Kataja katkaisi Karhun kotiotteluiden voittoputken, Seagulls kaatoi BC Nokian kotonaan

13.2.2016 Kauhajoen Karhun 13:n kotiottelun voittoputki tuli päätökseensä Korisliigan lauantain kierroksella, kun sarjakärki Joensuun Kataja haki sarjapisteet Kauhajoelta lukemin 99-80 (36-40). Helsingissä Seagulls otti kotivoiton BC Nokiasta tiukkojen vaiheiden jälkeen numeroin 70-65 (38-32).

Teemu Rannikko oli taikurimaisella pelipäällä, kun Kataja katkaisi Kauhajoen Karhun kotivoittojen putken.

Jason Conley oli Seagullsin parhaimmistoa kun Seagulls otti tärkeän kotivoiton BC Nokiasta. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Kauhajoen Karhun kotiotteluiden voittoputki kesti kolmentoista ottelun verran, mutta kotiottelussa numero 14 Joensuun Kataja osoittautui kuuden pelaajan rotaatiolla loukkaantumisten vuoksi pelannutta Karhua vahvemmaksi. Voittolukemat kirjattiin joensuulaisille lopulta numeroin 99-80 (36-40).

Karhu johti ottelua vielä päätösjaksolle lähdettäessä, mutta isot minuutit ja Katajan vahva pelaaminen käänsivät ottelun pallonhallinta toisensa jälkeen vierailijoiden suuntaan. Päätösjakson kuudennelta minuutilta Katajan taikurimainen takamies Teemu Rannikko tulitti henkilökohtaisen 12-0 –pisteputken vierailijoille, eikä Karhu pystynyt enää palaamaan voittotaisteluun 15:n pisteen takamatkalta.

Karhu kaunisteli vielä loppunumeroita nuoren takamiehen Johannes Lasaroffin kolmosten johdolla. Loppulukemiksi Kauhajoen liikuntahallin tulostaululle jäivät Katajan 99-80 –voittonumerot.

- 35-36 minuuttia loistava suoritus. Kataja meni kuuden pisteen johtoon, mutta tarjosi meille vielä mahdollisuutta. Pari huonoa puolustusta ratkaisuvaiheessa ja väsykin alkoi tulla isojen minuuttien takia, kertasi Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen.

- Missään nimessä joukkueiden ero ei tänään ollut 20 pistettä, mutta ero pääsi lopussa retkahtamaan.

Vierailija Katajan riveistä kovinta jälkeä teki Rannikko, joka pussitti 31 pistettä ja jakoi 10 koriin johtanutta syöttöä. Laituri Lamayn Wilson heitti 24 pistettä ja keräsi 6 levypalloa ja Trevis Simpson heitti joensuulaisille 21 pistettä.

Karhun kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat koko ottelun urakoinut, tupla-tuplan toimittanut laituri Lawrence Kinnard (21/13/7 syöttöä), 22 pistettä pussittanut sentteri Lance Williams sekä 14 pistettä ja 9 levypalloa nimiinsä kirjauttanut sisäpelaaja Timothy Troutman.

Ottelutilastot: Karhu - Kataja

Seagulls kotivoittoon BC Nokiasta

Helsinki Seagulls paranteli asemiaan sarjataulukossa voittamalla kahdeksantena majailevan BC Nokian kotiparketillaan lukemin 70-65 (38-32). Voitolla Seagulls nousi samaan voittomäärään viidentenä olevan Pyrinnön kanssa ja kahden voiton karkumatkalle seitsemättä sijaa hallussaan pitävästä Vilppaasta.

Lauantain kamppailussa molemmat joukkueet etsivät parasta teräänsä avausjakson ajan, mutta toisella jaksolla isännät tiivistivät puolustustaan ja kävivät parhaimmillaan jo 11:n pisteen karkumatkalla. BC Nokia löysi lääkkeet Seagullsin hyökkäysten hidastamiseen, mutta puoliajan isolle tauolle lähdettiin silti Seagullsin kuuden pisteen johtoasemassa.

Ottelun toinen puoliaika kulki isäntien hallinnassa, BC Nokian kuitenkin pysytellessä iskuetäisyyden päässä. Parhaimmillaan Seagulls kävi 11:n pisteen johtoasemassa kolmannen jakson lopussa, mutta vierailijat taistelivat tiensä jälleen voittotaisteluun mukaan. Joni Harjulan kolmosella BC Nokia nousi neljän, ja kaksi minuuttia ennen päätössummeria Daniel Baileyn lay-upilla jo kolmen pisteen päähän isännistä.

Seagullsin puolustus pysyi riittävän tiiviinä ottelun loppuhetkien aikana, eikä BC Nokia onnistunut uhkaamaan isäntien voittoa enää päätösminuutin aikana. Loppulukemiksi Töölön Kisahallin tulostaululle jäivät komeilemaan Seagullsin 70-65 –voittonumerot.

Seagullsin riveistä parasta osaamistaan esittelivät lauantaina 17 pistettä ja 7 levypalloa kirjauttanut sentteri Terrence Watson, 16 pistettä heittänyt Carl Lindbom sekä 14 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä toimittanut laituri Jason Conley.

BC Nokian parhaimmistoon lauantain kamppailussa lukeutuivat 20 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa repinyt sentteri Dragan Labovic, 10 pistettä pussittanut sentteri David Kravish, sekä vaikeasti pideltävä takamies Luis Flores (18/6/3 syöttöä).

Ottelutilastot: Seagulls - BC Nokia

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.