Kiitos seurasta: YMCA Heinolan Vesa Hämäläinen on "elämäntapanamikalainen"

15.5.2020 13:25 Vesa Hämäläinen aloitti Lahdessa NMKY:ssä junioripelaajana ja työskentelee nykyään toiminnanjohtajana Heinolan NMKY:ssä. Hänelle koko NMKY-instituutio on yhtä suurta perhettä.

Vesa Hämäläinen on ollut namikalainen jo 38 vuotta. Hän aloitti koripallon pelaamisen seitsemänvuotiaana Lahden NMKY:ssä ja on siitä asti kokenut lajin omakseen. Nyt hän on YMCA Heinolan toiminnanjohtaja ja työskennellyt kaiken kaikkiaan päätoimisesti koripallon parissa eri tehtävissä vuodesta 1998 alkaen.

– Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että tärkeästä harrastuksesta tuli minulle ammatti, ja olen saanut tehdä sitä jo 22 vuotta, Hämäläinen toteaa.

Matkan varrelle mahtuu monta eri toimenkuvaa. Hämäläinen siirtyi Lahdessa kokoonpanossa kentältä valmentajaksi jo 14-vuotiaana. Myöhemmin hän toimi muun muassa Alakoulun korisliigan presidenttinä hetken aikaa ja työskenteli miesten SM-sarjassakin toimitsijapöydässä kymmenisen vuotta urastaan. Viime aikoina eniten aikaa on vienyt Heinolan hallihankkeen projektivastaavan vastuu.

Heinolaan Hämäläisen toi alun perin paikkakunnalle muutto. Paikallinen YMCA alkoi tulla tutuksi 11 vuotta sitten, kun vanhempi hänen lapsistaan valitsi itselleen urheilulajia ja Hämäläinen pääsi ensimmäistä kertaa korisvanhemman rooliin.

– Elämäntapahan tämä on. Onneksi kuitenkin on perhe, jota ei haittaa, että tähän kuluu aikaa, koska tämä on kaikille yhteinen harrastus.

Vesa Hämäläinen on henkeen ja vereen namikalainen. Kuva: YMCA Heinola.

Eikä tämä tarkoita ainoastaan lapsia. Hämäläisen vaimo on nimittäin SM-sarjassa pelannut Riikka Hämäläinen, joka valmentaa Heinolassa nykyään mikrotyttöjä.

Kaikille uusille YMCA Heinolaan liittyville pelaajille Hämäläinen haluaa painottaa, kuinka tärkeää on, että toiminta on iloista ja mukavaa. Tärkeää hänelle itselleen ei ole ainoastaan nuorten valmentaminen koripalloilijoina vaan myös rooli ihmisten kasvattajana.

– Toivon, että jonain päivänä joku muistaa minutkin samanlaisena esikuvana kuin itse muistan vaikkapa Lahden ajoilta Markku Lindqvistin, joka minut alun perin houkutteli valmentamisen pariin.

Hämäläisen elämässä Lahti on matkan varrella vaihtunut Heinolaan, mutta NMKY-instituutio on pysynyt. Hänen mielestään seuran ehdoton vahvuus on nimenomaan maailmanlaajuinen kulttuuri ja verkosto.

– Laji on maailman toiseksi suurin, ja NMKY on koko maailman suurin nuorisojärjestö. Eli olemme mukana isossa perheessä, jonka sisällä on sen yhteisöllisyyden ansiosta helppoa siirtyä lajista toiseen tai paikkakunnalta toiselle.

Henkilöt

 
22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

7.6.2023 10:40 Koripalloliitto

Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

Näytä lisää vastaavia