Kobrat otti jälleen vierasvoiton viime hetken heitolla – Karhu Basket jatkoi voittoputkeaan

9.2.2019 19:59 Kataja piti kotiparketillaan selvästi KTP:n takanaan.

Kobrien Larry Anderson ratkaisi voiton Nokialla viime hetken haamukolmosella. Kuva: Ville Vuorinen

Lapuan Kobrat otti toisen vierasvoiton putkeen kaatamalla BC Nokian koriluvuin 78–81 (46–29). Kobrille voitto oli jälleen erityisen makea, sillä voittokolmonen lähti Larry Andersonin käsistä juuri ennen päätössummerin rääkäisyä.

Viime keskiviikkona Kobrat voitti Helsingissä Jussi Turjan haamukolmosella. Nyt Andersonin kolmonen oli dramaattisuudessaan samaa laatua.

Tasatilanteessa BC Nokian Niko Mattilan kahden pisteen yritys meni ohi, kun pelikellossa oli vain noin neljä sekuntia. Kobrien Jaron Hopkins nappasi puolustuslevypallon, avasi nopealla syötöllä hyökkäyksen Andersonille, joka heitti kaksi metriä kolmoskaaresta voittoheiton korirenkaan keskelle.

– Lapualle onnittelut hienosta noususta. He pelasivat toisen puoliajan sillä tavalla kun pelättiin, että he parhaimmillaan voivat pelata. Aggressiivisuudella he painostivat meidän menetyksiin ja huonoihin valintoihin. Ensimmäinen puoliaika meni meidän gameplanin mukaan, toinen heidän, BC Nokian käskyttäjä Ville Tuominen kertasi.

Kobrien suorituksen arvoa nostaa myös se, että joukkue oli vielä puoliajalla tappiolla 17 pisteitä. Parhaimmillaan nokialaiset johtivat ottelua 20 pistettä. Kobrat nousi voittotaisteluun hurjalla kolmannella neljänneksellä, 12–30.

Päätösjakso oli erittäin tasainen, joskin BC Nokia oli jatkuvasti vähän vierasjoukkuetta edellä. Panu Peltokangas tasoitti ensin ottelun vapaaheittoviivalta 28 sekuntia ennen loppua. Onnistuneen puolustuksen jälkeen Andersonin sankariheitto sai mahdollisuutensa.

– Pelasimme vähän hermostuneesti. Nokia vei alussa, mutta aggressiivisuuden nostaminen puoliajan jälkeen auttoi meitä, Anderson huokaisi.

– Olimme tosi passiivisia ja huonoja alussa. Tavallaan se, mitä tehtiin toisella puoliajalla, oli gameplan alusta asti. Joka jätkä ottaa ylhäältä, kun Nokialta puuttui heidän ykköstakamies. Ensimmäistä kertaa päävalmentajaurallani suutuin kunnolla ja huusin puoliajalla. Ilmeisesti nuoria poikia pitää potkia vielä lujempaa, että he tekevät töitä koko kentällä, Kobrien käskyttäjä Ville Turja linjasi.

BC Nokian parhaat olivat Sean O’Mara (17/8) ja Aapeli Alanen (16/1/3s).

Kobrien ykköstykit olivat Anderson (20/5), Khalil Small (15/6/4s/3r) ja Peltokangas (14/8).

BC Nokia matkaa keskiviikkona paikallisotteluun Tampereelle. Kobrat saa vieraakseen keskiviikkona Korihait.

Ottelutilasto

Karhu Basket otti jo yhdeksännen peräkkäisen voiton

Kauhajoen Karhu Basket jatkaa edelleen vuotta 2019 voittamattomana. Karhu Basket venytti voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi kaatamalla vierailija Tampereen Pyrinnön 86–79 (42–42).

Äärimmäisen tasaväkinen kamppailu ratkesi Karhu Basketin eduksi vahvan päätösneljänneksen ansiosta. Keskiviikkona paikallisottelun Lapualla kuudella miehellä voittanut Karhu Basket käytti nyt kentällä seitsemää miestä, kun Mikael Laihoinen pystyi auttamaan joukkuetta kuuden minuutin verran.

Karhu Basketin koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroisille pisteluvuille. Rene Rougeau (20/6/4s), Marvi Singleton (19/8) ja Cameron Jones (18/6/5s) olivat kauhajokelaisten tuhoisimmat pelaajat.

Pyrinnön tehokkaimmat olivat Kevin Johnson Jr. (19/13/4s) ja Jaylon Tate (16/2/7s).

Karhu Basket lähtee hakemaan jo kymmenettä peräkkäistä voittoaan keskiviikkona Salon Vilppaan vieraaksi. Pyrintö saa keskiviikkona vieraita Nokialta.

Kataja oli vakuuttava kotiparketillaan

Joensuun Kataja Basket ei antanut kotkalaisvierailleen mahdollisuuksia, vaan Kataja voitti vakuuttavasti 88–69 (50–36).

Kataja oli vieraitaan selvästi edellä kolme jaksoa neljästä. Ainostaan kolmannella neljänneksellä KTP hallitsi ottelutapahtumia.

KTP menetti ottelussa 19 kertaa Katajan 13 vastaan. Muutoin tilastoista ei suuria eroja joukkueiden välillä löytynyt.

Katajan kaikkia kaikessa oli maajoukkuetakamies Ilari Seppälä (26/3/2s). Myös Topias Palmi (13/3) ja Daniel Mullings (18/7/7r) onnistuivat aloitusviisikosta kiitettävästi.

KTP:n parhaat olivat Donte Thomas (15/6) ja Tyrell Nelson (14/8/3s).

Katajan urakka Korisliigassa jatkuu jo sunnuntaina, kun Joensuuhun saapuu Kouvolan Kouvot. KTP isännöi tiistaina Seagullsia.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.