Kataja ja Vilpas tarjosivat Joensuussa huiman kahden jatkoajan trillerin – Rannikko jakoi 18 syöttöä

16.1.2019 20:59 Korihait ja Kouvot ottivat kotiparketeillaan niukat voitot.

Teemu Rannikko syötti Joensuussa Vilppaan seuraennätyksen, 18 koriin johtanutta. Kuva: Ville Vuorinen

Joensuun Kataja Basket ja Salon Vilpas tarjosivat keskiviikkoiltana jännittävän ja hyökkäysvoimaisen kamppailun, jonka sarjajohtaja Vilpas vei lopulta nimiinsä kahden jatkoajan jälkeen lukemin 121–128, 115–115, 104–104 (50–53).

Ottelun hahmo oli entisessä kotisalissaan operoinut Teemu Rannikko, joka tarjoili peräti 18 koriin johtanutta syöttöä. Rannikon syöttölukema on samalla Vilppaan uusi seuraennätys.

Muutoinkaan ottelusta ei onnistujia puuttunut. Molemmat joukkueet onnistuivat kaaren takaa 16 kertaa.

– Peli olisi hyvin voinut kääntyä Katajan eduksi. Nousimme mukaan sellaisesta kuopasta, josta ei yleensä enää nousta. Vuodet valmentajana ovat opettaneet, että niin kauan kuin kellossa on aikaa ja ero on kurottavissa, on mahdollisuus voittaa. Tämä lienee kauden hienoin peli tähän mennessä, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo iloitsi.

Tasaisen ja vaiheikkaan ensimmäisen puoliajan vei nimiinsä niukasti Vilpas. Toisella puoliajalla johtoasema vaihtui taajaan, joskin Kataja oli useamin askeleen edellä.

Varsinaisen peliajan lopulla näytti jo vahvasti siltä, että Joensuussa nähdään kotijoukkueen juhlat. Seitsemän sekuntia ennen loppua Ilari Seppälä kuitenkin epäonnistui vapaaheitossaan ja hetkeä myöhemmin Seppälä rikkoi Antonio Ballardia kolmen pisteen yrityksessä pelikellon näyttäessä alle sekuntia.

Ballardin käsi ei tärissyt, vaan mies heitti kaikki kolme vapaaheittoaan sisään ja nosti Vilppaan vielä jatkoajalle.

Ensimmäinen jatkoaika ei joukkueiden välillä eroa tuonut. Toisella jatkoajalla Vilpas otti heti komennon ja karkasi väsyneeltä Katajalta vierasvoittoon.

– Tuntuu pahalta tietenkin hävitä tällä tavalla. Siinä tapahtui taas kaikenlaista viimeisillä sekunneilla. Täytynee kiduttaa itseään ja katsoa peli videolta vielä illalla. Kaikesta huolimatta tämä oli hyvä koripallo-ottelu, Katajan käskyttäjä Juha Sten pallotteli.

– Me teimme hyviä asioita, vaikka emme saaneetkaan Vilppaalta kaikkea pois. Sitten väsyimme ja menetimme hieman uskoamme. Lopussa meiltä yksinkertaisesti loppui paukut.

Katajan vikkelä takapelaaja Vincent Simpson oli hurjassa iskussa. Simpson tulitti peräti 43 pistettä ja kymmenen onnistunutta kolmosta. Myös Daniel Mullings (27/11) teki enemmän kuin oman osuutensa Katajan tehoista.

Rannikon lisäksi Vilppaan onnistujia olivat Jamie Skeen (25/10), Brandon Taylor (31/9) ja Ballard (19/9).

Vilppaan voitto jatkoi joukkueiden kauden kohtaamisten tarinaa: jokainen kolmesta ottelusta on päättynyt vierasvoittoon. Vilpas on voittanut Joensuussa kahdesti, Kataja Salossa kerran.

Ottelutilasto

Kouvot nosti tasoaan ja nousi Seagullsin ohi

Kouvolan Kouvot käänsi lopulta vaikeudet kotivoitoksi, kun Helsinki Seagulls vieraili Jatke Areenalla. Kouvot oli ensimmäisellä puoliajalla tappiolla jo 14 pisteellä, mutta tasainen kiri huipentui voittoon 89–86 (43–45).

Ensimmäisellä puoliajalla Kouvot ei saanut otetta Seagullsin sisäpelaajiin Tuukka Kottiin ja Chris Ortiziin, jotka molemmat tehoilivat 14 pistettä. Karkumatkalle lähtenyt Seagulls kuitenkin hiljalleen menetti asemiaan, kun Kouvot sai parannettua suoritustasoaan molemmissa päissä kenttää.

Kouvot voitti kolmannen neljänneksen 25–13. Sen turvin kotijoukkue piti Seagullsin päätösjaksolla takanaan, vaikka helsinkiläiset vielä kirivät vahvasti aivan Kouvojen kannoille.

Kouvoilta neljä pelaajaa oli ylitse muiden. Brian Asbury (24/7/5s), Ville Kaunisto (19/13), Tuomas Hirvonen (16/2/9s) ja David Gonzalvez vastasivat kymmentä pistettä lukuun ottamatta kaikista kotijoukkueen pisteistä.

Seagullsin tehot nojasivat vahvasti puolestaan kolmeen pelaajaan. Kotti (23/11), Juwan Staten (25/1/5s) ja Ortiz (21/7) kantoivat vastuuta vierasjoukkueen hyökkäämisestä.

Kouvoille voitto oli kauden kymmenes 20 ottelusta. Seagullsilla on kasassa yksi voitto vähemmän yhtä monesta ottelusta.

Korihait voitti Kobrat pisteellä

Uudessakaupungissa Korihait isännöi Lapuan Kobria tärkeässä pudotuspeliviivan alapuolen kamppailussa. Korihait oli tälläkin kertaa vahvempi koriluvuin 79–78 (36–40).

Kobrat pelasi ensimmäisen neljänneksen erinomaisesti. Ainoastaan Korihaiden Brandon Conley tuotti vierasjoukkueen puolustukselle päänvaivaa. Conleyn 11 pisteen turvin Korihait pääsi toiselle jaksolle kahdeksan pisteen takamatkalta, 14–22.

Toisella jaksolla Korihaiden paikkapuolustus tylsytti Kobrien hyökkäämisestä parhaan terän. Puoliaikatauolle lapualaisten johtoasema puolittui neljään pisteeseen.

Jälkimmäisellä puoliajalla Korihait nousi johtoasemaan parantuneen kaukoheittopelinsä ansiosta. Ottelun loppua kohti Korihait oli lähes jatkuvasti pienellä etumatkalla.

Viimeisten minuuttien aikana Kobrat nousi muutamaan otteseen pitkästä aikaa johtoon. Viimeisen kerran Kobrat johti vain 25 sekuntia ennen päätössummeria Khalil Smallin ajolla.

Smallin korin jälkeen Jaron Hopkins hölmöili hyökkäyspäässä itselleen nopean viidennen virheen ja Marius Van Andringa pääsi ilmaiseksi vapaaheittoviivalle. Van Andringan onnistuneet vapaaheitot riittivät lopulta pisteen voittoon, kun Larry Andresonin viimeinen heitto ei onnistunut.

Kobrille jää Andersonin heiton lisäksi runsaasti jossiteltavaa, sillä vierasjoukkueen vapaaheittotyöskentely ontui: 19/31.

Korihaiden tehokkaimmat olivat Conley (18/8) ja Mario Edwards (16/3/4s). Kobrilta parhaat olivat jälleen Small (22/9/4s) ja Anderson (20/9/7s). Myös entisessä kotisalissaan pelannut Panu Peltokangas (9/6) nousi lapualaisista esiin.

Korihait katkaisi voitollaan neljän ottelun tappioputkensa. Kobrille tappio oli vieraskentällä jo seitsemäs peräkkäinen.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.