puolivälissä ja voitti viimeiset 16 minuuttia selvästi 42-21.

LaVell Blanchard pussitti ToPolle 22 ja Frank Richards 16 pistettä. ToPon kokoonpanoon kolmannen ulkomaalaispelaajan paikalle tullut Tyray Pearson aloitti toisen kautensa ToPossa yhdeksän pisteen teholla.

Matti Nuutinen heitti Vilppaalle 21 pistettä, joista 18 jo puoliväliin mennessä. Nicchaeus Doaks keräsi 14 pistettä.

KTP:lle pisteet Lahdesta

KTP palasi sarjan kakkoseksi haettuaan pisteet Namika Lahdelta 101-87 (44-42) -tuloksella.

Namika piti pelin tasaisena kolmannen jakson alkuun, jonka jälkeen KTP karkasi. Kotkalaiset voittivat kolmannen jakson reilusti 19 pisteellä.

KTP:n tehokkaimpia olivat Jeb Ivey 25:llä ja Sefton Barrett 22 pisteellä.

Kotijoukkueesta Ryan Ayers teki 19 ja Juha Korhonen 15 pistettä.

Korihait taas kova kotonaan

Sarjan toiseksi paras kotijoukkue Uudenkaupungin Korihait jatkoi vakuuttavia kotipelejään 89-68 (51-38) -voitolla Lappeenrannan NMKY:stä.

LrNMKY voitti niukasti ensimmäisen jakson, mutta vauhtiin pääsyään Korihait vei seuraavan jakson 14 pisteellä. Kolmannella jaksolla kotijohto kasvoi jo ratkaisevasti 27 pisteeseen.

Lawrence Wright heitti Korihaille 26 ja Nigel Moore 16 pistettä.

LrNMKY:stä pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain James Lewis 23:lla ja HL Coleman 14 pisteellä.

Tarmo härnäsi Honkaa

Sarjassa viimeisenä oleva Porvoon Tarmo härnäsi kotipelissään Espoon Honkaa, joka käänsi kuitenkin pelin 93-77 (43-45) -voitokseen.

Tarmo piti pelin tasaisena kolmannen jakson alkuun asti, jonka jälkeen Honka alkoi kasvattaa johtoaan tasaisesti lopulliseen 16 pisteen eroon.

Jamar Wilson heitti Hongalle 20 ja John Williamson 18 pistettä.

Tarmosta Jonathan Heard teki 21 ja Jerrah Young 18 pistettä.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.