Kataja nousi Korisliigan kakkoseksi

5.3.2011 21:25 Joensuun Kataja vahvisti asemiaan kamppailussa Korisliigan runkosarjan kakkossijasta. Kataja palasi sarjataulukossa kakkossijalle voitettuaan Kouvolassa Kouvot 78-66 (47-41). Kataja kamppailee kakkossijasta KTP:n kanssa, joka on joensuulaisten kanssa tasapisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kataja kohtaa seuraavassa pelissään juuri KTP:n Joensuussa.

Jared Newson ja Kataja runttasivat voiton Kouvoista.

Jeremiah Wood ja Karhu väänsivät sarjapisteet Vilppaalta.

Korihait ja Lawrence Wright eivät antaneet Tarmon yllättää.

Roope Suonio oli elementissään, kun Lahti löi Lappeenrannan. Kuvat: Francois Perthuis.

Kuudesta viime pelistään vain yhden voittanut Kouvot antoi Katajalle tasapäisen vastuksen kolmannen jakson alkuun, jonka jälkeen vieraat karkasivat parhaimmillaan 18 pisteen johtoon.

- Pystyimme pitämään Kouvot pienissä pisteissä ja onnistuimme etenkin ulkopelaajien puolustuksessa. Tämä oli meille raskas kolmen pelin viikko eivätkä meidänkään energiamme olleet kovin korkealla, huomautti Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Jared Newson heitti Katajalle 17 pistettä ja Jason Conley 15.

Vain seitsemän pelaajaa kokoonpanoonsa saaneesta Kouvoista Josh Gonner teki 18 ja Ville Kaunisto 16 pistettä.

Vilpas ahdisteli Karhua

Salon Vilpas antoi Kauhajoella Karhulle odotettua tiukemman vastuksen. Karhu onnistui kääntämään pelin 90-88 (45-41) -voitokseen.

Karhu nousi toisella jaksolla jo 14 pisteen johtoon, mutta Vilpas pääsi voittokamppailuun ja johtoonkin kolmannella jaksolla. Puoli minuuttia ennen loppua Karhu johti jo 89-81, kun Vilppaan viimeinen kiri toi sen vielä kahden pisteen päähän.

Jeremiah Wood oli Karhun tehokkain 21 pisteellä. Steffan Johnson heitti 19 pistettä.

Vilppaasta Nicchaeus Doaks rohmusi 26 pistettä ja 19 levypalloa. Roope Ahonen heitti 19 pistettä.

Tarmo piinasi Korihaita

Sarjan viimeisenä oleva Porvoon Tarmo kiusasi kotipelissään Uudenkaupungin Korihaita. Neljäntenä oleva Korihait käänsi toisella puoliskolla pelin voitokseen 106-89 (44-49).

Tarmo johti viimeisen kerran kolmannen jakson puolivälissä. Jakson lopulla vierasjohto kasvoi jo yli kymmenen pisteen.

Lawrence Wright teki voittajille 23 ja Nigel Moore sekä James Reaves 18 pistettä.

Tarmosta Jonathan Heard heitti peräti 30 pistettä ja Jerrah Young 21.

Lahtelaisille voitto kaimaseurasta

Namika Lahti ylläpiti toiveitaan nousta viimeiselle pudotuspelipaikalle, kun se voitti kotonaan lappeenrantalaisen kaimaseuransa 100-92 (47-37).

Namika Lahti hallitsi peliä alusta asti, mutta putoamiskarsintaan valmistautuva LrNMKY roikkui läpi pelin noin kymmenen pisteen tuntumassa ja vielä viimeiselläkin minuutilla vain kuuden pisteen päässä.

Antony Vereen kunnostautui kotijoukkueen tehomiehenä komealla 32 pisteen saaliilla. Roope Suonio heitti 13 pistettä ja merkkautti peräti 15 syöttöä.

LrNMKY:stä Malik Moore heitti 20 ja James Lewis 19 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.