Kataja, Honka ja Pyrintö kohti välieriä

20.4.2009 Joensuun Kataja, Espoon Honka ja Tampereen Pyrintö etenivät yhden voiton päähän Korisliigan välieristä otettuaan maanantaina selvillä eroilla toiset voittonsa puolivälierissä. Runkosarjan ykkönen Joensuun Kataja haki voiton Helsingistä, missä ToPo kaatui reilusti 64-96 (32-45) -tuloksella.

ToPo aloitti pirteästi vietyään alkuminuutit 11-0, mutta Kataja kuittasi seuraavat minuutit 12-0.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen johto pysyi Katajalla. ToPo rimpuili vielä kolmannen jakson lopulla kuuden pisteen päässä, mutta Kataja karkasi päätösjakson alkupuolella ratkaisevasti 20 pisteen johtoon.

Kataja pohjusti voittonsa kolmoskaaren takaa, josta se tulitti 15 koria. Katajan takamiehet kunnostautuivat, kun Larry Blair heitti 22 ja Petri Virtanen 17 pistettä.

ToPosta pääsivät yli kymmenen pisteen vain James Allen 19:llä ja Jean Francois 14 pisteellä.

Honka ylivoimainen Kotkassakin

Honka kukisti viime viikolla kotonaan ensimmäisessä kohtaamisessa KTP:n 26 pisteellä. Ero ei juuri pienentynyt Kotkassa, josta Honka haki voiton 64-89 (38-48) -numeroin.

Peli pysyi tasaisena 34-34 -tilanteeseen asti, josta Honka nykäisi kymmenen pisteen taukojohdon. Peli ratkesi kolmannella jaksolla, jolloin vierasjohto kasvoi lopulliseen 25 pisteen eroon.

- Pelasimme fiksusti hyökkäyksessä. Nautin todella joukkueeni esityksestä erityisesti toisella puoliskolla, kertoi Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic.

Hyvänä kaukoheittojoukkueena aiemmin tunnettu KTP osui nyt kotikoreihinsa huonosti, kun 16:sta kolmen pisteen heitosta vain kolme tuotti korin. Honka sen sijaan upotti 13:sta kaukoheitostaan kymmenen peräti 77 prosentin tarkkuudella.

Jukka Matinen heitti kaikki viisi kolmostaan koriin ja teki yhteensä 22 pistettä. Ben Perkins merkkautti 20 pistettä. Hongalta puuttui kuumeinen Kimmo Muurinen.

KTP:n tehokkaimpia olivat Durell Vinson 22:llä ja Robert Owens 16 pisteellä.

Williams keräsi tripla-tuplan

Pyrintö otti 14. peräkkäisen voittonsa riepoteltuaan Kouvoja Tampereella lukemin 84-56 (44-30).

Pyrintö kasvatti johtoaan tasaisesti. Kouvojen voiton toiveet haihtuivat viimeistään kolmannen jakson aikana, kun Pyrintö karkasi parinkymmenen pisteen päähän.

Pyrintö oli ylivoimainen korin tuntumassa, josta se pääsi osin nopeilla hyökkäyksillään nostelemaan 34 pistettä Kouvoja enemmän.

Damon Williams rakensi kotivoittoa harvinaisella tripla-tuplalla kerättyään 18 pistettä, 16 levypalloa ja 11 koriin johtanutta syöttöä. 19 pistettä heittäneet Antti Nikkilä ja Kenneth Lowe olivat Pyrinnön parhaita pistemiehiä.

Kouvoista pääsivät yli kymmenen pisteen vain takamiehet Brian Swift 18:lla ja Roope Suonio 13 pisteellä.

Vain Korihait tasoitti voitot

Voitot tasoittuivat vain Uudenkaupungin Korihaiden ja Namika Lahden otteluparissa, kun Korihait kuittasi lahtelaisten lauantaisen kotivoiton nyt 87-77 (42-34) -voitollaan.

Namika Lahti hankkiutui alussa jo 12 pisteen johtoon, mutta toisella neljänneksellä Korihait nousi ohi eikä luopunut enää johdostaan. Namika Lahti ei päässyt viimeisen viiden minuutin aikana seitsemää pistettä lähemmäs.

Korihaiden Josh Gonner heitti kierroksen huippupisteet 31. Jussi Kumpulainen haali 17 pistettä ja 12 levypalloa.

Namikan korinteko keskittyi Ray Nixonin (27) ja Jason Conleyn (18) varaan.

Puolivälierien kolmannet ottelut pelataan keskiviikkona.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.