Katajalle suurvoitto Componentasta

5.10.2008 Korisliigan ennakkosuosikiksi nostettu Joensuun Kataja jatkoi sarjaa vakuuttavasti haettuaan suurvoiton Team Componentasta 59-90 (31-45) -tuloksella. Kataja vei peliä alusta asti voitettuaan jo ensimmäisen jakson 27-13.

- Menetimme johtoamme toisen jakson lopulla, mutta 11-0 -nykäys kolmannen jakson alussa ratkaisi pelin. Pohjustimme voiton hyvällä puolustuspelillä, tiivisti Katajan valmentaja Ray Ailus.

Jeremiah Wood heitti Katajalle 28 pistettä, Quinnel Brown 20 ja Ty Harrelson 19.

Ailuksella oli varaa pitää aiemmin lonkkansa loukannut maajoukkuetakamies Petri Virtanen vaihtopenkillä koko pelin. Polvi-operaatiossa kesällä käynyt Anssi Kinnaslampi palaa Katajan kokoonpanoon muutaman viikon kuluttua.

Componentasta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Frank Richards 25:llä ja Clifton Jones kymmenellä pisteellä.

KTP haki pisteet Helsingistä

Myös KTP-Basket jatkaa tappioitta, kun kotkalaiset hakivat pisteet Helsingistä ToPolta 64-68 (33-37) -tuloksella.

Tasaisessa pelissä piste-ero ei kasvanut missään vaiheessa kuutta pistettä suuremmaksi. KTP nykäisi tuon suuruisen eron kahden viimeisen minuutin aikana, kun se nousi 61-61 -tilanteesta ratkaisevasti 61-67 -johtoon.

ToPosta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain James Allen 23:llä ja Elias Kajander 17 pisteellä.

Kaikkiaan 13 vapaaheittoa tuhrineesta KTP:stä Damon Williams keräsi 16 pistettä, Darrell Waters 13 ja Nanayaw Awuah Addae 12.

Lahdessa tasainen kamppailu

Sunnuntaikierroksen tiukin voittotaisto käytiin Lahdessa, jossa Namika Lahti otti täpärän kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä 79-77 (46-46) -tuloksella.

Lahtelaiset johtivat kolmannella jaksolla jo 14 pisteellä, mutta Pyrintö kiri toiseksi viimeisellä minuutilla tasatilanteeseen 75-75. Teemu Laine ja Ville Vesala heittivät lopussa kotijoukkueelle voittokorit.

Namikan tehokkaimpia olivat Sami Pekkola 20:llä ja Vesala sekä Bilal Abdullah 13 pisteellä.

Kurtis Rice teki Pyrinnölle 21 ja Kevin Smith 19 pistettä.

FoKoPon yllätys taittui

Kouvot avasi voittotilinsä kotiottelussaan FoKoPoa vastaan 93-59 (35-37) -tuloksella.

FoKoPo elätteli yllätystä johdettuaan vielä puoliajalla, mutta kolmannella jaksolla Kouvot meni menojaan 26-9 -jaksovoitolla. Kun Kouvot voitti päätösjaksonkin 32-13, kasvoi kotivoitto lopulta kierroksen suurimmaksi 34 pisteeseen.

Ronny LeMelle mätti Kouvoille 24 pistettä ja Calvin Walls 16. Uusi pelinrakentaja Brian Swift aloitti 13 pisteen teholla.

FoKoPosta pääsivät yli kahdeksan pisteen vain Ray Cunningham ja Latece Williams 12 pisteillä.

Korihait ylivoimainen

Uudenkaupungin Korihait oli ylivoimainen Porvoon Tarmoa vastaan 89-67 (47-31) -kotivoitolla.

Korihait karkasi ja ratkaisi pelin jo ensimmäisellä jaksolla voitettuaan sen peräti 29-11.

Alain Laroche teki voittajille 20 pistettä, Jussi Kumpulainen 16 ja Dale Lamberth 13.

Tarmon tehokkaimpia olivat Esa Mäki-Tulokas 16:lla ja Mikael Holme 11 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.