Kataja aloitti EuroChallengensa täysosumalla – Ranskan kärkitrioon kuuluva Cholet kaatui rymisten

5.11.2013 22:30 Viime kaudella EuroChallengen puolivälieriin edennyt Kataja Basket antoi tiistaina Joensuun LähiTapiola Areenalla kovan tuulen varoituksen muille alkulohkonsa joukkueille riepottelemalla Ranskan liigan kolmossijaa hallitsevaa Choletia 76–70 (46–28). Varsinkin ottelun avauspuolisko oli todellista joensuulaisnäytöstä.

Big Mike Morrison pisti tuulemaan Katajan EuroChallenge-avauksessa.

Juho Nenonen repi ja raastoi ranskalaiset raivon partaalle..

..ja Renaldo Major viilteli vieraiden puolustusta ajoillaan.

Myös Susijengi-luotsi Henrik Dettmann piti näkemästään Joensuussa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

1,890-henkinen kotiyleisö sai repeillä riemusta ottelun avauspuoliskolla nähdessään kauden ylivoimaisesti parasta Katajaa tärkeimmässä mahdollisessa paikassa.

 

Choletin pelaajat näyttivät hyökkäyspäässä eksyneiltä partiopojilta Katajan puolustuksen rotaation loksahdellessa täydellisesti kohdilleen, ja tutkapari Teemu Rannikko-Mike Morrison vyörytti pick and roll-peleistä liukuhihnalta koreja vieraiden selustaan.

 

Ranskalaiset taipuivat ottelussa pahimmillaan 20 pisteen tappioasemaan kolmannen jakson alussa lukemissa 48–28. Vaikka vieraat pelasivat selvästi fyysisemmin ja aktiivisemmin tauon jälkeen, ottelun hallintaa joensuulaiset eivät missään vaiheessa luovuttaneet. Johto pysyi turvallisesti kymmenessä pisteessä aina viimeiselle minuutille asti.

 

– Upea peli. Cholet on isokokoinen, fyysinen ja lahjakas joukkue mutta tiesimme, että jos olemme valmiita pelaamaan, voimme voittaa tämän ottelun, uhkui Katajan tehoykkönen ”Big Mike” Morrison (22/6/3 blokkia).

 

– En ole pelannut viimeiseen pariin, kolmeen peliin niin hyvää koripalloa kuin olisin halunnut, ja halusin tänään olla aggressiivinen, asettaa hyviä screenejä ja auttaa joukkuekavereitani. Tuntui hyvältä onnistua näin tärkeässä ottelussa.

 

Toijala yllättyi joukkueen pelivalmiudesta

 

Katajan paremmuudesta ei tiistaina ollut kahta sanaa sanottavana. Joensuulaiset repivät, raastoivat ja turhauttivat vastustajiaan siinä määrin, että Ranskan liigassa pelaamastaan viidestä ottelusta neljä voittanut Cholet käytti joukkueen sisäisen kommunikaation sijaan leijonanosan ajastaan tuomareille purnaamiseen.

 

Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Toijalalle nappiesitys EuroChallenge-avauksessa oli jopa hienoinen yllätys.

 

– Tiesimme, että olemalla vastustajaa aggressiivisempi ja aktiivisempi joukkue me voimme voittaa tänään, mutta ainakin minulle oli pienoinen yllätys, miten mallikkaasti pelasimme ensimmäisellä puoliajalla molemmissa päissä kenttää, Toijala arvioi.

 

– Toisella puoliajalla Cholet kovensi pelaamistaan ja meillä alkoi ehkä olla voiton turvaaminen takaraivossa. Tyydyimme pomputtelemaan paikallaan, mikä ei ole meidän tapamme pelata. Olen kuitenkin äärimmäisen iloinen tästä lopputuloksesta ja siitä, että voitimme Ranskan liigan kärkipään joukkueen tällaisessa kilpailussa.

 

Pick and roll-kaksikon Morrison-Teemu Rannikko (7/2/9 syöttöä) lisäksi Renaldo Major (14/5) pelasi rohkeasti ja silpoi ranskalaispuolustusta ajoillaan.

 

Juho Lehtoranta (7/5) ja Juho Nenonen (7/4) raatoivat polvet ruvella taistelupalloja joukkueelleen, puolustivat antaumuksella sekä upottivat heittonsa hyvin tarkkuuksin sisään. Myös Petri Virtanen (7/1) oli totutun pirteä takakentällä.

 

Kataja jatkaa EuroChallengen alkulohkon otteluitaan ensi viikon tiistaina tanskan Aarhusissa Ville Tuomisen Bakken Bearsin vieraana.

 

– Emme ole pelanneet fantastisesti vieraissa Korisliigassa, joten toivottavasti ensi viikolla täältä Joensuusta lähtee nöyriä miehiä Tanskaan hakemaan toista voittoa. Fokus pitää koko ajan olla seuraavassa pelissä ja hetkessä, Toijala latasi.

 

Kataja Basket – Cholet Basket 76–70 (24–19, 46–28, 65–51), EuroChallengen alkusarjaa, Joensuu 5.11.2013


Kataja:
Mike Morrison 22/6/3 blokkia, Renaldo Major 14/5, Juho Lehtoranta 7/5, Juho Nenonen 7/4, Teemu Rannikko 7/2/9 syöttöä, Petri Virtanen 7/1, Antti Kanervo 6/1, Sami Lehtoranta 4/2, Brian Greene 2/2, Jesse Niemi 0/0, Kalle Naapi.

Cholet: Terrell Stoglin 17/2/5 syöttöä, Claude Marquis 14/4, Rudy Jomby 11/7, John Cox 9/0/6 syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia