Katajalla EuroChallengessa tuttu tilanne: vain voitto kelpaa

18.2.2013 Kauden 2012/13 EuroChallengea on jatkolohkojen osalta jäljellä enää kaksi kierrosta. Joensuun Kataja on valahtanut loistavan alun jälkeen kolmen perättäisen vierastappion myötä oman lohkonsa pohjalle. Unelma paikasta kahdeksan parhaan joukossa elää kuitenkin edelleen, ja jotta tavoite pysyisi realistisena, tulee Gaz Metan Mediaksen kaatua tiistaina Joensuussa yli kahdella pisteellä.

Petri Virtasen tähdittämä Kataja janoaa kotivoittoa tiistaina.

Vastaansa Kataja saa Gaz Metan Mediasin, joka voitti Romaniassa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Kyle Shilohin (kuvassa) viime hetkien korilla.

Sitten Romanian-vierailun Kataja on saanut takaisin pelivahvuutensa Sami Lehtorannan. Kuvat: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma & Ville Vuorinen.

Yksinkertaisin skenaario Katajan etenemiseksi EuroChallengen kahdeksan parhaan joukkoon kuuluu niin, että romanialaisten on kaaduttava tiistaina vähintään kolmella pisteellä ja samaan aikaan Ventspilsin tulee hävitä Turkissa Karsiyakalle.

Viimeisellä kierroksella (26.2.) on Pinar Karsiyakan kaaduttava Joensuussa ja Gaz Metanin voitettava Ventspils Romaniassa. Tällä matematiikalla Kataja sijoittuisi lohkon kakkoseksi ja etenisi turkkilaisten kanssa jatkoon.

– Gaz Metan on tähän mennessä hävinnyt kotonaan yhden EuroChallenge-ottelun, Karsiyaka ei yhtään ja me yhden. Eli jos kaikki kotipelit jatkossa päättyisivät kotivoittoon, niin silloinhan tosiaan menisimme jatkoon, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala mietiskelee Katajan otteluennakossa.

– Toki tilanne voisi olla kannaltamme parempikin, mutta missään tapauksessa mahdollisuudet eivät vielä ole menneet. Olemme jo olleet tiukoissa paikoissa, ensin Aliaga Petkimiä ja myöhemmin Keravnosia vastaan. Iso kiitos niissä otteluissa tapahtuneista tilanteiden kääntymisistä eduksemme kuuluu kotiyleisöllemme.

Medias kovassa vireessä

Gaz Metan Medias on juuri nyt kovassa vireessä, minkä myös Toijala on luonnollisesti huomioinut.

– Medias on pelannut kaksi edellistä otteluaan aivan fantastisesti. He voittivat ensiksi kotimaansa liigassa kärkijoukkueisiin kuuluvan Mobitelin ja Karsiyakaa vastaan ikään kuin jatkoivat tästä. Mitään kummallisempaa joukkue ei kuitenkaan turkkilaisia vastaan tehnyt, vaan he pelasivat samalla tavalla kuin meitä vastaan, Toijala taustoittaa.

Gaz Metanin riveissä on kirjoilla peräti kahdeksan ulkomaalaispelaajaa: kolme serbiä, yksi montenegrolaisserbialainen, yksi bulgarialainen ja kolme amerikkalaista. Suomalaisyleisölle entuudestaan tuttu on takamies Kyle Shiloh (191 cm/27 v), joka on aiemmin pelannut mm. Jukka Toijalan alaisuudessa Kouvoissa.

Shiloh ratkaisi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kotivoiton viime hetkien kolmosellaan. Edelliskierroksen sensaatiomaisessa kotivoitossa Pinars Karsiyakasta Gaz Metanin korinalusjaosto Zoran Krstanovic (204/30), Aleksandar Mladenovic (207/28) ja Ivan Ivanovic (205/32) oli huikeassa vireessä. Pienemmistä miehistä heittokone Ivan Lilov (196/24) takoi 15 pistettä ja Rares Mandache (191/25) 14 pisteensä kupeeseen seitsemän syöttöä.

Katajan kokoonpanosta Jerald Fields on edelleen toipilas kolme viikkoa sitten tehdyn polvioperaation jäljiltä, eikä hän ole vielä tiistaina pelikuntoinen. Muutoin sekä Kataja että Gaz Metan Medias pelaavat näillä näkymin samoilla kokoonpanoilla kuin ensimmäisessä kohtaamisessa sillä erotuksella, että Sami Lehtoranta on kohtaamisten välillä toipunut pelikuntoiseksi.

– Olemme matkan varrella oppineet paljon ja uskon, että nyt Mediasta vastaan ”match-upit” on entistä helpompi rakentaa. Tiettyjä vaihdoksia vartioitavien suhteen tulemmekin tekemään, Toijala paljastaa.

EuroChallengea: Joensuun Kataja – CS Gaz Metan Medias Joensuun Areenalla tiistaina 19. helmikuuta klo 18:30 alkaen.

Asiat

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia