Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

9.4.2021 20:56 Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

Okko Järven kipparoima Kauhajoki tavoittelee kolmatta perättäistä mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan välieräsarjoista toinen sai päätöksensä tänään, kun Kauhajoki lähetti Tampereen Pyrinnön suorinta tietä pronssiotteluun. Kotikentällään pelannut Pyrintö taipui sarjan viidennessä ottelussa 84–87.

Ottelun kulku oli varsin ailahteleva, sillä vieraat nappasivat heti alussa voimakkaan johtoaseman. Loppua kohden Pyrintö kuitenkin lähti nousemaan, ja viimeisistä minuuteista saatiinkin ennakoimaton trilleri. Isännät saivat viimeisessä hyökkäyksessään vielä tilaisuuden tasoittaa, mutta kolmosyritykset kolisivat rautoihin ja Kauhajoki otti itselleen jälleen kerran finaalipaikan. Korisliigan hallitseva kaksinkertainen mestari pääsee siis yrittämään vielä kolmatta perättäistään.

Pyrinnön paras pistemies oli ottelussa oli Shaquille Thomas, joka tulitti kaaren takaa peräti 13 yritystä – eikä turhaan, sillä niistä seitsemän upposi ja pelaajalle kertyi yhteensä 23 pistettä.

– Olimme takaa-ajajia koko pelin, mutta puoliajalla sovimme, että taistelemme loppuun asti. Onnistuimme aloittamaan kirin vähän liian myöhään. Jo kohta palataan salille, että ollaan valmiina pronssipeliin viikon päästä, Thomas totesi.

Kauhajoen riveissä vahvoja onnistumisia nähtiin Timothy TJ Holyfieldiltä, joka keräsi 25 pistettä ja 11 levypalloa, sekä Okko Järveltä, jolle merkittiin 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Ottelun alku oli vähän liiankin hyvä. Pyrinnön pistemäärä puoliajalla eli 26 oli varmaankin pienin tällä kaudella. Vaikka tiesimmekin, että Pyrintö tulee sieltä vielä, niin silti he onnistuivat. Hyvin pidimme kuitenkin lopussa homman hanskassa, kertoi Järvi.

Ottelutilastot

Seagulls ei ollut valmis paketoimaan sarjaa

Kauhajoki joutuu odottamaan tietoa finaalivastuksestaan vielä hetken, sillä Helsinki Seagulls kynsi tiensä mukaan kisaan voittamalla kotiottelunsa Salon Vilpasta vastaan 71–66. Välieräsarja kaventui illan tuloksen ansiosta, ja Vilpas johtaa enää 3–2.

Seagullsin pisteiden teosta vastasi ensisijaisesti Kendale McCullum, joka ei ole aiemmin välierissä saanut parasta rytmiään päälle. McCullum keräsi pelissä 19 pistettä.

– Pysyimme vain tiukasti pelisuunnitelmassamme. Pidimme tempoa yllä ja pelasimme vakaata puolustusta. Tämä on ammattiurani ensimmäinen kerta playoffeissa, ja tämä on ollut melkoista vuoristorataa. Lähdimme välieriin väärällä mielentilalla, mutta kun saimme hieman nenillemme, se herätti meidät, kommentoi McCullum Ruudun haastattelussa.

Hänen työtään illan voitossa tukivat vahvasti etenkin Timo Heinonen ja Shawn Huff. Heinonen jäi pisteissä vain kolmeen mutta dominoi raudan alla keräten kymmenen levypalloa ja oli peliajan lopussa vastuussa kriittisestä hyökkäyslevystä syntyneestä korista. Huff puolestaan pisti pystypainissa koville Vilppaan pelinjohtaja Teemu Rannikon ja imi tästä energiat. Samalla Huffin onnistui tilastoida 15 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Vilppaan hyökkäyspäädyssä kovimmassa liekissä oli ehdottomasti Aatu Kivimäki, joka pussitti puolet kuudesta kaukoheittoyrityksestään ja keräsi 21 pistettä. Kivimäki on ollut kolmoskätensä kanssa liekissä koko pudotuspelit, sillä hänen osumaprosenttinsa playoffeissa on parhaillaan 58,8 prosenttia 34 heitosta.

Vilpas ja Seagulls jatkavat välierävääntöään sunnuntaina 11. huhtikuuta.

Ottelutilastot

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia