Kataja ja LrNMKY ratkaisevat Pantteri-patsaan kohtalon

14.4.2006 Runkosarjan voittaja Joensuun Kataja ja hallitseva mestari Lappeenrannan NMKY kohtaavat toisensa ensi viikon lauantaina käynnistyvissä korisliigan SM-finaaleissa.

Pohjois-Karjalassa Pantteri-patsaan metsästyksen käynnistävä finaalipari muotoutui välierien neljännellä kierroksella, kun Kataja kukisti Namika Lahden vieraissa numeroin 104-90 (48-29) ja LrNMKY puolestaan Espoon Hongan kotonaan 95-82 (47-37).

Honka ja Lahti kohtaavat toisensa kaksiosaisissa pronssiotteluissa, joissa yhteistulos ratkaisee himmeimpien mitalien kohtalon. Pelit käynnistyvät tiistaina Lahdessa.

Itäsuomalaisten joukkueiden välillä pelattavissa SM-finaaleissa mestaruus ratkeaa kolmella voitolla.

Ensimmäistä mestaruuttaan jahtaava Kataja tuli Lahden ratkaisuotteluun kovalla sykkeellä ja siirtyi tauolle jo 19 pisteen johdossa. Kotijoukkue hivuttautui toisella puoliajalla kuitenkin koko ajan lähemmäs, mutta rutistus ei riittänyt.

Tilanne oli viisi minuuttia ennen loppua Katajalle enää 80-73. Kentän hahmo oli jälleen Katajan Petri Virtanen, joka teki 36 minuutissa 28 pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Virtanen upotti viidestä kolmen pisteen heitostaan neljä.

Virtanen sai hienoa tukea Alex Wesbyltä (27/14), Sami Lehtorannalta ja Katajan toiselta kovalta levypallomieheltä Clifton Jonesilta (12/15). Kataja voitti ottelun levypallot selkeästi 52-36.

Lahdesta joensuulaisten levypallovoimaan pystyi vastaamaan oikeastaan vain Jonathan Jones. Jones heitti 14 pistettä ja noukki 16 irtopalloa. Namika Lahden muut tehomiehet olivat Michael Kuebler (22/2), Ville Mäkäläinen (18/4) ja Teemu laine 12/3.

- Pysyimme taktiikassamme, hallitsimme korinalustoja ja saimme heti alussa Lahden kovimmat heittäjät kuriin, kiitteli Katajan valmentaja Timo Heinonen omiaan.

Heinonen sanoo odottavansa jo vesi kielellä finaaleja Lappeenrantaa vastaan.
- Asetelma on hyvä ja samalla erittäin mielenkiintoinen. Huilaamme nyt pari päivää ja aloitamme sen jälkeen tuorein voimin valmistautumisen kauden tärkeimpiin otteluihin.

Lahden valmentaja Lars Ekstöm myönsi, että hänen joukkueellaan oli suuria vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla.
- Joidenkin pelaajien käynnistämisessä oli vaikeuksia ja muutamat heistä eivät käynnistyneet koko ottelun kuluessa. Se on tietenkin valmentajan tehtävä, jossa tällä kertaa epäonnistuin.

Ekström oli pettymyksen hetkelläkin kuitenkin iloinen omiensa taistelusta.
- Tappelimme toisella puoliajalla urhoollisesti, mutta se ei tällä kertaa aivan riittänyt.

Namika Lahti kokoontuu seuraavan kerran yhteen maanantaina.
- Tiistaina pelataan ensimmäinen pronssiottelu Lahdessa ja toivottavasti  se jälkimmäinen jo torstaina Espoossa. Sitä parempi, mitä nopeammin saamme nuo ottelut pelattua.
 
1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

16.10.2020 17:00 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkuelajien yhteinen tahtotila: pelien jatkuttava – turvallisesti ja vastuullisesti

Joukkuelajien yhteisenä tavoitteena on taata jatko turvalliselle harrastamiselle ja sarjatoiminnalle, mutta siihen tarvitaan koko urheiluyhteisön yhteistyötä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

31.8.2017 EM-kilpailut

EM-kotikisat levittäytyvät ympäri Suomen paikallisten Sudenpesien avulla

EM-kisojen korishuuma näkyy Helsinki Arenan lisäksi Helsingin Fanzonella sekä ympäri Suomen paikallisissa Sudenpesissä.

28.8.2017 14:00 EM-kilpailut

Helsinki koripallon EM-kisaviikkoon tasavallan presidentin suojeluksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut torstaina Helsingissä käynnistyvien koripallon EM-kisojen suojelijaksi.

Näytä lisää vastaavia