Katajan ryhtiliike riitti voittoon Loimaalla

22.3.2016 Runkosarjan voittava Joensuun Kataja haki sarjapisteet Loimaalta tiistai-illan ainoassa Korisliigan kamppailussa. Ilman Teemu Rannikkoa ja sentteri Tony Easleyta pelanneet joensuulaiset olivat avauspuolikkaan ajan vaikeuksissa Bisonsin kanssa, mutta toisen puoliajan ryhtiliikkeen ansiosta Kataja nousi lopulta turvalliseen 89-76 (33-45) –vierasvoittoon.

Lamayn Wilson oli Katajan pisteykkönen vierasvoitossa Loimaan Bisonsia vastaan. Kuva: Erkki Hautaviita

Loimaan Bisons kärsi tiistaina jo kuudennen peräkkäisen tappion, kun runkosarjavoittonsa hyvissä ajoin varmistanut Joensuun Kataja haki Loimaalta 89-76 (33-45) -voiton. Ilman Teemu Rannikkoa ja sentteri Tony Easleyta pelannut Kataja oli avauspuolikkaalla ajoittain selkeissä ongelmissa biisonilauman kanssa, mutta lopulta hallitsevan mestarin rutiini riitti kiriin ja ainakin tulostaululla turvalliseen vierasvoittoon.

Kamppailun avauspuolikas kulki todellakin ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen selvästi kotijoukkueen hallinnassa. Tasan menneen avausneljänneksen jälkeen Bisons nosti intensiteettitasoaan puolustuspäässä ja sai hieman hermoilleet sekä huolimattomasti ottelusuunnitelmaansa toteuttaneet joensuulaiset isoihin ongelmiin. Puoliajalle isännät lähtivät vahvan toisen jaksonsa ansiosta 12 pisteen johtoasemassa.

Taukojohto ei Bisonsia kuitenkaan pitkälle lopulta kantanut. Ronnie Clark vei toisen puoliajan neljännen peliminuutin päätteeksi Bisonsin vielä yhdeksän pisteen johtoon, mutta kolmannen jakson viimeiset kuusi minuuttia kulkivat käytännössä täysin Katajan hallinnassa.

Laituri Lamayn Wilsonin johdattamana Kataja tykitti jakson lopun nimiinsä numeroin 20-4, eikä kotijoukkue toipunut enää tuosta pyörityksestä siinä määrin, että olisi saanut kammettua itsensä ottelussa takaisin kuskin paikalle. Loppunumeroiksi vauhdikkaan päätösjakson päätteeksi kirjattiin Katajan 89-76 –voittolukemat.

- Ei kannata ajaa tuhatta kilometriä ja tulla tänne pelleilemään. Sen vuoksi valmennus kävi ylikierroksilla, mutta onneksi heitimme kolmannella jaksolla tosi hyvin, totesi Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Katajan riveistä kovinta jälkeä teki kokenut Lamayn Wilson joka pyssytti 33 pistettä, kahmi 4 levypalloa ja jakoi 3 koriin johtanutta syöttöä. Wilsonia tuki onnistuneesti levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt laiturikollega Thomas Scrubb (24/9/4 syöttöä).

Bisonsin sentteri Tuukka Kotti teki kaikkensa kantaakseen joukkueensa voittoon asti. Tilastorivikseen 28 pistettä, 15 levypalloa, 5 koriin johtanutta syöttöä ja 2 riistoa sekä torjuntaa kirjauttanut Kotti oli kentän näkyvin hahmo läpi ottelun. Ronnie Clark tarjosi Susijengi-sentterille tulitukea 15 pisteen ja 9 levypallon muodossa.

Tappiosta huolimatta Bisons varmistaa pudotuspelien kotietunsa, jos se voittaa lauantain päätöskierroksella Lapuan Korikobrat, eikä Pyrintö voita molempia jäljellä olevia otteluitaan. Puolivälierien vastustajat ovat molemmille joukkueille vielä arvoituksia.

Ottelutilastot: Bisons - Kataja

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.