Kataja voitti kevään finaaliuusinnan

8.10.2014 Joensuun Kataja otti keskiviikkona Korisliiga-kauden ensimmäisessä kotipelissään arvokkaan voiton, kun se kukisti viime kevään finaalivastustajansa ja hallitsevan mestarin Tampereen Pyrinnön 92-76 (56-44).

"Taikuri" Teemu Rannikko veti hihastaan 12 syöttöä Katajalle.

KTP:n LaMonte Ulmer viihdytti Kymenlaaksoa tekemällä 30 pistettä. Kuvat: Kai Kilappa.


Pyrintö johti vain ensi minuuteilla, jonka jälkeen Kataja otti ohjat. Ratkaiseva ero syntyi päätösjakson puolivälissä, jolloin Kataja vei neliminuuttisen 13-0.

 

- Meillä oli tuossa vaiheessa kentällä viisikko, joka pystyi pitämään puolustuksen kasassa. Ylsimme kokonaisuutenakin tasapainoiseen peliin, jossa monen pelaajan panos ilahdutti. Teemu Rannikko antoi 12 korisyöttöä ja iso miehemme Tom Knight onnistui myös hyvin, kehui Katajan valmentaja Pekka Salminen.

 

Robert Arnold heitti Katajalle 25 pistettä ja Knight 22. Damon Williams teki Pyrinnölle 20 pistettä ja Asenso Ampin 18. Pyrinnön tuorein ulkomaanapu Kevin Parrom aloitti viiden pisteen teholla.

 


KTP vei Kymenlaakson derbyn

 

Kouvot ei pysynyt Kymenlaakson paikallispelissä loppuun asti KTP:n kyydissä. Voitto jäi Kotkaan lukemin 90-77 (45-38).

 

Peli pysyi tasaisena kolmannen jakson lopulle, jolloin KTP karkasi ratkaisevasti 18 pisteen johtoon.

 

- Viimeinen vuorokausi on ollut henkistä vuoristorataa. Puhuimme kahdesta asiasta. Levypalloista, sillä vastassa oli sarjan paras levypallojoukkue, sekä pelin temmon kontroilloimisessa. Onnistuimme näissä asioissa hyvin, KTP-luotsi Anton Mirolybov kommentoi.

 

KTP:n yhdysvaltalaiskaksikko oli vedossa, kun Lamonte Ulmer rohmusi 30 ja Brandon Jefferson 27 pistettä.

Kouvoista lähimmäksi pääsi Jason Conley 22 pisteellä.

 

 

Karhu hotkaisi Vilppaan
 

Salon Vilpas antoi Kauhajoella hyvän vastuksen sarjaa johtavalle Karhulle, joka voitti lopulta 91-78 (38-32).

 

Karhu johti peliä alkuminuuttien jälkeen koko ajan, mutta Vilpas roikkui parin korin päässä vielä päätösjakson alussa. Tuon jälkeen kotijohto pysytteli kymmenen pisteen tuntumassa.

- Alussa hyökkäys oli nihkeää, mutta en ollut huolestunut. Pääsääntöisesti puolustimme hyvin, mutta pari nukahdusta tuli, joista Salo sitten rokotti, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi.

 

Karhun tehotrio Antti Kanervo, Jermont Horton, Gregory Mangano heitti 17 pistettä mieheen.
 

Vilppaasta samaan tehoon ylsi William Walker 18 pisteellä.

 

 
17.9.2024 19:39 Mestarien liiga

BC Nokia taipui niukasti Mestarien liigan karsinnassa

Hallitseva Suomen mestari joutui takaa-ajaksi Bulgarian mestaria BC Rilski Sportistia vastaan. Loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi ja bulgarialaiset etenivät jatkoon 71–64-voitolla.

17.9.2024 08:06 Susijengi

Juho Nenosen pelaajaura päätökseen

Viimeisen kymmenen vuoden ajan Salon Vilpasta Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 37, lyö pelitossut naulaan. Nenonen ilmoitti päätöksestään tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa. Nenosen uran kruunut olivat kolme Suomen mestaruutta, kaksi cupin mestaruutta, kausi Argentiinassa sekä vuodet Susijengin kanssa.

12.9.2024 10:35 Korisliiga

BC Nokia nappasi Antti Kanervon riveihinsä

Mestarien liigan karsintoihin ja tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva hallitseva Suomen mestari BC Nokia on solminut sopimuksen Antti Kanervon, 35, kanssa.

11.9.2024 16:27 Suomalaiset ulkomailla

Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

10.9.2024 10:00 Korisliiga

Millpoint jatkaa Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppanina

Suomen Koripalloliitto ja mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttava Millpoint ovat solmineet jatkosopimuksen.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

15.8.2024 14:11 Korisliiga

Samu Adler siirtyy HBA:sta Vilppaan Korisliiga-joukkueeseen

Salon Vilppaan Korisliiga-miehistö saa vielä yhden lisäpalasen, kun elokuussa 17 vuotta täyttänyt Samu Adler siirtyy Vilppaan riveihin kahden vuoden sopimuksella. Tapiolan Hongan 196-senttinen kasvatti kuului tämän kesän Tampereen EM-kisoissa Suomen U18-ikäluokan kärkinimiin.

Näytä lisää vastaavia