Keskiviikon koristarjontaa VeikkausTV:llä ja IS-TV:llä

10.2.2016 Korisliigan keskiviikon kierroksen molemmat ottelut saavat osakseen ”erityishuomiota”, kun VeikkausTV sekä IS-TV lähettävät kamppailut. Joensuun Kataja isännöi Loimaan Bisonsia viime kevään finaaliuusinnassa VeikkausTV:n puolella, ja IS-TV tarjoaa Kouvolan Kouvojen ja Salon Vilppaan välisen kohtaamisen. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.

Lamayn Wilson ja Kataja saavat VeikkausTV:n ottelussa vastaansa...

...P.J. Hillin ja Bisonsin viime kevään finaalien uusinnassa.

Kouvolassa D.J. Richardson ja Kouvot isännöivät IS-TV:n ottelussa...

...Ilmari Kalliota ja Salon Vilpasta. Kuvat: Erkki Hautaviita, Pekka Vainio, Kai Kilappa & Francois Perthuis

Korisliigan piikkipaikkaa hallussaan tukevasti pitävä Kataja isännöi keskiviikon VeikkausTV:n ottelussa sarjakolmosta Loimaan Bisonsia. Isännät lähtevät otteluun hienoisina ennakkosuosikkeina kovemman kuntokäyränsä ansiosta, mutta Bisons on varmasti valmiina haastamaan hallitsevat mestarit näiden kotiparketilla.

Eroa joukkueiden välillä on sarjataulukossa kaksi voittoa joensuulaisten hyväksi, mutta Kataja on myös pelannut kaksi ottelua loimaalaisia vähemmän.

- Erittäin rankan tammikuun jälkeen pidimme totaalilepoa koko loppuviikon. Näemme että pitkässä juoksussa tarvitsimme pienen tauon sekä fyysisesti että henkisesti. Voi olla että keskiviikon peliin valmistautuminen ei ole tästä johtuen täysin optimaalista, mutta uskomme että teimme oikean valinnan, kertaa Katajan päävalmentaja Jukka Toijala suojattiensa lähtökohtia keskiviikon otteluun.

- Biisonit omaa muutoksista huolimatta edelleen sarjan parhaimman materiaalin. Haasteena heillä on varmasti ollut kokoonpanon vaihtuminen kahden sarjan pelien välillä. Sunnuntain Kalev-peli oli hyökkäyksellisesti heidän kauden paras ja antoi viitteitä siitä miltä he parhaimmillaan näyttävät.

Vierailijoiden riveistä punaisella merkitty pelaaja Katajan ottelusuunnitelmassa on varmasti laituri Martin Zeno. Bisonsin terävin syömähammas niin VTB-Liigassa kuin Korisliigassakin osoitti viimeksi viikko sitten kotiottelussa Vilpasta vastaan, että parhaimmillaan herra on lähes pitelemätön hyökkäyspään ase. 16,5 pisteen, 4,8 levypallon ja 3,8 syötön keskiarvoilla suorittava laituri pystyy hyvänä päivänä kantamaan joukkueensa voittoon lähestulkoon yksin.

- Aina kun pelaa liigan tasaisinta joukkuetta vastaan, pitää olla yhtä tasainen oman pelinsä kanssa. Katajalla on ollut viikko aikaa valmistautua, joten he ovat epäilemättä valmiina, toteaa Bisons-luotsi Greg Gibson.

- Meidän kannalta avainpointti on puolustuspäässä. Katajalla on kykyä yltää korkeapisteisiin otteluihin ja meidän pitää pystyä rajoittamaan sitä. Kaiken kaikkiaan erinomainen haaste meille.

Katajan Teemu Rannikko valittiin maanantaina tammikuun kuukauden pelaajaksi. Rannikon pysäyttäminen on Bisonsilla varmasti suunnitelmissa, kuten jokaisella Katajaa vastaan pelaavalla joukkueella. Hidasta Rannikon työskentelyä, hidasta Katajan hyökkäystä.

Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. 14,1 pisteen ja peräti 10,1 syötön keskiarvoilla operoiva Taikuri on kuluvan kauden aikana väläytellyt jopa parhaiden pelivuosiensa tasoisia suorituksia Korisliigassa, eikä miehen pysäyttämiseksi riitä vain yhden puolustajan uroteot. Rannikon ympärille kootut tarkkakätiset jenkit Lamayn Wilson (15,5/5,7), Thomas Scrubb (11,8/8,1/2,0 syöttöä) ja Trevis Simpson (18,0/3,5/2,0) pitävät huolen siitä, että Rannikon johtama Katajan hyökkäys rullaa illasta toiseen äärimmäisen tehokkaasti.

VeikkausTV:n lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 18.30.

Lisätiedot: VeikkausTV

Kouvot isännöi Vilpasta IS-TV:ssä

Kouvolan Kouvot on saamassa vihdoin syyskaudelta tutun kokoonpanonsa täysin terveenä jalkeille. Sarjataulukossa neljättä sijaa hallussaan pitävä Kouvot lähtee illan otteluun Salon Vilpasta vastaan voitettuaan kuusi edellistä kotiotteluaan, ja kokonaisuudessaan isännät seilaavat kahden ottelun voittoputkessa. Vierasotteluissa Kouvot on vielä ailahdellut, eikä ole löytänyt parasta teräänsä, mutta Mansikka-ahon urheiluhallilla on ollut nähtävissä välähdyksiä kauden hurjalla voittoputkella aloittaneesta Kouvoista.

Sarjataulukossa sarjanelosen Kouvot ja illan vierailijan, taulukon kahdeksatta paikkaa hallussaan pitävän Vilppaan erottaa viisi voittoa. Voitolla Vilpas ostaisi pientä hajurakoa taaksepäin Kobriin ja KTP:hen, samalla hypäten BC Nokian ohi sarjataulukon seitsemänneksi. Kouvot nousisi voitolla mahdollisesti samaan voittomäärään illalla Joensuussa pelaavan Bisonsin kanssa.

- ​​ Kouvoilla on koossa sama nippu jolla he ottivat alkukaudesta kahdeksan peräkkäistä voittoa. Vastaan tulee tulivoimaltaan erinomainen joukkue, jossa hyviä heittäjiä riittää, summaa Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Tulivoimaisen kotijoukkueen riveistä viisi pelaajaa on heittänyt keskiarvoikseen kaksinumeroisen pistelukeman kuluvalla kaudella. Parasta tahtia on onnistunut pitämään vikkeläjalkainen takakentän mies D.J. Richardson (15,6/4,3/1,7). Vastaavasti ison pään miehistä tupla-tuplan keskiarvoja lähentelevät Ville Kaunisto (12,5/9,6/1,7) sekä jykevärakenteinen jenkki Thomas Gipson III (14,7/8,5/1,4).

- Viikkomme on mennyt uusia asioita sisään ajaessa. Uusien asioiden ottelutilanteeseen siirtäminen on tärkeää. Kotkaa vastaan paketti hajosi jaksojen alussa ja pääsimme rytmiin vasta palaamalla vanhoihin asioihin. Jotta pärjäämme keväällä, niin joukkueen pitää pystyä taktiikoiden muutokseen ottelun sisällä ilman monen minuutin siirtymää, kertaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Illan vierasjoukkue Vilpas palasi voittokantaan lauantaina kotiottelussa Kauhajoen Karhua vastaan. Sitä ennen kuitenkin kirveleviä tappioita oli jonossa useampi, mutta piristystä joukkueeseen toi uusi sisäpelaaja Sherman Gay, joka korvasi Unkariin siirtyneen Cavell Johnsonin salolaisten korin alla.

- Olemme vetännet vasta pari treeniä Sherman Gayn kanssa, joten joudumme ottamaan muutaman painopisteen, joihin keskitymme. Pyrimme tekemään ne mahdollisimman hyvin, Tupamäki paljastaa.

Vilppaan hyökkäys kulkee hyvin paljon takamies Doug Wigginsin käsien kautta. Sarjan parhaimpiin pelaajiin pelipaikallaan lukeutuva Wiggins on kirjauttanut keskiarvoikseen kuluvalla kaudella 15,7 pistettä, 5,5 syöttöä, 4,4 levypalloa sekä 2,3 riistoa ottelua kohden. Wigginsin operointia takamiehen paikalla helpottavat omalla tekemisellään hyvin heittävät isot miehet Juho Nenonen (12,1/5,7) ja Austin Dufault (14,7/5,6).

- Vilppaan hyvin heittävät isot pelaajat aiheuttavat meille haasteen, joka meidän pitää selättää taktisesti. Asiaa ei myöskään helpota sarjan nopein pelintekijä, Lehtonen pyörittelee.

IS-TV:n lähetys Mansikka-ahon urheiluhallilta alkaa kello 18.30.

Nämä, sekä kaikki muut kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätiedot: IS-TV
 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia